Покупка на газова за Е36-съвети,коментари,препоръки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
70 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- fANTONa
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 520
PROSTAKA написа:ademar написа:Колко струва газов инж?
Ще ти кажаСтрува ми 10 лв градско на 100км, а другите дават 20 лв и повече върви отколкото със шибания бензин.
еми да , нормално е , но си с двигател 1.6 и освен това не го юркаш .... ако сложиш газ-инж на кола с 2 и нещо литра двигател и стрелката на оборотомера не познава шислата под 3000 , да видим тогава колко ще е раз хода ..... (ясно е че ще е по-малък от обикновената газова) но няма да е под 15, докато с нормално каране е на половината на това ... казвам го защото с нормално каране нямам подобни оплаквания от рода защо ми гори 17 на 100 и т.н. ...
a tova che w#rvi poveche e malko zabluda .... ako govorish za gradsko mozhe , no izkaraj e na magistralata da vidish che sha izd#hne dosta pod skorostta koyato mozhe da stignesh s benzin...
БМВ
- Yojimbo
- кандидат ентусиаст
-
А какво ще кажете за хипотетичния вариант: обикновенна газова уредба, но не с автоматичен превключвател, а с ръчен?!?!
Колкото повече, толкова повече.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Yojimbo, нема никакъв дерт да е с какъвто си решиш превключвател газовата уредба. Автоматичният е за удобство на задкормилното устройство
Даже смея да твърдя, че може да се зашие без проблем вакуумен изпарител на кое да е БМВ на света ама това си е мое мнение
Сега понеже темата е "ПРЕПОРЪКИ" за газов инжекцион предлагам всеки, който има такова нЯщо да напише колко пари е дал за монтажа, дали е доволен от монтажа и от колата след това като цяло и ако има наблюдения за разхода също да сподели.
Аз имам един такъв въпрос:
На някой попадала ли му е кола с газов инжекцион VIALLE? Води се VIALLE LPi (Liquid Propane Injection)
Само на Виале е LPi - той така си се казва... 

Сега понеже темата е "ПРЕПОРЪКИ" за газов инжекцион предлагам всеки, който има такова нЯщо да напише колко пари е дал за монтажа, дали е доволен от монтажа и от колата след това като цяло и ако има наблюдения за разхода също да сподели.
Аз имам един такъв въпрос:
На някой попадала ли му е кола с газов инжекцион VIALLE? Води се VIALLE LPi (Liquid Propane Injection)

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
цената е нечовешка на vialle... не вярвам да има някой в българия който да използва такава газова с връскване на течна газ 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
за газ
аз си сложих на 318 is ката ланди ренцо 1800 лв извън градско 7,5 градско 11 .които си слага да знае че задължително трябва да си сложи газ стабилизатор една малка кутиика иначе оборотите играят, моите газаджии се направиха на тарикати и не ми сложиха но после като ходих видяха че няма как и сложиха за тяхна сметка маи е кам 100 лв 

Аз съм се спрял на някаква руска, газов инжекцион казва се ГИГ, в нета има добри отзиви за нея и излиза около 1500лв. за моята кола.
Това е сайта на представителя за БГ http://lpg.search.bg/ дори има и тест на бмв 520.
Това е сайта на представителя за БГ http://lpg.search.bg/ дори има и тест на бмв 520.

- Гост
-
колега погледно пак много добре .Това не е газов инжикжион а е газов инжектор.Има голяма разлика!това е (ДАВАМ ПРИМЕР) все едно от обикновенна газова да вземеш единия маркуч и да го направиш(разпределиш)на N цилиндри.(4 или 6)Според мен не си давай парите а по-добре си сложи газов инжекцион.Ще го познаеш по това ,че няма разпределител като този от сайта които ти си дал ,а има клапани(високо честотни или с други думи казано реагират много бързо(части от секундата))освен това изпарителя работи вече на по-голямо налягане от обикновенния.
с уважение.....

с уважение.....
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
о да...компютърно управляеми газови системи Vialle (5000 лв.), BRC (2000 лв.) или Lovato (2000 лв.)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- turbo
- старши ентусиаст
-
Стийн, от къде е тоя цитат?
Опа! Видях го от къде е текста
Към Новака имам следното нещо да вметна: По мои наблюдения само Виале има газов инжекцион, при който се прави впръск на горивото в течна фаза, а всички други разботят отново с изпарител (редуктор), който подава горивото към обща рейка.
Опа! Видях го от къде е текста

Към Новака имам следното нещо да вметна: По мои наблюдения само Виале има газов инжекцион, при който се прави впръск на горивото в течна фаза, а всички други разботят отново с изпарител (редуктор), който подава горивото към обща рейка.
Последна промяна turbo на 21 Юли 2006, 18:57, променена общо 1 път
- turbo
- старши ентусиаст
-
Колега (за Новака), нещо се обърках...
На сайта с руския газов инжекцион отново има инжектори и не знам защо твърдиш по-горе, че не е газов инжекцион. Напротив газов инжекцион е, НО газта се подава КЪМ инжекторите във фаза "газ", а не в течна фаза, както е при всички популярни в момента газови инжекциони. Тези газови инжектори нямат за цел да превърнат течното гориво в газообразно, както е при бензиновите , а само пропускат количеството, което ЕКУ-то им каже.
Аз отново твърдя, че само Виале имат газов инжекцион в течна фаза, но другите системи са си газов инжекцион.

Аз отново твърдя, че само Виале имат газов инжекцион в течна фаза, но другите системи са си газов инжекцион.
- Гост
-
СПЕЦИАЛНО ЗА ТУРБОТО
Газовата уредба за работа с течна газ копира точно алгоритъма на работа на стандартната инжекционна горивна система. Помпа, монтирана в бутилката на газта, поддържа константно налягане на газта на входа на регулатора на налягане, който захранва допълнително монтираните инжектори на смукателните тръби на двигателя. Системата използува сигналите и командите на контролния газов компютър на автомобила
Сега стана ли ти ясно или.......а?Виждам ,че си чел ама не каквото трябва колега:)
Газовата уредба за работа с течна газ копира точно алгоритъма на работа на стандартната инжекционна горивна система. Помпа, монтирана в бутилката на газта, поддържа константно налягане на газта на входа на регулатора на налягане, който захранва допълнително монтираните инжектори на смукателните тръби на двигателя. Системата използува сигналите и командите на контролния газов компютър на автомобила
Сега стана ли ти ясно или.......а?Виждам ,че си чел ама не каквото трябва колега:)
nowaka написа:колега погледно пак много добре .Това не е газов инжикжион а е газов инжектор.Има голяма разлика!....
Колега извинявай но май ти си се пообъркал, газов инжекцион и инжектор не е ли едно и също, просто на сайта използват думата инжекторна вместо инжекционна система което е и по правилно.
Тази ГИГ наистина работи на по друг принцип, може би малко по опростен, което не значи, че е по несъвършен:!: Пък и мен ме привлича главно с цената, например някаква си STARGAS -"POLARIS" е 2000лв., BRC Sequent 2400лв.; VIALLE само тя е с помпа в бутилката, но струва колко колата ми и май ще трябва и да додавам

- turbo
- старши ентусиаст
-
Новаче, не ми е някаква фикс идея да се заяждам с тебе, но при теб явно случая е друг. Ако прочетеш по-нагоре ще видиш, че аз също твърдя, че само Виале имат това , което ти описваш, но другите газови инжекциони, които аз нарекох "популярни", защото всъщност само те се монтират в БГ в момента, работят на същия принцип, но не "впръскват" горивото от течно, а го изпаряват и подават вече в газообразно състояние. Отново има газов компютър, който работи заедно с бензиновия и т.н.
Не знам ти къде си чел, но от това което аз съм видял до момента разликата между СТАРГАЗ, БРЦ и другите спрямо руската версия е, че руснакът по друг начин е решил въпроса с изпаряването на газта, което може да се окаже по-добре от гледна точка на проблеми с този модул на газовата система.
Само времето може да покаже и естествено, ако някой сподели за какво става въпрос, след като си е монтирал такава система.
Не знам ти къде си чел, но от това което аз съм видял до момента разликата между СТАРГАЗ, БРЦ и другите спрямо руската версия е, че руснакът по друг начин е решил въпроса с изпаряването на газта, което може да се окаже по-добре от гледна точка на проблеми с този модул на газовата система.
Само времето може да покаже и естествено, ако някой сподели за какво става въпрос, след като си е монтирал такава система.

Aз също не съм привърженик на газта но мен лично ме изненада приятно,обикновено газово на BRC разхода ми стана 8 извънградско и около 11-13 градско,колата тръгна по добре на старт и в ниските обороти на максимална не съм я пробвал.
Като проблем мога единствено да отбележа промяната на оборотите на празен ход,често трябва да се регулира.моята ми е гърмяла само веднъж.но все пак трябва да отбележа перфектното поддържане на моя автомобил и състоянието на двг
Равносметката е: градско си караш на бензин-като пари ти идва същото,така няма да запушиш и дюзите
а на дълъг път шпориш на газ
perfect dual fuel equiped car use.
p.s забравих да спомена че съм с К&N филтър има огромно зна4ение.
Като проблем мога единствено да отбележа промяната на оборотите на празен ход,често трябва да се регулира.моята ми е гърмяла само веднъж.но все пак трябва да отбележа перфектното поддържане на моя автомобил и състоянието на двг

Равносметката е: градско си караш на бензин-като пари ти идва същото,така няма да запушиш и дюзите
а на дълъг път шпориш на газ
perfect dual fuel equiped car use.

p.s забравих да спомена че съм с К&N филтър има огромно зна4ение.
70 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5