Загрява много

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

:)

Мнение от HAMANN » 09 Дек 2005, 4:35

Ако някои извършва обезвъздушаване нека да не го прави на топъл двигател. Най-добре се обезвъздушава на средно загрял двигател. По-добре да имате малко повече антифриз в системата отколкото да имате по-малко. След като обезвъздушиш недей забравя да долееш антифриз. ;)

За ВАВАТА, ако неуспее стрелката да стигне средата по време на каране, значи имаш проблем с термостата в 70% от случайте. Лесно се сменя не е много пари. По-добре го смени ще настане лято в колата, пък и не е много хубаво да тормозиш двигателя да работи на по-ниски температури все пак той е направен да работи на определана температура и всяка промяна води до странични проблеми.

Термостат на 316I към 80 лв, той е повече пари, защото върви с допълнителен пластмасов кожух. Ако някои ти каже, че не е за смяна НЕ МУ ВЯРВАИ, те вървят комплект.
Термостат на 318 и 320 е към 40 лв.

Отностно за перките. Предлага се и допълване на силиконови перки навсякаде и е много по-ефтино. Не е нужно да се сменя цяла перка, освен ако не е повредена, но пак може да се ремонтира за по-доста по-малко пари отколкото нова.

П.С.:Надявам се да съм бил полезен. Искарах един бърз урок по термостати като се развали моя, напатих си и сега вече знам. :mhihi:
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 09 Дек 2005, 11:28

мда ще си купя нов .. 83лв в дарукар .. да си знам че е нов .. че наистина си е риск с колата така ;)

Аватар

ХМ

Мнение от HAMANN » 09 Дек 2005, 12:32

Абе хора освен ДАРУ КАР има и други сервизи в тази държава, които продават оригинални части. Лично термостатите са производство BOSCH. Обаче за това, че е от Дару Кар е по скъп. Отиваш на първият сервиз и искаш един термостат за BMW *** и гледаш да е BOSCH. Какво ще храниш гушата на Дару Кар. Отстъпка ли ще ти направя или кво?
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 09 Дек 2005, 18:24

добре ще отида в автоплюс да вида .. там би трябвало да ми продадат бош ;) .. 10x

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 12 Дек 2005, 11:04

еми там продават някъв шит за 26лв .. на които няма да се доверя .. а и ми казаха че бош не правят термостати .. ако пишело бош то било всъщност друго производство .. та така не си купих .. поиграх си да обезвъздушавам още малко и вече е по-добре може би това е бил проблема ;) 10x за помоща..

Аватар

Мнение от HAMANN » 12 Дек 2005, 16:25

BABATA написа:еми там продават някъв шит за 26лв .. на които няма да се доверя .. а и ми казаха че бош не правят термостати .. ако пишело бош то било всъщност друго производство .. та така не си купих .. поиграх си да обезвъздушавам още малко и вече е по-добре може би това е бил проблема ;) 10x за помоща..

Ти си решаваш. Все пак термостата е една пластина, която при определена температура се отваря и затваря. Реалната цена на едно такова нещо е по-малко и от 26 лв.

BOSCH e организация, като MITSUBISHI. :) Това, че е производство на нещо друго, а с марка BOSCH, oзначава, че е преминало тест-а за качество на BOSCH, а все пак BOSCH имат доста добри неща. Аз ако съм ще си сложа такъв термостат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 12 Дек 2005, 21:40

Оригиналните термостати на Е36 са Wahler.Има ги в Стиви Ауто на Раковска(от Сливница към Козлудуй,в дясно).
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Предишна

Назад към E36