Покупка на акумулатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Покупка на акумулатор
[/quote] просто трябва да се остави зареден на макс и в помещение със стайна температура
[/quote]
Точно така.
) и в тая пещ, не е мн. добре за акумулатора. Поне така знам..
Аз 4,5 години бях с FAAM (италиански). По-точно FAAM Top Silver-60Ah (купуван тогава нов), и посредата на тази зима ме изостави.
- за 4 и половина години, бях го погледнал (долял) само веднъж.. Винаги палех от раз, никакви индикации за каквито и да е проблеми с него. Около 3 месеца отсъствах и не беше карана колата по едно време (зимата на 2010-2011та). Та, уж доволен съм..
Мисля си че, повече време щеше да е в кондиция този акумулатор ако бях полагал грижи.
Сега си взех FAAM Top Power Safe 60Ah 510A (необслужваем), (нямало вече от предишния вид), та тепърва ще го видя как се държи.
2 години гаранция, 155лв-152лв го взех не помня. Дано не съм сбъркал, ще си покаже.
За Varta и Bosh съм чувал само добро, и сериозни цени..., но и че има доста ментаци (говоря за Bosh-a)

Точно така.

- Ами в случея зависи от гаража... - Ако е ламаринен, лятото вътре става пещ (не ме питай от къде знамpatkana1 написа:Dpy написа:Eдин вид,ако само откача клемите на акумулатора и оставя колата в гараж нищо няма да му стане лятото 4 месеца и половина така ли??

Аз 4,5 години бях с FAAM (италиански). По-точно FAAM Top Silver-60Ah (купуван тогава нов), и посредата на тази зима ме изостави.

Мисля си че, повече време щеше да е в кондиция този акумулатор ако бях полагал грижи.
Сега си взех FAAM Top Power Safe 60Ah 510A (необслужваем), (нямало вече от предишния вид), та тепърва ще го видя как се държи.
2 години гаранция, 155лв-152лв го взех не помня. Дано не съм сбъркал, ще си покаже.
За Varta и Bosh съм чувал само добро, и сериозни цени..., но и че има доста ментаци (говоря за Bosh-a)
Варта и Бош са на един и същи производител...
Не помня кои още влизаха във същата група...
Не помня кои още влизаха във същата група...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
~Мишо~ написа:C8699HX написа:Не чух никакви коментари за AcDelco като гледам повечето карате с нереални тояги ........ Това искра и монбат какво беше ?![]()
Ми кажи ти, сегашното ми монбатче е купувано есента на 2006г.,когато реши да ме остави ще си взема пак такъв, а за искрата... имам един който зимата дава ток на такива с хубави акумулатори, а лятото баща ми си пали трактора с него.
+1
AcDelco, никога повече. Толкова нерви покрай тоя акумулатор къде го купих чисто нов преди 2 години и тва ми е най-голямата грешка в живота. Испански боклук отвсякъде. 74aH maintanance free фитнес не ми трябваше всяка зима по няколко пъти до мазето и обратно да се зарежда щот на 2 дена с оригиналната аларма без утечка и нищо испанското л*йно е чао, а карам 1.8is, не 745d. Водихме го на тест там професионалист го гледа прави вика ми няма му нищо уж и лятото пак падаше и колата палеше с мъки абс-а и аирбега оставаха да светят по 5 сек след старта, а ако замина някъде и не карам 5 дена има ток точно за 1 опит

Дядо ми беше взел за нафтата някъв 74ah куче марка преди 1 година, сложих го и тая зима няма ядове, неможе да бъде - колата пали седяла 3-4 дена на -14

така, че колега прехваления AcDelco и на снимка да го видя ще го настъпя

- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Привет,
Май ще се налага и аз да си купувам акумулатор. Изчетох темата и на база мненията тук + моделите и цените, които мога да намеря в моя град, ограничих избора си до 2 модела, между които моля да препоръчата.
На първо време - не можах да намеря Excide (който до колкото разбирам май се слага в БМВ), цените на Монбат и Искра са много близки до тези на марковите в момента, така че си мисля, че не си заслужава БГ акумулатор в момента...
Отделно, не искам да разпалвам пак коментари между марките, а съм се постарал да избера конкретни модели, защото предполагам така или иначе има разлика между топ модела на Бош и най-евтиния на Бош и т.н.
Та моделите на които съм се спрял са:
1.) BANNER Starting Bull - 72 Ah - цена от 158 лв. (с отстъпка за връщане на стария)
http://www.akumulatori.bg/150/Product/1 ... 0Bull#info
2.) BOSCH S3 - 70 Ah - цена 162 лв. (промоция в МЕТРО)
http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... ies/s3.htm
На практика това е ниския ценови сегмент и на двете марки. Въпросът ми е, конкретно в този нисък сегмент на премиум марките, кой от двата е по-добър ? Дали +2 Ah за Банера си заслужава (моделната спецификация на моето BMW 320 мисля, че е за 70 Аh, но предполагам малко повече е по-добре). И съм чувал разни негативни коментари за Боша в Метро - следва ли да ме притеснява, че ако предпочета него, мога да попадна на менте ?
Благодаря предварително !
Май ще се налага и аз да си купувам акумулатор. Изчетох темата и на база мненията тук + моделите и цените, които мога да намеря в моя град, ограничих избора си до 2 модела, между които моля да препоръчата.
На първо време - не можах да намеря Excide (който до колкото разбирам май се слага в БМВ), цените на Монбат и Искра са много близки до тези на марковите в момента, така че си мисля, че не си заслужава БГ акумулатор в момента...
Отделно, не искам да разпалвам пак коментари между марките, а съм се постарал да избера конкретни модели, защото предполагам така или иначе има разлика между топ модела на Бош и най-евтиния на Бош и т.н.
1.) BANNER Starting Bull - 72 Ah - цена от 158 лв. (с отстъпка за връщане на стария)
На практика това е ниския ценови сегмент и на двете марки. Въпросът ми е, конкретно в този нисък сегмент на премиум марките, кой от двата е по-добър ? Дали +2 Ah за Банера си заслужава (моделната спецификация на моето BMW 320 мисля, че е за 70 Аh, но предполагам малко повече е по-добре). И съм чувал разни негативни коментари за Боша в Метро - следва ли да ме притеснява, че ако предпочета него, мога да попадна на менте ?
Преди няколко месеца си закупих Banner Power Bull 72 Ah. За момента съм изключително доволен - стартера върти като вентилатор. Фактор за мен бе ниският саморазряд защото не шофирам ежедневно.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
BMW Addiction написа:Привет,
Купих си около преди месец Бош същия като този който гледаш от магазин за акумулатори. Взех го за 185 лв., казах му на момчето че в метро са на промоция в момента и той ми каза, че макар че там са по евтини, после филма с гаранцията бил голям при тях. Така че моя съвет е ако си вземаш Бош да не е от метро, а от магазин за акумулатори, които си поддържат гаранцията сами и т.н.
the project is ready....

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Аз мисля ,че до към 150-ина лева няма какво толкова да му мислиш.Аз си взех 75ампера Fairline
от Метро на няква промоция по спомен беше към 100-110лв.Пък вече две години доволно си паля с него.А джиткам повече на къси растояния с концерт в колата(3 усилвателя)така ,че какъвто и да вземеш до тия пари едва ли ще се усети разликата. 

- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Chapai написа:Преди няколко месеца си закупих Banner Power Bull 72 Ah. За момента съм изключително доволен - стартера върти като вентилатор. Фактор за мен бе ниският саморазряд защото не шофирам ежедневно.
Колега, предполагам и аз би следвало да съм заинтересуван от нисък саморазряд (макар че при мен е не толкова рядко шофиране, а по-скоро късо... среден пробег сигурно е 2-3 км., което вероятно не заражда достатъчно или хич батерията).
Можеш ли обаче да ми кажеш по кой показател съдиш за "саморазряда" на акумулатора... и дали този нисък саморазряд, който споменаваш важи като цяло за Banner, или само за този "Power Bull" модел, който си взел ?
- Steve70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 E83
- Мечтае да кара: Каквото и да е с индекс "M"
patkana1 написа:Днес си купих Moll(немски е уж) 56 ампера,със три години гаранция за 136 лв.След време ще споделям впечатления![]()
Съотношение цена, качество, гаранция .http://www.moll-batterien.de/qualitaetsauszeichnungen/uebersicht_en.html Няма кой да го бие. Какъвто и да е, гледай да е от тази година. А пък ако се чудиш много виж хората от АДАК какво са установили след тестове

Никога не казвай никога, защото няма начин да няма начин.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.
http://akumulatori.bg//media/catalog/product_photo_149_99tZ1mR47tWE.png.pdf
Има табличка кой тип акумулатор с какъв саморазряд е.
Има табличка кой тип акумулатор с какъв саморазряд е.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Темата много добре ми дойде. Този месец смятам да си сменя акумулатора. Моя е на 5 години вече и зимата стартера не въртеше много бързо иначе и при минус 20 си запали ... но реших че му е време/АБС и АСЦ светят при студен старт при самото палене/.
Като пари съм приготвил 250-300лв. Ясно ми е че трябва да е 85-95АН и за БОШ като марка. Но дали да го взема от колеги от форума или от магазин със сервиз или от представителство на марката? Иска ми се да замеря и за утечки. Колата се кара 1-2 в седмицата 50-100км/седмица и не съм имал проблеми със стария но все пак ми се иска проверка.
Като пари съм приготвил 250-300лв. Ясно ми е че трябва да е 85-95АН и за БОШ като марка. Но дали да го взема от колеги от форума или от магазин със сервиз или от представителство на марката? Иска ми се да замеря и за утечки. Колата се кара 1-2 в седмицата 50-100км/седмица и не съм имал проблеми със стария но все пак ми се иска проверка.
- The Stig
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '00 e39 530dA
- Мечтае да кара: самолет
Varta са на Johnson Controls..
а Bosch си е друга компания
а Bosch си е друга компания
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
ОЕМ-ски бих си взел,но цената ме спря като оригиналния от тдс-чето се предаде,но беше изкарал над 12г до колкото помня,което е... Гледах доста време,накрая си взех MOLL kamina 100аh -близо 300лв ми излезе преди 2г++ ,но мисля,че си струва инвестицията,доста зор видя с тия свещи и палене на мотокари и глупости,за сега съм доволен.
За сега са ми се опаквали като цяло от монбат и аЦ делко.Може би 2рия ми избор ще е бошовски.
За сега са ми се опаквали като цяло от монбат и аЦ делко.Може би 2рия ми избор ще е бошовски.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
Chapai написа:Преди няколко месеца си закупих Banner Power Bull 72 Ah. За момента съм изключително доволен - стартера върти като вентилатор. Фактор за мен бе ниският саморазряд защото не шофирам ежедневно.
+1
Карам със същия и колата пали с половин движение на ключа към старта

Но по-хубаво от EXIDE обаче няма

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.