Кабели за подаване на ток - какви ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Кабели за подаване на ток - какви ?
Кабел 20кв.мм няма и по- добре да е 25кв.мм,а не 16кв.мм.
по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
- metodi80
- старши ентусиаст
-
DirtySouth написа:metodi80 написа:Преди около две седмици си направих кабели ....
Отидох в един магазин само за кабели , видях кабел (мисля че е 20 квадрата ) , хареса ми изолацията , сравнително мека (но и не чак толкова) , цената му беше 6 лв. метъра .. Имаше с червена и със синя изолация , взех по 2 метра от двата цвята ... След това в един магазин за електроника си купх 4 щипки .. Щипките са много важни - първо трябва да има достатаъчно площ за да поеме кабела и да може да се пресова , освен това не трябва да е много груба , (все пак става дума за автомобил , не за тир) и същевременно трябва да се отваря достатъчно, че да може да захапе клемите. Трябва да е здрава пружината и занитващия елемент от двете страни ....
Няма сечение 20 квадрата
Пичове кво се хващате за щуротии.... казах , че МИСЛЯ че е 20кв. , демек не съм сигурен , не съм питал колко е , не съм го мерил и ме боли фара кви стандарти има по БДС...... , видях го , хареса ми и го взех ... Утре ще го снимам да се види за какво иде реч ... Пък и мисля , че тая тема е изчерпана ,предполагам на момчето му стана ясно , че трябва да си направи кабел , а не да купува ...
Към колегата пуснал темата - гарантирам , че и 16 кв пак ще свърши чудесна работа , изобщо не е необходимо кабела да е 20 - 25 и не знам си колко квадрата ....
Последна промяна metodi80 на 13 Яну 2011, 2:17, променена общо 1 път
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
vanko 318i написа:http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic.php?f=13&t=37181&start=0 тука и други казват че има такъв кабел,аз съм слагал такъв на едно приятелче на кар-аудиото му http://www.aval-bg.com/car-audio/ground ... ro-gzpk-20
Братле,братле давайте си парите за кабели 20 мм2,като същевременно ви продават 16мм2 и ви дялкат през кръста.

Ваша си работа,като има офце,ще има и пастири.

Аз акъл няма да ви давам повече.Давайте си паричките за щуротий.
То 20мм2 за музика пак са много ама както и да е де.Да не разваляме темата.
Последна промяна Nasko_325TD на 12 Яну 2011, 22:16, променена общо 1 път
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
metodi80 написа:DirtySouth написа:metodi80 написа:Преди около две седмици си направих кабели ....
Отидох в един магазин само за кабели , видях кабел (мисля че е 20 квадрата ) , хареса ми изолацията , сравнително мека (но и не чак толкова) , цената му беше 6 лв. метъра .. Имаше с червена и със синя изолация , взех по 2 метра от двата цвята ... След това в един магазин за електроника си купх 4 щипки .. Щипките са много важни - първо трябва да има достатаъчно площ за да поеме кабела и да може да се пресова , освен това не трябва да е много груба , (все пак става дума за автомобил , не за тир) и същевременно трябва да се отваря достатъчно, че да може да захапе клемите. Трябва да е здрава пружината и занитващия елемент от двете страни ....
Няма сечение 20 квадрата
Пичове кво се хващате за щуротии.... казах , че МИСЛЯ че е 20кв. , демек не съм сигурен , не съм питал колко е , не съм го мерил и ме боли фара кви стандарти има по БДС...... , видях го , хареса ми и го взех ... Утре ще го снимам да се види за какво иде реч ... Пък и мисля , че тая тема е изчерпана ,предполагам на момчето му стана ясно , че трябва да си направи кабел , а не да купува ...
Към колегата пуснал темата - гарамтирам , че и 16 кв пак ще свърши чудесна работа , изобщо не е необходимо кабела да е 20 - 25 и не знам си колко квадрата ....
Много си прав колега 16 е достатъчно!Та те блокове и къщи захранват с такива дет се вика та една кола няма да поемат,ахахаххаха
- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
vanko 318i написа::smoke:![]()
Хахахаха,ок колега във ваз на апартамента колко е 6 или 120?
И имай в предвид че кабела е дълъг 2м за колата не е 30метра ,ама както и да е.Аз ще си правя чешмите.
А ето нещо полезно:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=147481#147481
Не че съм я чел де.
Ето ти и още нещо колега:
http://www.filkab.com/files/catalogs/file_31_bg.pdf
Малко таблици и формули.

Пък ти чешмите ги остави на нас!!!

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Nasko_325TD написа:То 20мм2 за музика пак са много ама както и да е де.Да не разваляме темата.

Колега,не се изказвай неподготвен...

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
plradev написа:Nasko_325TD написа:То 20мм2 за музика пак са много ама както и да е де.Да не разваляме темата.
![]()
Колега,не се изказвай неподготвен...Не знам какво разбираш под "музика" ,но ако някъде в танзазния съществува кабел 20мм2 ,той би понасял дълготраен товар от само 100А при 12V. 100А ток ти смуче един средна ръка моноблок.Та тука не бъркай,кабелите за палене с музиките,защото нещата са коренно различни. А иначе и аз не съм срещал 20мм2 кабел и не мога да твърдя ,че не съществува някъде си такъв стандарт,но би бил идеален за нуждите на темата
Четете бе хора,дадох ви цяла книга дет се вика с формули таблици сечения,ампери,напрежения и т.н.
Я ми кажи колко консумира едно крайно стъпало 500в?Като отлкова много знаеш?Горе-долу не точно.
- plradev
- старши ентусиаст
-
Nasko_325TD написа:Четете бе хора,дадох ви цяла книга дет се вика с формули таблици сечения,ампери,напрежения и т.н.
Я ми кажи колко консумира едно крайно стъпало 500в?Като отлкова много знаеш?Горе-долу не точно.
Какъв клас е стъпалото ?А,В или ? Иначе 40А горе-долу и нещо на изпит по елекротехника ли съм .

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами айде клас А.
Е 40А от кабел 16мм2 на разстояние 2метра...!?
Пак казвам зависи какъв е кабела,но ви дадох всичко от което имате нужда и занапредд да си сметнете музика ,кабели за ток,ако щете и инсталацията на къщата като построите и така.
Значи ето тези два вида кабели N2XY; N2X2Y като разновидност за постоянен ток носят до 176А за 16мм2.
Ако не ви мързи да четете ще се научите и вие да смятате кабели,а не да си давате парите за 10000 милиона квадрата кабел щот ганио бил казал,че трябва.Е да ама не,има си наука за тва.
И тоя дето продава тези 20мм2 кабели за музика го питай знае ли за тея таблици и формули та заблуждава хората като вас дето незнаят.
Айде със здраве!
А ето един вид кабел който върши перфектна работа за даване на ток и свързване на музика.
http://www.elkab-bg.com/page.php?n=71977&SiteID=674

Е 40А от кабел 16мм2 на разстояние 2метра...!?

Пак казвам зависи какъв е кабела,но ви дадох всичко от което имате нужда и занапредд да си сметнете музика ,кабели за ток,ако щете и инсталацията на къщата като построите и така.
Значи ето тези два вида кабели N2XY; N2X2Y като разновидност за постоянен ток носят до 176А за 16мм2.
Ако не ви мързи да четете ще се научите и вие да смятате кабели,а не да си давате парите за 10000 милиона квадрата кабел щот ганио бил казал,че трябва.Е да ама не,има си наука за тва.
И тоя дето продава тези 20мм2 кабели за музика го питай знае ли за тея таблици и формули та заблуждава хората като вас дето незнаят.

Айде със здраве!

А ето един вид кабел който върши перфектна работа за даване на ток и свързване на музика.
http://www.elkab-bg.com/page.php?n=71977&SiteID=674

- metodi80
- старши ентусиаст
-
plradev написа:Nasko_325TD написа:Четете бе хора,дадох ви цяла книга дет се вика с формули таблици сечения,ампери,напрежения и т.н.
Какъв клас е стъпалото ?А,В или ? Иначе 40А горе-долу и нещо на изпит по елекротехника ли съм .
Стъпалото може да е примерно и клас Д , а консумацията от 40А я оставете ....

Повечето автомобилни усилватели имат импулсни захранвания с вградени конвертори на напрежение ... Целта е да се повиши напрежението и да се симулира изкуствена средна точка , така че то да стане от еднополярно (каквото е подаваното от батерията) в биполярно .... По този начин се повишава КПД-то на стъпалото и същевременно не се консумират сериозни токове от батерията !
Айде спрете се вече , че и тая тема става лудница ....

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
metodi80 написа:plradev написа:Nasko_325TD написа:Четете бе хора,дадох ви цяла книга дет се вика с формули таблици сечения,ампери,напрежения и т.н.
Стъпалото може да е примерно и клас Д , а консумацията от 40А я оставете ....![]()
Повечето автомобилни усилватели имат импулсни захранвания с вградени конвертори на напрежение ... Целта е да се повиши напрежението и да се симулира изкуствена средна точка , така че то да стане от еднополярно (каквото е подаваното от батерията) в биполярно .... По този начин се повишава КПД-то на стъпалото и същевременно не се консумират сериозни токове от батерията !
Ей тва е човека!
Аз от електроника не разбирам много,ама той го обясни много добре.
Евала.
А за кабелите ,ами вземете си и 100мм2,само незнам как ще ги включите в стъпалото хахахаха

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Nasko_325TD написа:А за кабелите ,ами вземете си и 100мм2....
Верно си е , като почнат с препоръките за по -дебело и по -големо и ела виж кво става ..... То било , за да имало "аванс" ... АЕЦ-а ще им завиди , ще свие уши и ще се скрие некъде , че токопроводящата мрежа е с по тънки кабели ...

- plradev
- старши ентусиаст
-
metodi80 написа:plradev написа:Nasko_325TD написа:Четете бе хора,дадох ви цяла книга дет се вика с формули таблици сечения,ампери,напрежения и т.н.
Стъпалото може да е примерно и клас Д , а консумацията от 40А я оставете ....![]()
Ти клас Д го остави на нас ...

А темата стана лудница,щот някой ще я прочете и ще земе да си направи инасталацията в колата с далекопроводен кабел,купен от топливо

Както и да е ,аз съм аут вече от темата щот се изруди доволно, а на всички желая успешно инсталиране и си набавете читави пожаригасители ,че и тия от 1л казват ,че стават ,ма аз не им се доверявам

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Те и жените така,се дебело и голямо да е ама като опре ножа до кокала....