С какъв двигател...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: С какъв двигател...
japana написа:m52b28 тва е двигателя!
А защо?
Май не си взе поука от тотализацията на твоя...

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Kinopi написа:vicho написа:
имаш сериозен проблем и той е разхода ... голф на газ вс. БМВ на бензин, т.е. ако сега минаваш 100 км с 10-12 лв, то с 318i на бензин ще ги минаваш за 25-30лв., което не ми се струва, че ще ти хареса
Всичко е според зависи ,иначе със 20лв спокойно минаваш 100км градско
'айде пак си заговорихме глупости... (разход 8.5-9 в града, успех колега

Bavarcho написа:А защо?
леко с изводите, диф

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
vicho написа:Bavarcho написа:А защо?
леко с изводите, диф![]()
Тоа па

Не си права изводи искам пича да каже защо

- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
vicho написа:Kinopi написа:
'айде пак си заговорихме глупости... (разход 8.5-9 в града, успех колега) и все пак 20лв, не са 10лв
![]()
20лв не са 10лв ,но не са и 30лв

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
pep0 написа:Каквото имам съм го написал в по - горният пост или не си чел цялата тема или и ти не гледашмомчето търси малък мотор както ти самият каза що скачаме на 2.8 като тои иска 90 коня. Нищо лично към теб не виждам какво толкова ти пречеше моя пост
Край на спора
Сори ако съм те обидил нещо..
![]()
........
Грешката е моя, че не съм видял предния ти пост

Сега 318is не съм карал, но след като колегите ти казват, че гори еднакво с 318i, значи покупката на 2-рото няма смисъл

Сега ще има хора дето ще скочат, че, ако си за 5-10лв на 100км разлика, не си за бмв и т.н. Колеги имайте предвид, че човека не пита за М3, нито за Е92 - и за 15 годишна кола, с малките двигатели за модела, си е в реда на нещата да се интересуваш за разход и да търсиш нещо по-икономично

Абе общо взето мисли между 318i M43 и 318is - според мен това са ти вариантите. Поразчети се из форума - има убийствено много информация

Пп. Това с "не газифицирай БМВ"

Пп. към колегата с темата - спомени от кой град си - щото за София, просто ще се видиш в приключение с разхода дори на 316, след като си свикнал на голф 1.8 на газ

Последна промяна Maverick_VS на 16 Ное 2010, 20:48, променена общо 1 път
- dream_owner
- Потребител
-
- Кара: 318i
nikkolay86 написа:Здравейте колеги,
реших от форума на vwclub.bg да се местя в скоро време във вашият
Та въпроса е следния: реших да продавам моя голф 3 1.8 бензинка и да взимам БМВ.
Проблема е, че незнам нищо конкретно за двигателите на тези автомобили, кои са за препоръчване, кои имат т.нар. вродени дефекти и т.н.
насочил съм се към 3-та серия, 93-97г., двигатели 1,6 бензин и 1.8 бензин. Колебая се и за дизел, но съм чувал че ТДС били адски несполучливи мотори, незнам доколко е вярно...
Въпроса ми конкретно е - кой двигател бихте ми препоръчали, като критериите ми са да е икономичен, да е МНОГО здрав(студент съм и нямам пари за постоянни ремонти), за вървежа нямам много претенции, голфа ми е 90 коня и ми е добре
Благодаря предварително за отговорите!
п.п. Сигурно не съм първия задавал такива въпроси, но не можах да намеря нищо с търсачката ;(
318i M43 - няма да съжаляваш . Карам такава от скоро ... 10 000 км без проблем

- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Аз карам ИС и с 20 лв. минавам 80км.На ден пробвам между 15/22 коли от които от време на време пробвам 318и,е няма нищо общо с ИС (понеже работя в пункт за технически прегледи и аз прекарвам колите през валяците).Щом не искаш шестак по добре вземи едно м42/м44 вместо м40/м43 тъй като разхода е един и същ,но поне ще имаш по корав мотор.Не че е вървежен но разлика има...

- vicho
- старши ентусиаст
-
Kinopi написа:vicho написа:Kinopi написа:
'айде пак си заговорихме глупости... (разход 8.5-9 в града, успех колега) и все пак 20лв, не са 10лв
![]()
20лв не са 10лв ,но не са и 30лв
ама и 115 коня не са 193 коня

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Bimmer_E36 написа:Аз карам ИС и с 20 лв. минавам 80км.На ден пробвам между 15/22 коли от които от време на време пробвам 318и,е няма нищо общо с ИС (понеже работя в пункт за технически прегледи и аз прекарвам колите през валяците).Щом не искаш шестак по добре вземи едно м42/м44 вместо м40/м43 тъй като разхода е един и същ,но поне ще имаш по корав мотор.Не че е вървежен но разлика има...
вярно че са по-мощни ис-ките ама пък не е вярно че са със същия разход като на 316 М43. поне с кило повече горят на 100. аз с моята 316 купе с кротко каране в софия минавам с 20 лева 100 км. както и да го погледните конете си искат своя зоб....не става много коне а малко разход. един колега в предишен пост го е казал най-точно: половин-едно кило от тук, половин-едно кило от там, и ето ти 2 кила на 100 разлика (мисля че каза с точност 5 лева, което си е същото). 316 с М43 е най-икономичната бензинка, а и е с верига....ако 16-ката е и компакт даже и ще върви прилично.
П.П. малко

- vicho
- старши ентусиаст
-
много ми е интересно, как 316-ската ти дава разход 9/100 в града (20лв/100), като по книжка той е близо 11/100(25лв/100)
явно от BMW са сгрешили, знам ли?

Последна промяна vicho на 16 Ное 2010, 22:42, променена общо 1 път
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Немога да разбера как така ги изчислявате тея разходи , никой неможе да ме убеди, че м42 и м44 горат колкото м40

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Radoslav318i написа:Немога да разбера как така ги изчислявате тея разходи , никой неможе да ме убеди, че м42 и м44 горат колкото м40![]()
Лесно адаш

- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
И аз съм доволен от М43 , като разход с 20 лева минавам 80/85 км градско , но с малко по-голями джанти
.
Но за 2 години нищо несъм сменил , а си карам доволно .
Колата си върви добре , а и аз попаднах явно на читава , но и малко по-скъпа от останалите , когато търсех
от тогава казвам и на други колеги , който търсят кола , дай с някой лев повече , но ще останеш доволен.
С времето е нормално да ти слабее , както е при мен и затова се оглеждам към куция
(както казват) 2.8

Но за 2 години нищо несъм сменил , а си карам доволно .
Колата си върви добре , а и аз попаднах явно на читава , но и малко по-скъпа от останалите , когато търсех
от тогава казвам и на други колеги , който търсят кола , дай с някой лев повече , но ще останеш доволен.
С времето е нормално да ти слабее , както е при мен и затова се оглеждам към куция

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

- japana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 (:
- Мечтае да кара: е30 turbo
Еми да верно счупи ми се на мене 28чката ма такъв ми е бил късмета! попаднал съм на кекав или не толко хубаво гледан двигател! Тва че аз му смених масло и филтри нищо не значи! Не се знае кво е било при предишния собственик,но кво да се прави Шанс...
съжалявам много ма няма кво да се ядосвам само..!
Иначе защо 328! Според мен може да си я кара бавно и както той си иска Той не иска бърза Кола и да не харчи много! 320 да е например ще си харчи и няма да върви толко колкото 328 примерно друготко което е 2.8 ако се кара спокойно не харчи много даже бих казал че ще върви доста а пък ще харчи колко една 320 ка! Мойта примерно на ръчки разхода беше 17!
аз лично защо си взех 328! Исках кола ем да си я карам ем да си дрифта да знам че върви и да си харчи нормалното за бмв! за тва се отказах от 318ис и 320 щот нямаше да вървят толкова а щеха да ми харчат горе долу пак толкова,но с 2.8 кефа е различен! Тва си е лично мое мнение! не съм аз човека който да решава кое колко и такам просто изказвам мнението си може да не съм прав Знам ли...

Иначе защо 328! Според мен може да си я кара бавно и както той си иска Той не иска бърза Кола и да не харчи много! 320 да е например ще си харчи и няма да върви толко колкото 328 примерно друготко което е 2.8 ако се кара спокойно не харчи много даже бих казал че ще върви доста а пък ще харчи колко една 320 ка! Мойта примерно на ръчки разхода беше 17!
аз лично защо си взех 328! Исках кола ем да си я карам ем да си дрифта да знам че върви и да си харчи нормалното за бмв! за тва се отказах от 318ис и 320 щот нямаше да вървят толкова а щеха да ми харчат горе долу пак толкова,но с 2.8 кефа е различен! Тва си е лично мое мнение! не съм аз човека който да решава кое колко и такам просто изказвам мнението си може да не съм прав Знам ли...

Продавам E36 328i на части... viewtopic.php?f=134&t=314520
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
vicho написа:много ми е интересно, как 316-ската ти дава разход 9/100 в града (20лв/100), като по книжка той е близо 11/100(25лв/100)![]()
ок като казваш така на Ис-а колко е по книжка?