Боя за естествена кожа и лак за кожа!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Re: Боя за естествена кожа и лак за кожа!
BT9028BA написа:Ето какво сътворих днеска

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
bobeca111 написа:Аз съм съм си скъсал нервите да търся сива...е нема братче и това си е.Къде ли не съм проверявал.Ако някой открие да драска
И аз търся нещо подобно на слонова кост по към бяло седи... И си мисля да взема 2-тубички бяло и 1 черно и да ги смесвам двата цвята, с черното да допълвам бялото докато получа желания цвят, според мен така ще стане...
- Cosworth
- ентусиаст
-
Колеги някакво развитие, допълнителна информация за боите, придобит опит... споделете, особено колега който тръгна да боядисва сивото рекаро в черно, колко е издръжлива боята...?
Аз боядисах волана...имам леки съмнения че боята няма да издържи много... 
Но все пак Съм доволен от крайния резултат!

Но все пак Съм доволен от крайния резултат!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stefanov_d
- Потребител
-
- Кара: E60 530D
Аз знам магазинче във Варна, в което правят боя за какъвто цвят кожа си желаете, оставяте си едната възглавничка и по нея ви правят боята, за цялия салон боята излиза около 20 лв. Аз лично си взех черна за волана и стана доста добре, скоро ще си взема и боя за бежовия салон и ще ви уведомя как става! 

- kiril_m
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 318TDS
колега дай малко инфо за тази боя, каква марка е ,с какво се нанася, дали е устойчива и ако приложиш снимков материал да видим как е станал волана ще съм ти много благодарен.
- BlueSkyUnder
- Потребител
-
- Кара: BMW
Саламандер на спрей за якета също не е зле. Най-важното е редовно да мажете кожата с хубави препарати. За мен най-добрият е от гамата на БМВ - BMW Leather lotion. Прави кожата мека, еластична и защитава от слънцето, мирише на коза обаче тва си е фабричният аромат. По този начин се съхранява и боята. Имайте предвид, че веднъж като намажете с боя ако не ви хареса и решите да я свалите, пада всичко и става мизерия страшна.
- stefanov_d
- Потребител
-
Ами не знам каква марка е боята не съм питал. Нанася се с гъбичка и се изчаква около 2 часа да изсъхне, за волана специално дава боя в която има ацетон за да изсъхва за 5 мин, но за седалките е без ацетон защото да не се нацепва, тъй като там кожата не е опъната като на волана! Качвам малко снимки на волана, там се вижда и карбона, който лепнах днес върху махагона 

- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Compact E36 Individual
stefanov_d написа:Ами не знам каква марка е боята не съм питал. Нанася се с гъбичка и се изчаква около 2 часа да изсъхне, за волана специално дава боя в която има ацетон за да изсъхва за 5 мин, но за седалките е без ацетон защото да не се нацепва, тъй като там кожата не е опъната като на волана! Качвам малко снимки на волана, там се вижда и карбона, който лепнах днес върху махагона
страшно е станало !

Може ли да кажеш фирмата (магазина) от където си го поръчал, за да проверя дали и тук в Повдив го има. Защото и моя цвят е доста специфичен - Синя кожа и....нямате си напредстава от колко време търся и нищо не намирам ....

- stefanov_d
- Потребител
-
Здрасти колега, адреса на магазинчето е:
Варна, ул."Георги Бенковски" 9,
това се намира на 50м преди дискотека Версай (бивше Булгари), дискотеката е на номер19, а магазина на 9!
Телефона на човека от магазина е 0877200102.
Магазина е малък и е за поправка на всякакъв вид кожи, якета и темподобни, не е верига, така че няма да има в Пловдив. Но собственика каза, че правят цвят какъвто си искаш! Ако идваш насам мини да ти направят, но става за ден-два, ако аз някак си мога да ти поръчам, ще ти помогна нямаш проблем!
Варна, ул."Георги Бенковски" 9,
това се намира на 50м преди дискотека Версай (бивше Булгари), дискотеката е на номер19, а магазина на 9!
Телефона на човека от магазина е 0877200102.
Магазина е малък и е за поправка на всякакъв вид кожи, якета и темподобни, не е верига, така че няма да има в Пловдив. Но собственика каза, че правят цвят какъвто си искаш! Ако идваш насам мини да ти направят, но става за ден-два, ако аз някак си мога да ти поръчам, ще ти помогна нямаш проблем!

- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Compact E36 Individual
Мерси много колега за информацията
като имам път към Варна трябва да мина да го разгледам, за да проверя дали има и други материали за реставрация.

- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
А някой знае ли как се третират леки одирания по кожата. Това се получава обикновено ако някой с катарама на кръста седне по рязко на седалката...Пак ли със шкурка се изглажда надраното ?
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- i D r i v e
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 N42B20
- Мечтае да кара: 2002 turbo
Драскотините и напукванията по кожата се запълват с филер след щателно почистване!
Филерът се обработва с 1200 шкурка за да се заглади пефектно. Следващата стъпка е нанасяне на грунд, който запечатва третирания участък и създава идеална основа за боята и лака, които се нанасят с пистолет.
Аз поне действам по тази схема, и досега резултатите са наистина впечатляващи
Филерът се обработва с 1200 шкурка за да се заглади пефектно. Следващата стъпка е нанасяне на грунд, който запечатва третирания участък и създава идеална основа за боята и лака, които се нанасят с пистолет.

- Cosworth
- ентусиаст
-
i D r i v e написа:
А издръжливостта как е ? В нашия регион ми предлагат за целия салон боядисване на цена от 100лв, човек който се занива с кожи, то даже си е фирма която се занимава с това, но продължителността на ефекта след това ме разколебава защото нямам никаква информация за това...
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Без неуважение към никой,който се занимава с боядисване и тн,но аз понеже си купих специално боя за салона,филери глупости и тн,като се изправи кожата от гънки и вс останало,се боядисва и става наистина перфектна,хубаво.Но тук идва другия момент,който е дунапрена от долу,2 пъти оправях кожата и няколко месеца след това същите следи излизаха.Чудих се известно време,след което свалих кожата и видях следи от износено по дунапрена,това от своя страна "преебава" всички труд, който е вложен в целия процес и Ще бъде вложен.Не мисля,че има смисъл да давате пари, които ще ви топлят месец два.При мен решението беше да подложа дунапрен,след което да повторя процеса,чак след това стана добре,но пак излизат гънки.Общо взето със стара "дунапренена възглавница" трудно ще се постигне даже и добър ефект,за перфектен изключено.Та не мисля,че проблема е кожата,а това под нея.Който иска да вярва, който иска да не ми,само споделям, може и да греша?

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.