ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Преди седмица си купих 316i. Не разбирам много от тази кола, с която тепърва се запознавам. Първото ми БМВ е
Днес седнах вътре пробвах да запаля, но колата пали за секунда, прехълцва един път и гасне. Не ми позволява да дам газ или нещо друго. Продадоха ми я с развален датчик за бензина, но от историите с пререгистрацията и застраховката оше не съм го оправил. Казаха ми че е възможно да ми е свършил бензина.... доверих се на предишния собственик, който каза че има доста. Все пак след като ми създаде проблема налях 17-18 литра. Но колата си остана на място. Няма никакъв напредък. Вече дори престана и да прехълцва. В сервизите искат да им я докарам. Искам преди да я закачам и да я тегля да се уверя, че нямам някакъв шанс да я подкарам. Какъв може да ми е проблема и ако някой е запознат и има желание да ми отговори му благодаря предварително.
ОПРАВИХ СЕ! ЯВНО СОБСТВЕНИКА МЕ Е ПОДВЕЛ И ЗА БЕНЗИНА КОЙТО ИМА ВЪТРЕ. ВЕЧЕ НЯМА ДА ОСТАВЯМ ПО-МАЛКО ОТ 15-20 ЛИТРА

ОПРАВИХ СЕ! ЯВНО СОБСТВЕНИКА МЕ Е ПОДВЕЛ И ЗА БЕНЗИНА КОЙТО ИМА ВЪТРЕ. ВЕЧЕ НЯМА ДА ОСТАВЯМ ПО-МАЛКО ОТ 15-20 ЛИТРА
Последна промяна Lazarus на 26 Май 2009, 19:12, променена общо 2 пъти
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
спортните пружини меки ли са или твърди?И защо като си резнем пружините почвало да хлопа и сдухвало амортесора?
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Lazarus, колега, сърцето ме заболя докато ти четях поста
, особенно и това, че си от ВТ. Доста по-некомпетентен съм от хората тук, но логически ако не ти работи бенз помпата, то двигателя няма с какво да работи и колата загива. Все пак мисля, че ще е добре да не я мъчиш душата ами да я заведеш да я излекуват. Па след това бримчи на воля.
Успех

Успех
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
bmw 318 is написа:спортните пружини меки ли са или твърди?И защо като си резнем пружините почвало да хлопа и сдухвало амортесора?
твърди са, аз съм рязал на две коли които съм имал пружини и съм нямал проблеми

и аз имам едно питане- на е36 купе как се свалят задните стъкла

- bavareca112
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: Novata 5-ca
Еи мн смотани БМВ та този електронния климатроник ми разваля мнението за БМВ веднъж се беше прецакал оправих го сега пак се прецака от какво стажа така направо незнам. 2 дни стана откакто не мога да го задаиствам големи нерви направо ужас
що така с тези климатронци направо незнам особенно при БМВ
що така с тези климатронци направо незнам особенно при БМВ
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:bmw 318 is написа:спортните пружини меки ли са или твърди?И защо като си резнем пружините почвало да хлопа и сдухвало амортесора?
твърди са, аз съм рязал на две коли които съм имал пружини и съм нямал проблеми![]()
и аз имам едно питане- на е36 купе как се свалят задните стъкла![]()
виж дали не са на колонката ,като махнеш кората на колана.А за пружините на твоето БМВ ли си рязал или на няква друга? Колко си я резнал и колко се свалил

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
масло
Тук ми е позволено да питам, та - колко литра е двиг. масло на 1,8 М43? Че до сега само маслари са ми го сменяли, и ако не се лъжа тубите бяха от 4 литра, и май цялото отиваше, ама сега съм решил да си взема кастролче от колега и да знам колко да си поръчам. Мерси!
Нещо синьото не се получи, сори.
Нещо синьото не се получи, сори.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
bmw 318 is написа:stambo_81dg написа:bmw 318 is написа:спортните пружини меки ли са или твърди?И защо като си резнем пружините почвало да хлопа и сдухвало амортесора?
твърди са, аз съм рязал на две коли които съм имал пружини и съм нямал проблеми![]()
и аз имам едно питане- на е36 купе как се свалят задните стъкла![]()
виж дали не са на колонката ,като махнеш кората на колана.А за пружините на твоето БМВ ли си рязал или на няква друга? Колко си я резнал и колко се свалилче се чудя дали да го правя изобщо.
да мои бяха бмв-тата но бяха е34. с по две навивки ги бях рязал и ги карах по година и двете коли след което ги продадох, но до тогава нищо не стана.
има и друг вариант за сваляне.
-изпилват се чашките в които ляга пружината свалят се малко и пак се заваряват - ще е по ниска и няма да вози толкова твърдо
Я виж тука.- http://www.olyslager-lubricants.nl/Fuch ... select.asp въведи данните на модела и ще разбереш цитат на въпроса на -kokobm.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
GRECE написа:Я виж тука.- http://www.olyslager-lubricants.nl/Fuch ... select.asp въведи данните на модела и ще разбереш цитат на въпроса на -kokobm.
Мерси, много полезно. Точно 4 литра ми събира.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Това хлопане се получава като сложиш ниски прожини, без да сменяш амортисьорите, щото като я свалиш, колата ляга по ниско и амортисиорите стоят по свити и като минеш през някоя дупка се чува по скоро чукане отколкото хлопане щото амортисиора удря на ограничител, а и съответно с наще дупки няма да издържи кой знай колко много.bmw 318 is написа:спортните пружини меки ли са или твърди?И защо като си резнем пружините почвало да хлопа и сдухвало амортесора?
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
абе да питам- някои знае ли на щатските версии каде им е габарита
отпред,
да не би да е в мигачите -да светят постоянно:?:
че нямах букси на фаровете и днес ги направих с такива ама габарити отпред иок
отзад има
до мигачите отиват 3 кабела ама единия им е прекъснат
отпред,
да не би да е в мигачите -да светят постоянно:?:

че нямах букси на фаровете и днес ги направих с такива ама габарити отпред иок

до мигачите отиват 3 кабела ама единия им е прекъснат

- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
колега само за информация ,би ли ми казал на колко време приблизително се сменя горивния фитър?!z3soon написа:vichkata написа:z3soon написа:Проблемчето ми се задълбочава, а едва началото на април ще мога да си позволя майстор.
Вече на първа при умерена газ хълца докато е студена!
Като се постопли, милата върви. Иначе топла/студена като я прихване нещо - пали и после пак сваля обороти до 0 => гасне.
Съвети от приятели се концентрираха в 3 аспекта - стъпково моторче, бензинова помпа, свещи.
Голем ли е оня дето носи прада?![]()
![]()
![]()
пробваи бензиновия филтър
Бензинов = горивен?
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
giggs_11 написа:... колега само за информация ,би ли ми казал на колко време приблизително се сменя горивния фитър?!
По принцип ги дават м/у 10000 и 20000 км. Но е хубаво да се сменя при всяка смяна на маслото (не са чак толкова скъпи)