Има ли Е36 лампа на инжекцията?-ВЕЧЕ ИМА DIY - CHECK ENGINE
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Явно има разлики между различните модификации,щото по схемите които имам,не пишат на кои пинове е въпросната лампа "CHECK ENGINE" - единият извод на лампата-към предпазител №10,а другият към 8-ми пин на DME.Това се дава за серия 318.
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
ned_gm28 написа:Явно има разлики между различните модификации,щото по схемите които имам,не пишат на кои пинове е въпросната лампа "CHECK ENGINE" - единият извод на лампата-към предпазител №10,а другият към 8-ми пин на DME.Това се дава за серия 318.

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
С тия кабели да висят отзад със сигурност не е по-добре, явно в крайна сметка ще се наложи да си сваля таблото и да видя за какво става въпрос лично... евентуално като го направя ще пиша
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Ами,к`во да ви кажа......добре,че реших да тръгна от таблото!Извадих го(без да свалям волана)
и
Мястото на въпросната лампа и при мен е затъмено без никакъв надпис.
Малко по-в ляво има друга лампа,на която пише само "CHECK".Нейните изводи излизат на синята букса.Единият на пин 26,а другият на 11 и 19.Да,обаче от контактната площадка на лампата към тези два пина,ми дава 20 ома!Между тях-също и то и в двете посоки!Някой знае ли тая лампа за какво е,щото в тоя "manual", дето го имам точно нея не я пишат ясно и точно.С една подточка са описали повечето лампи,а "CHECK ENGINE" липсва! 

Лампата CHECK е за check control-a на борд компютрите. Светва когато ти изгори някоя крушка (по фарове,стопове) и т.н. (т.е. тази лампа работи само когато имаш чек контрол, което е доста различно от check engine).
Следя темата с интерес, темата е в полезни като гледам, дайте да задаваме по-малко странични въпроси (нямам предвид този последния).
Следя темата с интерес, темата е в полезни като гледам, дайте да задаваме по-малко странични въпроси (нямам предвид този последния).
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
схемата която съм дал е 92-97 except ti , демек без компакт . До сега по тея схеми което съм звънял не е било с грешека .

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
и ся аз имам такава ламба, къде трябва да ми изписва грешките
пробвах с 5 пъти педала на газта нищо не стана, освен ако не изписва нещо на големия борд щото не ми бачка

пробвах с 5 пъти педала на газта нищо не стана, освен ако не изписва нещо на големия борд щото не ми бачка

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
stambo_81dg написа:и ся аз имам такава ламба, къде трябва да ми изписва грешките![]()
Колега даваш на контакт и помпиш педала на газта 5 пъти до дупка.След тава лампата Check Engine премигва един път.На всяко следвашо мигане броиш колко пъти е мигнала.Колкото пъти е мигнала примерно 3-пъти премигва,това е числото 3.Между отделните премигвания има кратък диапазон.Трябва на края да имаш 4-ри цифрен код.Този код отговаря на дадена грешка.Единствения код за който няма грешка май беше 1444.
п.п.Баси обяснението дадох.Дано да си ме разбрал.
Последна промяна nakoone на 03 Май 2009, 8:40, променена общо 1 път

- metodi80
- старши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:и ся аз имам такава ламба, къде трябва да ми изписва грешките![]()
Колега самата лампа трябва да ти мига и премигванията се разчитат после с таблица за кодовете (броя на премигванията се записват и после се сравняват ) . В началото са посочени част от кодовете.
- BMW_dreamer
- кандидат ентусиаст
-
добре де а що не помислим и за другия вариант да си я свържем тая лампа както е на американките и да светва когато има проблем с двигателя
щото вие така хубаво четете грешки ма после трябва някои да ги чисти
и според мен направо да си ходим на диагностика то дали за чистене на грешки дали диагностика и чистене се 20 кинта 

- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
добре де мойта е американка и ходих на диагностика и след точно 10 минути каране пак по старому, светва ми в ниските обороти като карам и като дам газ гасне и после пак така, а кво да му чеквам на тоя енджин еба ли го
а това с 5 пъти педала на газта го правя и става така:
..гасне 5сек.. CHECK ENGINE.1sec..CHECK ENGINE.....5sek....CHECK ENGINE..1sec..CHECK ENGINE и така на татака
това каква грешка се води
на диагностиката ми излиза дросел клапа на потенциометър ама майстора казва че си е ок

..гасне 5сек.. CHECK ENGINE.1sec..CHECK ENGINE.....5sek....CHECK ENGINE..1sec..CHECK ENGINE и така на татака
на диагностиката ми излиза дросел клапа на потенциометър ама майстора казва че си е ок
Последна промяна dopestar на 03 Май 2009, 20:04, променена общо 1 път

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
И като ходи на диагностика каква беше грешката? Или само я изтрихте
Щото то така ще има да си свети ли свети 

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
dopestar написа:добре де мойта е американка и ходих на диагностика и след точно 10 минути каране пак по старому, светва ми в ниските обороти като карам и като дам газ гасне и после пак така, а кво да му чеквам на тоя енджин еба ли го
Четирицифрен код трябва.
Първо лампата мига само веднъж-това е че започва диагностиката.
Напиши колко пъти ти премигва лампата между отделните интервали.
п.п.И аз не го знаех докато не ми го показа един колега.Да си жив и здрав PeReZ.

- Konov
- Потребител
-
- Кара: E36 320 coupe
Здравейте колеги. Темата наистина е страхотна и аз също мисля да се възползвам от нея, но внимавайте какво правите, за да не стане някоя беля
. Вчера се пробвах да си изведа такава лампа по гореописания начин и не се получи нищо. Оказа се че в зависимост от модела и най-вече от годината на производство схемите на DME-то и изобщо на автомобила са различни.
Мойта кола е 320 coupe `97г и според ръководството на Bentley въпросния СИВ кабел за CHECK ENGINE IND се намира на 20 пин на буксата на DME, оттам влиза в Букса А, на 16 пин. "+" идва от предпазител №27, който е 5А и отива в Букса А, на 23 пин.Сега ще пробвам дали при мен ще се получи и ще драсна какъв е резултата.

Мойта кола е 320 coupe `97г и според ръководството на Bentley въпросния СИВ кабел за CHECK ENGINE IND се намира на 20 пин на буксата на DME, оттам влиза в Букса А, на 16 пин. "+" идва от предпазител №27, който е 5А и отива в Букса А, на 23 пин.Сега ще пробвам дали при мен ще се получи и ще драсна какъв е резултата.
Венци!