Голям борд- конверсия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Re: Голям борд- конверсия
don_gori написа:Колеги да ви попитам понеже съм с малкия борд и ще минавам скоро на големия - на черната букса имам 7 кабела и ще е добре ако сигналите им свършат работа , за да не ги прекарвам наново. Но днес ги мерих и не можах да разбера кой за какво е - та снимал съм ги по цветове ако може да споделите кой за какво е и дали ще мога да ползвам сигнала към големия борд
Ето я и снимката
Кафяво-бял знам , че е сигнал от темп датчик , сиво-червения е 12В на габарит (осветлението на бутоните на борда) и кафевия масата, лилаво-белия мисля , че е +12В , но тук вече не съм сигурен![]()
Другите 4 са ми малко неясни та ще се радвам да споделите кой за какво е
Колега,като си с малкия борд,за да минеш към големия трябва да окабелиш само за бялата букса,на черната всичко си е прекарано.Прочети внимателно 1ва страница и ще ти стане далеч по ясно,има ги цветовете с предназначенията:
х1070
пин1--- ->
пин2--- ->
пин3--- -> пинове от 1 до 6 са за чек модула, ако нямате чек не ви трябват
пин4--- ->
пин5--- ->
пин6--- ->
пин8--черно/зелен->---ZKE IV модул* -пин 12
пин9--зелен/син->-----х17- пин 4
пин10-бял/син->-------гонг(ако сте с малкия борд-той се намира в него-
пин11-бял/червен->----така че пин10 и пин11 не ви трябват)
пин12-кафяв/сив->-----темп сензор
пин13-черно/бял->-----х17 пин2
пин14-виолет/бял->----бушон 45
пин15-син/виолет/бял->--х17 пин24
пин16-сив/червен->----х16 пин2
Колега много добре съм я прочел цялата тема даже , но просто отрязах моята букса(черната) и и смених всички пинове ,за да пробвам борда.
Това е че и не си записах кой кабел на кой пин е.
Снимката която съм дал както виждаш има един червено-жълт кабел , който на описанието на х1070 липсва ??
Иначе другите са си точни , днес ги премерих
Снимката която съм дал както виждаш има един червено-жълт кабел , който на описанието на х1070 липсва ??
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
а само часовника и темперетурата как неможах да намеря отговор,с голямия съм бях сас аналогов после малкия и сега голямия...мн ли игра е сега само копчетата светят 

- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
don_gori написа:Колега много добре съм я прочел цялата тема даже , но просто отрязах моята букса(черната) и и смених всички пинове ,за да пробвам борда.
Тоя червения липсва в описанието на Х1070 понеже от малък като връзваш голям голям борд може да преместиш захранването от черната на бялата букса.Т.е тоя кабел отива на бялата букса пин 8 а като е бил на черната букса е на пин 16.

- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Най-накрая се хванах да свържа и код функцията,че така и така сменях филтъра на климатроника
Да попитам че ми стана интересно,ако въведеш грешен код няколко пъти случва ли се нещо,че мислех да пробвам ама викам да не си седи после колата там 

ами по принцип при третото грешно въвеждане се включва сирената на алармата, ама не знам въобще дали има някой, който да го е вързал така 

Колеги моля за малко ПОМОЩ.
Днес монтирах големия борд , но като го включих и пробвах дисплея почти не свети и се вижда на него P P P P. Четох някъде , че трябвало борда да се рестартира като за 24 часа го изключиш от буксите
Някакви идеи , някой сблъсквал ли се е с подобно нещо ?
Решение: запалваш колата и задържаш бутона SET за 5-10 сек (при мен стана още при натискането)
P.S. Оправих се, но се появиха други проблеми.
Като включих борда подсветката на дисплея не беше ярък на 100% , а като пусна габарити дисплея се светка на 100% , но започва да мига.
След това разкачих борда и го закачих пак. Борда светна , всичко точно , но като махна контакта дисплея остава да свети заедно с часа
Явно нещо съм объркал при свързването , но ме притеснява дали борда си е наред и да не би да прави някакви мизерии
Днес монтирах големия борд , но като го включих и пробвах дисплея почти не свети и се вижда на него P P P P. Четох някъде , че трябвало борда да се рестартира като за 24 часа го изключиш от буксите

Някакви идеи , някой сблъсквал ли се е с подобно нещо ?
Решение: запалваш колата и задържаш бутона SET за 5-10 сек (при мен стана още при натискането)
P.S. Оправих се, но се появиха други проблеми.
Като включих борда подсветката на дисплея не беше ярък на 100% , а като пусна габарити дисплея се светка на 100% , но започва да мига.
След това разкачих борда и го закачих пак. Борда светна , всичко точно , но като махна контакта дисплея остава да свети заедно с часа

Явно нещо съм объркал при свързването , но ме притеснява дали борда си е наред и да не би да прави някакви мизерии

- JayCutler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D
- Мечтае да кара: E36 M3
Един гоооолям плюс от мен за автора, и всички включили се колеги.Ако се засечем на сбирка бирички от мен
.
След едно прочитане на цялата тема, и неколкократно препрочитане на първият пост днес за няколко часа направих трансплантацията
.
Бях с най-малкия борд мисля 7 бутона и преминах на ОБЦ.С минималните ми електро познания.. наистина евала на колегата.
Искам само да попитам, предполагам доста тъп въпрос, но не съм на ти с тоците.
Понеже само навързах кабелите и отгоре с изолирбанд, ще може ли да карам така около седмица??? Горе долу тогава очаквам да ми дойде газовия поялник и да оправя връзките да са като хората??!

След едно прочитане на цялата тема, и неколкократно препрочитане на първият пост днес за няколко часа направих трансплантацията

Бях с най-малкия борд мисля 7 бутона и преминах на ОБЦ.С минималните ми електро познания.. наистина евала на колегата.
Понеже само навързах кабелите и отгоре с изолирбанд, ще може ли да карам така около седмица??? Горе долу тогава очаквам да ми дойде газовия поялник и да оправя връзките да са като хората??!
- oxides
- Потребител
-
- Кара: Е61 525d LCI
JayCutler написа:Един гоооолям плюс от мен за автора, и всички включили се колеги.Ако се засечем на сбирка бирички от мен![]()
![]()
.
След едно прочитане на цялата тема, и неколкократно препрочитане на първият пост днес за няколко часа направих трансплантацията.
Карай и не се притеснявай, ако си ги бандажирал хубаво нямаш грижи. С термошлаух става доста прилична и надеждна изолация.

- JayCutler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D
- Мечтае да кара: E36 M3
oxides написа:JayCutler написа:Един гоооолям плюс от мен за автора, и всички включили се колеги.Ако се засечем на сбирка бирички от мен![]()
![]()
.
След едно прочитане на цялата тема, и неколкократно препрочитане на първият пост днес за няколко часа направих трансплантацията.
Карай и не се притеснявай, ако си ги бандажирал хубаво нямаш грижи. С термошлаух става доста прилична и надеждна изолация.
Мерси, колега. Успокои ме. Сега са само вързани (яката) и после изолирбанд, но само да ми дойде поялничето ще ги запоя и после с термошлаух... да си стане както трябва.
Да не спамя повече в хубавата тема.
- taba4e
- Потребител
-
- Кара: BMW E 39 530 DA
- Мечтае да кара: M 6
Здравейте, може ли да ме насочите към някой колега в София за конверсия от малък към голям борд?!
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Температурния датчик започна да показва +50 градуса
идей?
идей?
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Явно се е прецакал или се е откачил. Прегледай го и ако всичко е добре по кабелите значи е заминал. Нов или втора употреба. Втората са около 10-15 лв. Има една тема за направа на датчик за около 2 лв
Ето я темата viewtopic.php?f=8&t=323286

- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
ivopicha написа:Явно се е прецакал или се е откачил. Прегледай го и ако всичко е добре по кабелите значи е заминал. Нов или втора употреба. Втората са около 10-15 лв. Има една тема за направа на датчик за около 2 лв![]()
Днес проверих кабелите всичко е наред с тях, А датчика като се развали не изписва ли -37 или го има и тоя вариант за +50?
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Изписва -37, но пък знае ли човек...Като за начало вземи от някой приятел друг датчик за проба.