ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от bmw325tds » 30 Мар 2010, 11:01

Колеги, възможно ли е да тече обикновена дизелова дюза?
Покрай дузата на 6-ти цилиндър има нафта. Смених маркучлето за обратнта нафта и пак е мокро. Дюзата е стегната - това го проверих.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 30 Мар 2010, 22:55

един бърз въпрос за фейсов волан три лъча
тая бялата пластмаса с винта нещо държи ли я натисната понеже така както си седи се щраква в слип ринга и не може да се върти? и каква и е функцията въобще?

Изображение

самоотговорих си на въпроса.
Последна промяна JOGI на 31 Мар 2010, 12:44, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 31 Мар 2010, 0:50

bmw325tds написа:
Покрай дузата на 6-ти цилиндър има нафта. Смених маркучлето за обратнта нафта и пак е мокро. Дюзата е стегната - това го проверих.

Често се случва да текат след разглабяне,ако тече от резбата на дюзата трябва да я свалиш,горната част (зарязана) се стяга в менгеме и с дълбок камък 27 я стягаш. Ако тече под маркучетата е много вероятно да е спукано самото щуцерче,и тогава лошо.

Потребител
Аватар
Кара: е90

Re:

Мнение от bandita » 31 Мар 2010, 6:01

valentin77 написа:аз съм бая начинаещ по колата, но неволята учи. И все пак. От около 2-3седмици колата не е както си беше.
Първо се скапа дебитомера и ламбда сондата. Закарах го в дарукар. Нали били добри. Сигурно е така. И смениха дебитомера, Ламбда-сондата, кабели маркучи и др. карантия
Вървеше си добре. След 2дена започна да хълца. Пак в дарукар. Нали има гаранция. Терикатите веднага я слагат на диагностика и казаха че не е от дебитомера. От свещите било. Но пак не е както си беше. Това не разбирам. Смених Въздушния филтър, бензиновия. но като че ли се задъхва пак. Ако някой има идея да сподели
:help:

пробваи с повдигачи и кобилиците

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 31 Мар 2010, 8:47

~Мишо~ написа:
bmw325tds написа:

Често се случва да текат след разглабяне,ако тече от резбата на дюзата трябва да я свалиш,горната част (зарязана) се стяга в менгеме и с дълбок камък 27 я стягаш. Ако тече под маркучетата е много вероятно да е спукано самото щуцерче,и тогава лошо.

Дюзата не е сваляна.
Ще я огледам хубаво. А при стягането слага ли се тефлонова лента или само се стяга.
Ако си купя дюза втора ръка, как да я проверя дали е читава?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 31 Мар 2010, 12:34

bmw325tds написа:Дюзата не е сваляна.
Ще я огледам хубаво. А при стягането слага ли се тефлонова лента или само се стяга.
Ако си купя дюза втора ръка, как да я проверя дали е читава?

Само се стяга,налягането на отваряне трябва да е 140-160 кг/см2. Дори и друга да вземеш трябва да я закачиш на стенд,на ТДСа ги регулирах на 158 кг/см2. Ако не си ги свалял е добре да ги провериш всички,с годините губят налягане и т.н. Добра инвестиция е. ;)

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 01 Апр 2010, 15:28

Много лаичен въпрос - карам на магистрала, задминавам ТИР и в момента в който излезна пред него сякаш силна въздушна струя ме блъска отстрани, то ясно, че може да има страничен вятър, но въпросът е, че доста силно го усещам на волана, освен това, когато има наистина силен вятър колата е доста неустойчива. Втори пример - седя на дълга колона на светофар на цар Борис, колите в насрещното вече са набрали скорост и усещам как колата се заклаща от всяка кола, която минава покрай мен, гледам едно Е46 пред мен не потрепваше. За пружини и амортисьори ли съм? Благодаря

Потребител
Аватар
Кара: на слепо
Мечтае да кара: какъвто и да е Хаман

Мнение от BMW_Carnivor3 » 01 Апр 2010, 18:10

Колеги интересува ме ако сменя само предните пружини понеже амортисьорите са нови и няма особен смисъл да ги сменям,до колко мога да сложа по-ниски на нормални амортисьори,20-30мм ?
LIVE FREE - DIE PRETTY

Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 02 Апр 2010, 11:38

kokobm написа:Много лаичен въпрос - карам на магистрала, задминавам ТИР и в момента в който излезна пред него сякаш силна въздушна струя ме блъска отстрани, то ясно, че може да има страничен вятър, но въпросът е, че доста силно го усещам на волана, освен това, когато има наистина силен вятър колата е доста неустойчива. Втори пример - седя на дълга колона на светофар на цар Борис, колите в насрещното вече са набрали скорост и усещам как колата се заклаща от всяка кола, която минава покрай мен, гледам едно Е46 пред мен не потрепваше. За пружини и амортисьори ли съм? Благодаря

Да, за амортесьори си най-вероятно, пружините и да са поумекнали не е толкова фатално, но амортесьорите изпуснат ли ставаш като в лодка и много нестабилен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 02 Апр 2010, 18:44

BMW_Carnivor3 написа:Колеги интересува ме ако сменя само предните пружини понеже амортисьорите са нови и няма особен смисъл да ги сменям,до колко мога да сложа по-ниски на нормални амортисьори,20-30мм ?

Най добре според мен е 40/20 мм. ако искаш и 60/40 въпрос на личен избор е.
Но на стоков амортисьор ми се струва че ще замине доста бързо амортисьора.
:driving: :dunno: :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от GRIV4O » 03 Апр 2010, 20:40

Колеги проблемат ми е следния.Няма ток до бензиновата помпа а бушоните са здрави,казаха ми че може да е реле но незнам кое е за бензиновата помпа и дали е само едно.Също така ме интересува дали захранването на бенз. помпа е свързано с дюзите,защото подавам ток директно от акумолатора на помпата и си подава бензин до инжекциона но колата непали и непали

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: lachssilber-metallic (203)

Мнение от RxD » 10 Апр 2010, 21:07

колеги моля за малко помощ относно емблема на волан защото си деформирах моята волана е фейсов М-ков купувах гръмнали аирбеци обаче има разлика в емблемите явно от преди и след фейслифта значи беговете които купих бяха от 3 лъчев и четирилъчев обаче емблемите им са пластмасови докато на моя беще метална тънка като пластина , единствено не съм пробвал с четирилъчев след фейслифта пак от е36 става въпрос за това. Интересува ме дали някой знае някъде да се продават емблеми или дали емблемата от четирилъчев фейсов волан за е36 също е метална
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 Touring E34 M50B25

Мнение от shopaza » 11 Апр 2010, 16:28

Значи мотора е М52Б20 Ванус .Вчера му смених маслото защото преди няколко дена го закупих.Имам проблем като дам леко газ и на 1500-2000 оборота се чува нещо от към веригата.Сигорно е обтегача но интересното е че само там се чува в тоя диапазон а нагоре изобщо го няма.Та въпроса ми можели понеже колата е стояла доста по борсите и е наближила смяната на маслото да трака от там .Била е с масло 5/30 на ЕЛФ СРТ .Доста колеги ми казаха че ще се оправи а другата част ме пратиха на ремонт :evil: А сега колата е с масло 10/40

П.С колата е Е36 комби
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 328i

Мнение от Div_X » 13 Апр 2010, 13:16

Имам въпрос ??
Поръчах си от форума крушки H1 диодни за халогените.
Проблема е такъв когато ги поставих ми изгоря бушона да не би да са с обратен поляритет за това така да гори ????
FUCK POLICE! _!_

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Апр 2010, 18:52

Диодните крушки имат + и -, ако я обърнеш няма да светне, но едва ли чак ще изгори бушона от нея.
ПС. Изтрий тази глупост, която си написал в подписа си!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36