Олекотяване на маховик - смяна с 6.3кг от м20 на М50 и М52
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: Олекотяване на маховик - смяна с 6.3кг от м20 на М50 и М
За зимата те първа предстои да разберем, мисля, че няма да има проблеми, но ще видим 

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
bum_bum написа:Стоковия е тежък не щото не са могли да го направят лек, а защото лекия прави колата по-рязка. По-бързо качва оборотите, по-бързо и падат. Също е и лекия заточен вал и лекия кардан и т.н.
Колата е правена да може да я карат всички и да е балансирана. От там нататък ако някой иска повече перформънс си купува и надгражда по свой вкус.
Евала батка , те това е приказка !

- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
аз преди 5 месеца смених комплект съиденител на м42-то,но искам и маховика да олекотя дали може моя да си олекотя или си трябва друг
игра4ка ли е много какви части трябват....

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
flirt4o_ написа:аз преди 5 месеца смених комплект съиденител на м42-то,но искам и маховика да олекотя дали може моя да си олекотя или си трябва другигра4ка ли е много какви части трябват....
на м50 олекотихме едномасов оригинален маховик до 7,3, балансиран и си върви с неговия си съединител и стартер. ако имаш къде да го направиш- може.
- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
bebcho__ написа:flirt4o_ написа:аз преди 5 месеца смених комплект съиденител на м42-то,но искам и маховика да олекотя дали може моя да си олекотя или си трябва другигра4ка ли е много какви части трябват....
на м50 олекотихме едномасов оригинален маховик до 7,3, балансиран и си върви с неговия си съединител и стартер. ако имаш къде да го направиш- може.
Mалко се различават ми струва м50 и м42

Най - ТочниЯ
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
flirt4o_ написа:аз преди 5 месеца смених комплект съиденител на м42-то,но искам и маховика да олекотя дали може моя да си олекотя или си трябва другигра4ка ли е много какви части трябват....
На 22-рата страница от толкова подробна и обстоятелствена тема за всичко по конверсията ,ти питаш какви части трябват и дали можеш да си олекотиш маховика ?!

- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
некои които е правил,всеки казва разли4но ето сега един колега каза 4е и оригиналния моя си може леко да се олекоти та за тва питам 

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Не се занимавай с глупости да олекотяваш твоя маховик
пусни си тема в "купува" че търсиш лек маховик от М20Б20 и си трай, изкачат добри оферти с всичко необходимо за монтажа на маховика
и както ти е казал колегата е описано в първата страница какви части трябват за комверсията, макар че аз имам познат който НЕ смени вилката точно на М42-то, остави си неговата и няма проблеми, но това вече всеки сам си решава кое има нужда да сменя
някой пък избиват венците на техните маховици и ги слагат на леките маховици и така не сменят бендикса на стартера и вилката и така... Та имаш варианти на къде да шаваш де, само да ти се занимава и пара да имаш

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Peturcho_bmw написа:Не се занимавай с глупости да олекотяваш твоя маховикпусни си тема в "купува" че търсиш лек маховик от М20Б20 и си трай, изкачат добри оферти с всичко необходимо за монтажа на маховика ...
Ама ми е много чудно как ще монтира маховик за 228мм съединител от М20 на мястото на 215ков

u`F`o написа:Peturcho_bmw написа:Не се занимавай с глупости да олекотяваш твоя маховикпусни си тема в "купува" че търсиш лек маховик от М20Б20 и си трай, изкачат добри оферти с всичко необходимо за монтажа на маховика ...
Ама ми е много чудно как ще монтира маховик за 228мм съединител от М20 на мястото на 215ковмай ще трябва да го поолекоти от тук от там с брадвата
Имаш впредвид, че конверсията не може да бъде изпълнена в/у М42 ли?
virtue and tranquillity
- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
vladye написа:u`F`o написа:Peturcho_bmw написа:Не се занимавай с глупости да олекотяваш твоя маховикпусни си тема в "купува" че търсиш лек маховик от М20Б20 и си трай, изкачат добри оферти с всичко необходимо за монтажа на маховика ...
Ама ми е много чудно как ще монтира маховик за 228мм съединител от М20 на мястото на 215ковмай ще трябва да го поолекоти от тук от там с брадвата
може,ама с притискател и феродо от м20-то

Най - ТочниЯ
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
ProblemZ написа:vladye написа:u`F`o написа:Peturcho_bmw написа:Не се занимавай с глупости да олекотяваш твоя маховикпусни си тема в "купува" че търсиш лек маховик от М20Б20 и си трай, изкачат добри оферти с всичко необходимо за монтажа на маховика ...
може,ама с притискател и феродо от м20-то
Не лъжи хората бе момче и от М10 пак сава на 5.8кг

Знам, че може - аз на ИС-а я правих конверсията, но ми стана интересно, какво има впредвид колегата 

virtue and tranquillity
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Ок, хванахте ме неподготвен
Само че не мога да си обесня, как ще стане 228мм съединител на мястото на 215мм-овия на М42?
Притискателя и маховика предполагам също са с различен диаметър от М20/М50-ковите

Само че не мога да си обесня, как ще стане 228мм съединител на мястото на 215мм-овия на М42?

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
ProblemZ написа:bebcho__ написа:flirt4o_ написа:аз преди 5 месеца смених комплект съиденител на м42-то,но искам и маховика да олекотя дали може моя да си олекотя или си трябва другигра4ка ли е много какви части трябват....
Mалко се различават ми струва м50 и м42а за да олекотиш демферен трябва да го засилиш на вторичните
написал съм едномасов, а не демпферен. проблема е, че "новите" не четат темата, щот е по-лесно да се пита, отколкото да се прочетат 22-те страници.