Размисли за разхода
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- BYRZIQ69
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316 м43
- Мечтае да кара: нещо което се движи на вода,върви като самолет и спира като...........
- Детайли за колата: нещо което се движи на вода,върви като самолет и спира, като форума на бмв след поредния събор
Re: Размисли за разхода
Колега какво имаш впредвид като казваш " МАФ-а " ,за какво служи този МАФ
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Rainbow написа:Трябва ли да има осезаема разлика в работата на двигателя? Защото не виждам някаква, отделно го гледах с прозрачно такова да не тече бензин по него /четох, че е чест проблем при заминал регулатор/ и не тече. И как като цяло може да се тества регулатор на налягането на бензина? Гледах при по-хубавите такива си има извод за свързване на манометър, тук не ми е ясно къде ще се свърже.
С маркучето и без него няма разлика в работата на двигателя, освен в разхода на гориво на празен ход. Регулаторът на налягането е механичен в комбинация с този вакуум. На празен ход, когато стойностите на вакуума са най-големи, придърпва малко мембраната, за да намали с около 2 десети от бара налягането на бензина. Така се постига икономична работа на празен ход. Това е на теория, на практика едва ли е достатъчен вакуума, да редуцира с малко налягането. От някакви глупави екосъображения измислят какво ли не да усложнят и оскъпят конструкцията.
BYRZIQ69 написа:Колега какво имаш впредвид като казваш " МАФ-а " ,за какво служи този МАФ
Mass Air-flow meter - мас метър май му казват, или "нашият" вариант на дебитомер. Отчита количеството подаден въздух към двигателя wiki

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- BYRZIQ69
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316 м43
- Мечтае да кара: нещо което се движи на вода,върви като самолет и спира като...........
- Детайли за колата: нещо което се движи на вода,върви като самолет и спира, като форума на бмв след поредния събор
ясно мерси колега, защото гледам дали всичко което си избройл досега отностно сваляне на разхода е изрядно при мен 

Sotir Nikolov написа:един интересен факт свързан с разхода на гориво
първо наистина ламбда сондата ако и има нещо гори ужасно много
второот голямо значение са гумите и джантите
лично аз със 17-ки 235/45/ отзад и 225/45 отпред с 30 лв минавах около 90-100 километра
в момента 15-ки 195 със същата сума минавам близо 150 км
И при мен с по тънките гуми пада разхода 1-2 литра (взависимост от карането)
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3