С какъв двигател...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Re: С какъв двигател...
///M Power написа:От опита който имам , ако ще е 4 цил да е м42/м44 другото не си заслужава (еднакви разходи , но получаваш по малко ) , имал съм и 18-ка и Ис-ка
От това по-точно няма на къде.Сега остава да намери по-читавия.

- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: M
@nikkolay86
Ако обичаш да караш и колата не е просто превозване от т. А до т. Б, това е твоята марка. Общо взето, който си е купил БМВ, след това си купува пак БМВ или ако има възможност Порше, Ферари и т.н.
За двигател или 318is 140 к.с. или 323/328. Не ти препоръчвам 320, тъй като няма да ти предложи нито разход, нито вървеж в добро съотношение.
Ако данъкът върху 140 к.с. ти е проблем, може би 318 или 316 е твоят двигател...
Мога да ти споделя за 323ti(2500 кубика) разход:
Извънградско
90-100 - 6,9л с клима
130-140 - 8,7л с клима
градско на малки разстояния - 3-4 км основно
13-14л/100
Моля те, не газифицирай БМВ!
Ако обичаш да караш и колата не е просто превозване от т. А до т. Б, това е твоята марка. Общо взето, който си е купил БМВ, след това си купува пак БМВ или ако има възможност Порше, Ферари и т.н.
За двигател или 318is 140 к.с. или 323/328. Не ти препоръчвам 320, тъй като няма да ти предложи нито разход, нито вървеж в добро съотношение.
Ако данъкът върху 140 к.с. ти е проблем, може би 318 или 316 е твоят двигател...
Мога да ти споделя за 323ti(2500 кубика) разход:
Извънградско
90-100 - 6,9л с клима
130-140 - 8,7л с клима
градско на малки разстояния - 3-4 км основно
13-14л/100
Моля те, не газифицирай БМВ!
DriveCalc.com/bg
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Тук в нашия град данъка на мойте 140к.с. е 113лв.-поне ги даваш един път в годината,а някой даже не си го и плащат 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Вземай една 318-ка след 94 и ще си доволен, но най-добрият избор е ис. Мисля че ис-а ще ти е по-скъп при покупката. Не слагай обикновена газова.
Най-важното!
Видиш ли такъв мотор направо се обръщай и си тръгвай!
И зимата за да не псуваш и да си вдигаш нервите излишно задължително хубави зимни гуми
.
За дигиталният климатроник не съм съгласен. Просто цялото табло се променя с него. С врътките ми изглежда много дървено, но това си е мое мнение.
Аз едно време се бях насочил към 318 М43. Все пак от кола 73к.с. се качвах на 116. После покарах ис-ка(да видя как е) и реших, че такава ще вземам. Накрая обаче се качих и в 20-ка и си взех такава. Просто не можах да повярвам колко яка може да е една кола
. Тогава имаше акцизи и по-голям мотор значеше доста повече пари начална Инвестиция.
Най-важното!
Видиш ли такъв мотор направо се обръщай и си тръгвай!
И зимата за да не псуваш и да си вдигаш нервите излишно задължително хубави зимни гуми

За дигиталният климатроник не съм съгласен. Просто цялото табло се променя с него. С врътките ми изглежда много дървено, но това си е мое мнение.
Аз едно време се бях насочил към 318 М43. Все пак от кола 73к.с. се качвах на 116. После покарах ис-ка(да видя как е) и реших, че такава ще вземам. Накрая обаче се качих и в 20-ка и си взех такава. Просто не можах да повярвам колко яка може да е една кола

- nikkolay86
- Потребител
-
Благодаря на всички за мненията. Моят голф 1.8 90 коня с газ си ми е добре.
Не искам мощна кола, защото данъците и застраховките са по-високи.
Ориентирал съм се към БМВ 1.8 115 коня, газова уредба няма да слагам, защото ГИ са много скъпи, а обикновенна газ си е подигравка.
искам да питам откъде да разбера кода на мотора, специално за 1.8 115 коня с кой код на мотора е, от коя до коя година се произвежда и какви обичайни проблеми имат точно тези двигатели.
п.п. Междудругото исках и дизел, ама там риска да е на милион километра е ,мн. голям
Ориентирал съм се към БМВ 1.8 115 коня, газова уредба няма да слагам, защото ГИ са много скъпи, а обикновенна газ си е подигравка.
искам да питам откъде да разбера кода на мотора, специално за 1.8 115 коня с кой код на мотора е, от коя до коя година се произвежда и какви обичайни проблеми имат точно тези двигатели.
п.п. Междудругото исках и дизел, ама там риска да е на милион километра е ,мн. голям

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
nikkolay86 написа:Благодаря на всички за мненията. Моят голф 1.8 90 коня с газ си ми е добре.
м43б18 е това което искаш,а по ВИНа на колата ще разбереш повече-демек по номера на рамата на дадената кола.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
Аз съм с M43B18 и съотношение разход/вървеж е доста добро.Здрав двигател с минимална подръжка и носи на бой
.Не се замисляй доволен ще останеш 

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
човека до сега е карал голф. дори и да се качи на 316 пак ще му се стори като самолет. М43Б16 също са прилични двигатели и са най-икономичните бензинки в Е36.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
taba4ko написа:човека до сега е карал голф. дори и да се качи на 316 пак ще му се стори като самолет. М43Б16 също са прилични двигатели и са най-икономичните бензинки в Е36.
голф 3 1.8 е малко по-бърз от 316

nikkolay86 написа:Благодаря на всички за мненията. Моят голф 1.8 90 коня с газ си ми е добре.
имаш сериозен проблем и той е разхода ... голф на газ вс. БМВ на бензин, т.е. ако сега минаваш 100 км с 10-12 лв, то с 318i на бензин ще ги минаваш за 25-30лв., което не ми се струва, че ще ти хареса
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- japana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 (:
- Мечтае да кара: е30 turbo
m52b28 тва е двигателя! 

Продавам E36 328i на части... viewtopic.php?f=134&t=314520
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
vicho написа:
имаш сериозен проблем и той е разхода ... голф на газ вс. БМВ на бензин, т.е. ако сега минаваш 100 км с 10-12 лв, то с 318i на бензин ще ги минаваш за 25-30лв., което не ми се струва, че ще ти хареса
Всичко е според зависи ,иначе със 20лв спокойно минаваш 100км градско

- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
Ако кара предимно градско му препорачвам 316-ка м43 мотора.Но ако кара повече изван града 318ис, нищо че моята е м43б18 сам много доволен от този мотор.ако можеше да говори тоя двигател да ви каже за какво става на вапрос
А тези двигатели които му предлагате много ясно че са по добре, но както спомена той е студент и не му се дават всичките пари за да иде до университета 

- niko11
- StanceWorks addicted
-
- Кара: със заключен:)
Здрастии аз бих ти дал следния съвет,тъи като и аз бях в твоето полузение преди няколко години та тои е следния вземи си кола с малко по голям мотор тоест 1.8,1.8 ис .Разхода ще ти е същия като 316-ка но ще вървят малко повече иначе шестака е истината Но като цяло избора е твои -успех