Защо BMW-то ми не върви като някой други

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///M Sport Edition

Re: Защо BMW-то ми не върви като някой други

Мнение от deemov » 22 Окт 2010, 10:14

m3_power2 написа:човек не се спичам за това защо така ме разбрахте грешно съгласен съм че с късите скорости има по голямо ускорение обаче съм забелязал че става ли дума за 1-ва и 2-ра и не е точно така при тоя двигател примерно щото 320-ската не е кои знае колко мощен но не е и слаб това 120 на 2-ра е добра скорост на 2-ра оборотите са високи за това си има сила за ускорение и при тия с по късите скорости вдига тези 120 км на 3-та и то за повече време дългите скорости ги вдига на 2-ра и то по бързо това съм забелязал играл съм си засичал съм времена говоря работи от опит, иначе като цяло не се спичам бе хора вие така го разбрахте сякаш това ми е голям проблем аз си харесвам бмв-то фен съм на марката просто имах в предвит с тая тема да разбера защо двете са заводски коли не са пипани и има така 2 вида едната да е с по дълги скорости и така

Колега нищо лично, ама пишеш глупости :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Окт 2010, 10:41

deemov написа:
m3_power2 написа:човек не се спичам за това защо така ме разбрахте грешно съгласен съм че с късите скорости има по голямо ускорение обаче съм забелязал че става ли дума за 1-ва и 2-ра и не е точно така при тоя двигател примерно щото 320-ската не е кои знае колко мощен но не е и слаб това 120 на 2-ра е добра скорост на 2-ра оборотите са високи за това си има сила за ускорение и при тия с по късите скорости вдига тези 120 км на 3-та и то за повече време дългите скорости ги вдига на 2-ра и то по бързо това съм забелязал играл съм си засичал съм времена говоря работи от опит, иначе като цяло не се спичам бе хора вие така го разбрахте сякаш това ми е голям проблем аз си харесвам бмв-то фен съм на марката просто имах в предвит с тая тема да разбера защо двете са заводски коли не са пипани и има така 2 вида едната да е с по дълги скорости и така

Колега нищо лично, ама пишеш глупости :kuku:

ама пълни ...

като си си играл и си засичал, с какво предавателно число беше 320-ската, която вдигна 120-се на втора ...? или е заводска :mrgreen:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 22 Окт 2010, 13:15

:OT: Още ли има хора за които ако една кола "на 2ра дига 90" значи че колата не върви... Напоследък ентусиастите станахте лееко технически неподплатени...
Онтопик: Не е въпроса колко "вдига" на дадена предавка, това не е мерило за възможностите на мотора, а за предавателните числа на скорости и диференциал. За това се мери мощност на мотор в конски сили, а не в км/предавка... Когато имаш съмнение дали колата ти е изправна и дали мотора има мощността която трябва да има, се стига до два варианта колега:
1) отиваш на подходящо място и се замерваш с друга кола, същата като твоята ( в случая 320 ), летящ старт е задължителен, за да се минимизира човешкия фактор при ускорение, от около 40 км/ч. Така ще разбереш как върви твоята кола. За този опит според мен е задължително да направиш поне 4-5 старта с различни 320-ски за да може да е по-сигурен резултата, а не просто случаен.
2) динамометър ( дино ) с който може да се измери мощността на двигателя и пак да разбереш дали има някой или кончетата отдавна са избягали от конюшната.....
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Предишна

Назад към E36