Теч на антифриз под двигателя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
Re: Теч на антифриз под двигателя
Защо не отидеш в някой сервиз да направиш тест за газове в антифриза. Щом нямаш парно или не е обезвъздушена колата или си за гарнитура. Аз не бих карал колата в това състояние.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Larry написа:Колеги, проблема продължава, въпреки че смених тройника пак губя антифриз. Едвам си заврях ръката и пак направих няколко снимки на теча, мислите ли че е от хлабавата скоба на горния маркуч?
Другото нещо която забелязах е че нямам парно, възможно ли е ако парното ми е задръстено да избива от маркуча? или ако е задръстено просто няма да имам парно?
Колега , свали тая металната планка , която е под решетката под чистачките. По този начин ще се освободи място и ще можеш да бръкнеш и да видиш какво точно става там от зад ... (м/у купето и двигателя)
- Larry
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: служебна кола...
- Детайли за колата: 1994 E36 M43
Намерих от къде тече мръсната гад. Единия от маркучите (номер 11 от схемата) на трипътника явно е пукнат или съм го скъсал със скобата, защото като загрее хубаво колата и я оставя да изтине, започва да капе от него. Утре ще го сменя и този маркуч и се надявам теча да спре!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Larry написа:Намерих от къде тече мръсната гад. Единия от маркучите (номер 11 от схемата) на трипътника явно е пукнат или съм го скъсал със скобата, защото като загрее хубаво колата и я оставя да изтине, започва да капе от него. Утре ще го сменя и този маркуч и се надявам теча да спре!
Не се надявай само с маркуча да се оправи, смени и трипътника, че в скоро време и той ще е "пътник"

viewtopic.php?f=8&t=110347&p=1173049&hilit=%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D0%BA#p1173049
- Larry
- кандидат ентусиаст
-
ивчо3 написа:Не се надявай само с маркуча да се оправи, смени и трипътника, че в скоро време и той ще е "пътник". На м43 това му е слабото място. Дори и да не тече от там, превантивно се сменя пластмасовата гад, заедно с маркучите, да не береш ядове после. Поразтърси в темите имаше подробно обяснение със снимки как става ремонта на тройника.
Колега аз трипътника го смених вече, в предходната тема го бях написал. Днеска смених и маркуча, надявам се да е само това...
Охладителната система си е яко филм на тез мотори и аз минах по тоя път,накрая като смениш всичко или почти всичко нещата си идват на мястото,още не моа повярвам че повече от половин година, антифриза ми не мърда 

- Larry
- кандидат ентусиаст
-
Смених и маркуча, налях още 2 литра антифриз, обезвъздуших и теча спря. Дори ми се появи и парното
дано се задържат нещата така. Благодаря на всички които ми дадоха насока за проблема.
Безаварийно колеги!

Безаварийно колеги!
- Larry
- кандидат ентусиаст
-
Филма продължава с пълна сила, отново губя антифриз и много трудно паля сутрин, явно ще се наложи да я закарам на сервиз, живея в Люлин някой ще ми препоръчали добър сервиз в квартала? Имате ли отзиви от Блейз Ауто или ХЕЕД-91?
Последна промяна Larry на 27 Юни 2010, 20:55, променена общо 1 път
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: Теч от двигателя
~Мишо~ написа:Гарнитура на главата.
Май-май...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Larry
- кандидат ентусиаст
-
Лошо, освен гарнитурата се оказа че е пукната и главата, някой може ли да ми помогне с намирането на глава за М43 1.6 бензин 1994г.?
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Larry написа:Лошо, освен гарнитурата се оказа че е пукната и главата, някой може ли да ми помогне с намирането на глава за М43 1.6 бензин 1994г.?
Наистина лошо ... !
То като сметнеш цената на новата гарнитура и другите джаджи покрай нея (а те не са малко ) и цената на главата ..., май е по -добре да си търсиш един двигател ..., ама това ти си преценяваш...
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Larry написа:Лошо, освен гарнитурата се оказа че е пукната и главата, някой може ли да ми помогне с намирането на глава за М43 1.6 бензин 1994г.?
Мойто м42 си дърпаше по малко антифриз от както я карам,оказа се,че така съм си я купил със спукана глава и го разбрахме след като не можахме да отвием свеща на трети цилиндър и скъса резбата.Преди да я продадът мръсните Италианци са я понагласили и айде на пазара,а иначе си работеше колата.Мой съвет преди да сложите главата другата напаснете клапаните,портнете малко испускателните и всмукателните отвори и сменете гумичките на клапаните.После ще усетиш доволна разлика

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
metodi80 написа:Larry написа:Лошо, освен гарнитурата се оказа че е пукната и главата, някой може ли да ми помогне с намирането на глава за М43 1.6 бензин 1994г.?
Наистина лошо ... !
То като сметнеш цената на новата гарнитура и другите джаджи покрай нея (а те не са малко ) и цената на главата ..., май е по -добре да си търсиш един двигател ..., ама това ти си преценяваш...
Мето не си прав...не се знае на какво ще попадне.При мен на м42та купих глава оборудвана за 200лв,четири клапана за 40лв,гарнитурата се сменя задължително-50лв.,гумички за 20лв,клапаните и портването съм го правил аз,една контролна стружка на главата-20лв.Поне ще знаеш,че си я обслужил перфектно,а и майстора е мой човек та пари за работа спестих

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5