Въпрос за джанти?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- mitko_2683
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BORBET 9,5J :)
- Мечтае да кара: Е46 купе
- Детайли за колата: 17-ки джанти Borbet,Частичен М-пакет,Ксенон 6000к 55W,angel eyes,Спортно окачване:)
Re: Въпрос за джанти?
sonny написа:със здраве да си ги караш, замалко ми ги измъкна тия красавици
Мерси sonny

На една джанта,няма ли къде да стъпиш не ми я хвали:)
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Съжелявам че прекъсвам разговора,но имам един въпрос,че след време ми предстои "вкарване" на Styling 67 M Doppelspeiche 18".
Та въпроса ми е;-Предницата ще побере ли 225/45 гума,т.е може ли да стане така,че като сложа 225/45 за предни да ми опре в "шапката" на амортесьора?Ако може да ми дадете съвет и за предни пружини, мойте са си сток,и даже с 18" ,имах голямо разтояние до веждата,и предницата винаги е във въздуха. Ето как е със старите италянки

Искам просто предницата да легне по към гумата,и да не изглежда така все едно излитам.Ако някой може да нахвърля няколко съвета ще съм благодарен.
Та въпроса ми е;-Предницата ще побере ли 225/45 гума,т.е може ли да стане така,че като сложа 225/45 за предни да ми опре в "шапката" на амортесьора?Ако може да ми дадете съвет и за предни пружини, мойте са си сток,и даже с 18" ,имах голямо разтояние до веждата,и предницата винаги е във въздуха. Ето как е със старите италянки

Искам просто предницата да легне по към гумата,и да не изглежда така все едно излитам.Ако някой може да нахвърля няколко съвета ще съм благодарен.

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
ако джантата е това : 8J x 18 ET47 - Styling 67 M-Doppelspeiche на прости сметки с калкулатор ще допре
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
Coulthard написа:ако джантата е това : 8J x 18 ET47 - Styling 67 M-Doppelspeiche на прости сметки с калкулатор ще допре
Да колега,това е джантата,какво имаш впредвид под прости сметки.Може ли да нахвърляш в 1-2 реда какви гуми да търся,понеже имам две 225/45,но не са на джантите,а да ги слагам,и после да ги махам,няма смисъл.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
225/55/16 и съм на 3 санта от шапката
сметката е такава 225/55= 12,4см приблизително + 16" което е 40,6см или общо 24.8 (два пъти височината на гумата)+40.6=65.4см диаметър на гумата
225/45/18
225/45 = 10,3см гума приблизително + 18" което е 45,7см или общо 20.6 +45.7= 66,3см диаметър на гумата
но аз съм с много малко ЕТ което автоматично избутва гумата навън демек на мен гумата ми се презастъпва с шапката в най-широката и висока част докато при теб застъпването ще започне още от началото на разширението или ще минаваш на косъм или ще застъпва като аз залагам на застъпване просто 2см в високата част на шапката ми се струва прекалено малко
има и друго това е проста математика освен това с този размер според мен ще имаш проблем и с подкалника
П.С. Чакам и конструктивна критика на твърдението си
сметката е такава 225/55= 12,4см приблизително + 16" което е 40,6см или общо 24.8 (два пъти височината на гумата)+40.6=65.4см диаметър на гумата
225/45/18
225/45 = 10,3см гума приблизително + 18" което е 45,7см или общо 20.6 +45.7= 66,3см диаметър на гумата
но аз съм с много малко ЕТ което автоматично избутва гумата навън демек на мен гумата ми се презастъпва с шапката в най-широката и висока част докато при теб застъпването ще започне още от началото на разширението или ще минаваш на косъм или ще застъпва като аз залагам на застъпване просто 2см в високата част на шапката ми се струва прекалено малко
има и друго това е проста математика освен това с този размер според мен ще имаш проблем и с подкалника
П.С. Чакам и конструктивна критика на твърдението си

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
Мерси колега за точния до сант отговор,виждам че не си напълно сигурен,така че ако не намеря други гуми за предни ще пробвам с тези,пък с колко ще е от или във амортесьора ще видим. 

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
ето и малко снимков материал
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
Оха това си е наистина близко,гумата на 45 или на 40 е?!
Оу оу ясно тука играе математиката,ми според изчисленията ти по горе така както аз го сметнах, или ще е на някакъв милиметър,или (което е по вероятното по светския закон за "да ти го ту*а в.... нали) ще си опре замалко,но достатъчно че да неможе да се кара.Днес се сдобих с едни 4 чифта гуми,почвам подбора,ще слагам на 40,пък по натам и пружинки да не е мега хипер грозно.
Мерси за обстойната информация,като всичко си дойде на мястото ще постна някоя друга снимка.

Оу оу ясно тука играе математиката,ми според изчисленията ти по горе така както аз го сметнах, или ще е на някакъв милиметър,или (което е по вероятното по светския закон за "да ти го ту*а в.... нали) ще си опре замалко,но достатъчно че да неможе да се кара.Днес се сдобих с едни 4 чифта гуми,почвам подбора,ще слагам на 40,пък по натам и пружинки да не е мега хипер грозно.

Последна промяна arr0gance на 19 Фев 2010, 21:20, променена общо 1 път
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
И аз бих искал да попитам запознатите, дали оригинални 18-ки style 72 отпред с 225/40 и 255/35 ще паснат със стоково окачване на е36-цата!?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
Тонката написа:И аз бих искал да попитам запознатите, дали оригинални 18-ки style 72 отпред с 225/40 и 255/35 ще паснат със стоково окачване на е36-цата!?
Благодаря предварително!
225/40 за предни ще влезнат,но 255 за задни мисля че ще оберат веждата,или най-малкото при всяка неравност веждата ще "похапва" от гумата а при по-голямо скокче с по-висока скорост ще си имаш допълнителна спирачка

42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3