колата пуши проблем ли е
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Re: колата пуши проблем ли е
Колега недей да се плашиш, днес видях една Х6-ца пушеше отзад та се късаше. Карай си колата и да не ти пука, от студа е 

- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW-to nastrani
и аз вече почнах да не се плаша гледам тука други бмв-та и ти си пропушват бая.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Хора какви кондези какви 5лв. Продуктите на горенето са: CO2 (тва дето ние го издишаме), Вода H2O , CO CH NOx - продукти на непълно горене и др. Та водата и въглеродния двуокис са в най големи концентрации, е как няма да излиза пара от ауспуха.
А миризмата на бензин е заради студения двигател, който няма как да изгори всичкото гориво, което кондензира по стените на цилиндъра.
Колега ако колата не ти губи антифриз или сериозно количество масло (но пък тогава щеше да миришеш на трабантче),не се притеснявай ми си карай спокойно!
Както казваха едни приятели: не прави на здраво дупе рана.
А миризмата на бензин е заради студения двигател, който няма как да изгори всичкото гориво, което кондензира по стените на цилиндъра.
Колега ако колата не ти губи антифриз или сериозно количество масло (но пък тогава щеше да миришеш на трабантче),не се притеснявай ми си карай спокойно!
Както казваха едни приятели: не прави на здраво дупе рана.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
нем не мирише на масло мирише на суров бензини си пропушва малко.като загреее колата и като работи на място съвсем леко пуши като трътгна на ниски обороти пак добре но като и дам гас на по високи обороти виждам на страничното огледало как оставям димна черта около 10-15м и се испарява не съм забелязъл да ми гори антифриз .
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
diqn_bs написа:колата пуши проблем ли е
след нова година ши спре да пуши, кат поскъпнат цигарите

- kalobrana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Квото намери
Колега как е разхода,завишен ли е. Дай повече подробности,катализатор има ли,газова и тн.Смени бензиностанцията или откачи темп.датчик или ламбда да не ти обогатява много сместа при тоя студ навън,направи диагностика на колата знам ли. Пуши е мн. общо казано
Бирата е доказателство че Бог съществува!
- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
начи колата няма гас със оригиналната генерация е катализатор средно и краино всичко оригинално.за разхода немога да кажа защото колата я имам от скоро и не съм я зясякъл още.
- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
vzm написа:Колега нищо и няма на колата, карай и не го мисли.
колега твоята бима какъв мотор е.
- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
Ми да пуши си, колкото е по-студено толкова повече пуши (то не е пушак ами си е пара, в по-студеното време е повече и по-бавно се разсейва). Когато не е толкова студено ако я изръчкам повечко да загрея гърнета, катализатори и т.н. спира, но когато е по-студено си пуши постоянно.
колега разбра ли как во е и аз имам съ6тия проблем.само4е при мен 90% сам сигурен 4е е гарнитура за6тото доливам по 1литър на всеки 20км.а не уме6ва с маслото и нямам те4ове никаде.каде отива този 1литър водица,незнам.вероятно е гарнитура,но не засяга маслото а само генерацията.ако имате идеи споделяйте.а пушенето е като твойто.наясно сам с конденса,но мойто гърне винаги е мокро.като загаса колата,продължава да излиза пушак и пара.имам само10% колебание 4е не е гарнитура,но няма какво да е.
- kalobrana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Квото намери
diqn_bs написа:начи колата няма гас със оригиналната генерация е катализатор средно и краино всичко оригинално.за разхода немога да кажа защото колата я имам от скоро и не съм я зясякъл още.
Значи карай смело,щот в студа и мойта изкарва яко пара.
А другия колега е на 100% ганитура или в най-лошия случай спукана глава.Ама това става само при замръзванне или зверско прехряване.Сваляне проверка и шлаиф и газ
Бирата е доказателство че Бог съществува!
пичове и при мен е саштия проблем на място направо си е кадилник като я срежа си оставя диря поне 60 70 метра.Като давам на зат дима си подминава покраи мене,абе много пуши.Значи примен си се губи и масалце тва на 100% лие сигменти или мойе да е и гумички.Сашто и при ряско подаване на гас или при каране на 3-та с 30-40км като и подам гас направо прекасва докато влезе в обороти и тогава си стапя на краката.След каране на по високи обороти пускам свободна и оборотите са не постояни постояно шарят.Генерацията е оригинална с исклиочение на последното гарне което е маи от 5-ца или сие скалапвано в некои гараш.Карам колата от скоро,нямаше стапково моторче сложих и малко се успокоиха оборотите но почнаха да шарят.Забравих да кажа че пушека е сиво сикав.помагаите
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4