ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
нормално ли е акумулатор на година и половина 74ка да падне от студа, днес сутрина отивам да препаля колата, не я бях пипал от събота, не искаше да завърти 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Kambe написа:нормално ли е акумулатор на година и половина 74ка да падне от студа, днес сутрина отивам да препаля колата, не я бях пипал от събота, не искаше да завърти
Не. Усилвател има ли колата

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Kambe
- старши ентусиаст
-
~Мишо~ написа:Kambe написа:нормално ли е акумулатор на година и половина 74ка да падне от студа, днес сутрина отивам да препаля колата, не я бях пипал от събота, не искаше да завърти
Не. Усилвател има ли колата
мне няма, оставих я в събота и днеска не можа да завърти, сега зареждам акумулатора, ако пак падне в студа ще се възползвам от гаранцията

Искам да попитам за един странен проблем, който имам от около месец.
Колата придърпва на ниски обороти. Между 1500 - 2500 об.. При високите обороти не се усеща. След като загрее много хубаво проблема изчезва.
Ще спомена и една зависимост, която забелязах. Когато е студена, даже и когато стрелката се закове на средата, както е нормално, дисплеите на средната конзола/часовник, темепература/ примигват. След като спрат да примигват, тогава изчезва и проблема с придърпването.
Да уточня, че става въпрос за Е36, 318i, 93 г..
Колата придърпва на ниски обороти. Между 1500 - 2500 об.. При високите обороти не се усеща. След като загрее много хубаво проблема изчезва.
Ще спомена и една зависимост, която забелязах. Когато е студена, даже и когато стрелката се закове на средата, както е нормално, дисплеите на средната конзола/часовник, темепература/ примигват. След като спрат да примигват, тогава изчезва и проблема с придърпването.
Да уточня, че става въпрос за Е36, 318i, 93 г..
- pafkataaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 325i
здравейте на всички колеги имам въпрос дали някои може да ми обясни как а ако може и снимки да качи или линк ако има такава темa ... интересува ме как се разглобява фар на 36цата интересува ме стаклото как се сваля че съм си наумил да слагам ангелски зъркели
а не съм много на ясно как става пробвах но успях замо отзад да разглобя фара отпред имам чувствто че ще го счупя
ще съм мн благодарен ако някой иска да обясни на моята невежа личност как се прави тази хубавина

Последна промяна pafkataaa на 21 Яну 2010, 13:34, променена общо 1 път
Жена и Кола не въртят ли задница, не ми ги хвали
Kambe написа:нормално ли е акумулатор на година и половина 74ка да падне от студа, днес сутрина отивам да препаля колата, не я бях пипал от събота, не искаше да завърти
1. остави колицата за 2-3 часа в покой . за това време намери един уред за замерване (мултицет) , сложи кабелите на "COM" и "A" , врътката я сложи на 10A , откачи едната клема на акумулатора , еиния кабел от уреда вържи с клемата а другия на полюса на акумулатора . По този начин замерваш "утечка" . Не е проблем до 0,04-0,05 . Ако ти е повече - почваш да махаш бушон след бушон , гледайки стойностите . Ще откриеш от къде е - ако имаш такава .
2. Ако е български акумулатора(MONBAT, ISKRA , START) може да е дефектен . Ако водата в него е мътна значи се "презарежда" - ползвай си гаранцията (най-често НОВ)
3. Ако си го зареждал си го презаредил - пада бързо заради даване "на късо"
e34
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
Здравейте, колеги!
Снощи ми е паднал акумулатора. Днес го включихме да се зареди и утре сутринта ще го вържа пак. Въпросът ми е след поставянето на акумулатора ще има ли някакви проблеми по електрониката - най-вече ел. стъклата и алармата? Колата е Е36 купе, алармата е с комфорт модул.
Снощи ми е паднал акумулатора. Днес го включихме да се зареди и утре сутринта ще го вържа пак. Въпросът ми е след поставянето на акумулатора ще има ли някакви проблеми по електрониката - най-вече ел. стъклата и алармата? Колата е Е36 купе, алармата е с комфорт модул.

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
може да ти се наложи да инициализираш стъклата (задържаш копчето 4-5 секунди в най дигнато положение)
иначе и др неща може да са се прецакали, но съм сигурен, че не са
иначе и др неща може да са се прецакали, но съм сигурен, че не са

- Kambe
- старши ентусиаст
-
колеги извинявам се, някой може ли да ми обясни как точно се свалят решетките на парното на пасажерската страна струват ми се крехки и не искам да рискувам да ги счупя...? 

Последна промяна Kambe на 28 Яну 2010, 19:53, променена общо 1 път

- motg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 '97
с дърпане се свалят тези решетки и няма как да ги счупиш
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
http://media.snimka.bg/5440/017134439.jpg
М43Б16 компакт 95г...
Ей там с червеното кръгче нали има една ролка,при студено както е сега,всеки път когато я запаля сутрин и тя причатква.../като застанеш пред колата и се разстяга наляво и пак се връща на мястото си,така 2-3-4 пъти, и това води до този шум/.Когато си е топла няма проблеми....Та въпроса ми е за какво е тази ролка,и нормално ли е...и ако не е нормално...какво следва и до какво води
М43Б16 компакт 95г...
Ей там с червеното кръгче нали има една ролка,при студено както е сега,всеки път когато я запаля сутрин и тя причатква.../като застанеш пред колата и се разстяга наляво и пак се връща на мястото си,така 2-3-4 пъти, и това води до този шум/.Когато си е топла няма проблеми....Та въпроса ми е за какво е тази ролка,и нормално ли е...и ако не е нормално...какво следва и до какво води

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Добре бе колеги нали трябваше всеки нов въпрос да е със син цвят съответно след отговор да се пуска мнение със зелено за да се види че е решен въпроса, всеки да отговаря с цитат. Несъм аз човека дето трябва да ви го казва, ама прочетете първата страница и дайте да ги спазваме тези правила щото чета и немога да разбера за какво става въпрос. Някой си отговаря на друг през 5-6 мнения, кой какво пита не е ясно 

- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Kambe написа:колеги извинявам се, някой може ли да ми обясни как точно се свалят решетките на парното на пасажерската страна струват ми се крехки и не искам да рискувам да ги счупя...?
Натискаш я в крайно долно положение малко по-силничко и тя излиза от чопчетата, после я изтегляш към теб. Слагането само с натиск навътре
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
Здравейте,колеги
Искам да ви попитам ASC-то при Е36,кои години го слагат и може ли да се изключва?

Искам да ви попитам ASC-то при Е36,кои години го слагат и може ли да се изключва?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Масово от ноември 95-а, изключваш от копчето до лоста, ако е без копче предполагам че си има бушонче!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!