Голям борд- конверсия

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Re: Голям борд- конверсия

Мнение от patkana1 » 12 Яну 2012, 14:32

Колеги аз съм със големия борд,и да споделя някое мнение за него също..Такам,значи за разхода-смята го Consum1 и Consum2-би трябвало 2-те заедно разделени на 2 да прави разхода на гориво в момента,но незнам защо,като карам градско,и го занулирам,и ми скача със някакъв ненормален разход 39.5 :mhihi: и пада най много до 20-21....естествено това не е реалния разход,мисля че отчита реалния извънградско със постоянна скорост като го нулираш във момента на скороста,и после във градът се покачва по малко и вече може да се доближи до нормалните стойности...полезно нещо е да виждаш разхода на гориво,особено ако ти дава реалните стойности..Code,по принцип също е много полезно нещо,като си въведеш кода и дадеш set, само ти си го знаеш,и никой не може да ти запали колата,(стартера само върти но не пали),range не разбрах как точно работи... :dunno: ,и коя точно температура показва,това Check също не разбрах за какво е,иначе дата,час,има лимит на който по принцип като настроиш ограничение,след като минеш огоре на него би трябвало да почне да пиука,(е при мене не го прави,само мига лампичката),има също средна скорост на движение,според нея със Distanz,след колко време ще достигнем дадена дистинация.Като цяло е полезно нещо,доста хубава екстра,само имам забележка към самите бутони,някои от тях са хлътнали и не знам как точно да ги оправя,ако има някой какво да сподели да казва :) :yes:

Е36 Fanatic!
Аватар
Кара: E36 328i; E30 316i; E38 740i; E36
Детайли за колата: M52B28; M40B16; M62B44; M43B16

Мнение от ///Leonix » 12 Яну 2012, 16:03

patkana1 написа:... само имам забележка към самите бутони,някои от тях са хлътнали и не знам как точно да ги оправя,ако има някой какво да сподели да казва :) :yes:

Виж тази тема на колегата Nukem.
Изображение Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 14 Яну 2012, 15:21

patkana1 написа:Колеги аз съм със големия борд,и да споделя някое мнение за него също..Такам,значи за разхода-смята го Consum1 и Consum2-би трябвало 2-те заедно разделени на 2 да прави разхода на гориво в момента,но незнам защо,като карам градско,и го занулирам,и ми скача със някакъв ненормален разход 39.5 :mhihi: и пада най много до 20-21....естествено това не е реалния разход,мисля че отчита реалния извънградско със постоянна скорост като го нулираш във момента на скороста,и после във градът се покачва по малко и вече може да се доближи до нормалните стойности...полезно нещо е да виждаш разхода на гориво,особено ако ти дава реалните стойности..Code,по принцип също е много полезно нещо,като си въведеш кода и дадеш set, само ти си го знаеш,и никой не може да ти запали колата,(стартера само върти но не пали),range не разбрах как точно работи... :dunno: ,и коя точно температура показва,това Check също не разбрах за какво е,иначе дата,час,има лимит на който по принцип като настроиш ограничение,след като минеш огоре на него би трябвало да почне да пиука,(е при мене не го прави,само мига лампичката),има също средна скорост на движение,според нея със Distanz,след колко време ще достигнем дадена дистинация.Като цяло е полезно нещо,доста хубава екстра,само имам забележка към самите бутони,някои от тях са хлътнали и не знам как точно да ги оправя,ако има някой какво да сподели да казва :) :yes:

как така ти върти стартера, при вкл. код функция, лимита като преминеш зададената скорост гонга писка веднъж и после само мига лампичката, а за бутоните какво означава хлътнали-работят ли, и пробвай с линка в горното мнение на колегата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 14 Яну 2012, 15:32

baitun написа:
patkana1 написа:Колеги аз съм със големия борд,и да споделя някое мнение за него също..Такам,значи за разхода-смята го Consum1 и Consum2-би трябвало 2-те заедно разделени на 2 да прави разхода на гориво в момента,но незнам защо,като карам градско,и го занулирам,и ми скача със някакъв ненормален разход 39.5 :mhihi: и пада най много до 20-21....естествено това не е реалния разход,мисля че отчита реалния извънградско със постоянна скорост като го нулираш във момента на скороста,и после във градът се покачва по малко и вече може да се доближи до нормалните стойности...полезно нещо е да виждаш разхода на гориво,особено ако ти дава реалните стойности..Code,по принцип също е много полезно нещо,като си въведеш кода и дадеш set, само ти си го знаеш,и никой не може да ти запали колата,(стартера само върти но не пали),range не разбрах как точно работи... :dunno: ,и коя точно температура показва,това Check също не разбрах за какво е,иначе дата,час,има лимит на който по принцип като настроиш ограничение,след като минеш огоре на него би трябвало да почне да пиука,(е при мене не го прави,само мига лампичката),има също средна скорост на движение,според нея със Distanz,след колко време ще достигнем дадена дистинация.Като цяло е полезно нещо,доста хубава екстра,само имам забележка към самите бутони,някои от тях са хлътнали и не знам как точно да ги оправя,ако има някой какво да сподели да казва :) :yes:

как така ти върти стартера, при вкл. код функция, лимита като преминеш зададената скорост гонга писка веднъж и после само мига лампичката, а за бутоните какво означава хлътнали-работят ли, и пробвай с линка в горното мнение на колегата

и последно
...range - показва колко километра можеш да изминеш с наличното ти гориво, според стила(условията) ти в този момент на шофиране.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 14 Яну 2012, 16:56

baitun написа:

Като си въвел даден код,ако някой се опита да запали колата и тръгне да върти старета с ключа ти,стартера почва да се върти но колата не пали колкото и да го въртиш,еми моя лимит хич не писка като мина скороста :mhihi: ,само мига червената лампичка,а за бутоните според мен е прекалено голяма мъка и играчка да се оправят,просто хлътват някои и не могат да се натиснат,аз си оправих само сет бутона като сложиг малко картонче нагънато на много части,защото сет бутона е много важен,...и последно и аз питам,Range само във движение ли отчика колко километра можеш да минеш??

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 16 Яну 2012, 7:11

patkana1 написа:
baitun написа:

Като си въвел даден код,ако някой се опита да запали колата и тръгне да върти старета с ключа ти,стартера почва да се върти но колата не пали колкото и да го въртиш,еми моя лимит хич не писка като мина скороста :mhihi: ,само мига червената лампичка,а за бутоните според мен е прекалено голяма мъка и играчка да се оправят,просто хлътват някои и не могат да се натиснат,аз си оправих само сет бутона като сложиг малко картонче нагънато на много части,защото сет бутона е много важен,...и последно и аз питам,Range само във движение ли отчика колко километра можеш да минеш??

Сигурен ли си, че върти стартера при вкл. код функция

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 16 Яну 2012, 9:56

На колите без EWS, т.е. преди 1995г. стартера върти, но не палят.
На колите с EWS, след 1995, стартера не върти.

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 24 Яну 2012, 14:26

Едно голямо Благодаря на автора за темата :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
Мечтае да кара: e60 M5

Мнение от AcTePuKc » 23 Фев 2012, 23:27

имам един въпрос.ако не се свържат кабелите към ZKE IV модула има ли някакъв проблем.може ли борда да работи без тях?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин.....
Мечтае да кара: на ток.....
Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан

2012--2013->е36 m52b28 95г седан

2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе

2015--2016->е46 m54b30 2001г купе

2016---e46 m47TUd20 2003г компот

2019---e90 m47 2006

2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010

Мнение от -Юли- » 23 Фев 2012, 23:47

да може! :yes:
Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
Мечтае да кара: e60 M5

Мнение от AcTePuKc » 29 Фев 2012, 21:13

Евала за темата!Всичко работи и нямам проблеми!
:bchug:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: bmw 320+323

Мнение от batpac » 09 Апр 2012, 10:35

Колеги след свързването на големия борд и на моята хубавица кефа трая точно 3 секунди ,като светна борда се оказа че има изгорели пиксели.Закупих го от колега от форума ,който уж не е в бг през негов познат...(да е жив и здрав),та сега въпроса ми е възтановяват ли се по някакъв начин тия пиксели,ако някой може да удари едно рамо ....ще съм благодарен.И преди някой да ми сипе с "кофите" ще каже че търсих с търсачката ,ама не открих нещо дето да ми е в помощ.
п.с.Благодаря предварително
ти си това което караш

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 11 Апр 2012, 14:05

Колеги от 11 бутонен борд с чек преминах на 18 ОБЦ по описания начин (правил съм го и от най-малкия към голям на м52б20) но този път спря да ми работи скоростомера и чека... а преди работеше с 11 бутонния борд. Като натисна CHECK и ми излизат всички пиксели след което угасва. Не ми изписа Check control inactive , нито Chek control OK само тва с пикселите ... някой някви идеи да има :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 11 Апр 2012, 14:26

Натисни 10+1000, и на меню 11 сега пише нещо от сорта на:
EINHEIT 1 BD
EINHEIT 2 B6

Смени стойностите им като натискаш бутоните 1 и 10, след това натискаш SET и пробваш дали Check вече работи... Ако не работи - смени отново стойностите.
Доколкото помня на ББ работи чек-а, но пробвай...

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 11 Апр 2012, 17:55

Пробвах различни комбинации на EINHEIT 1 и EINHEIT 2 ама не тръгна Check-а.
Някой има ли си на идея и защо спря да ми работи скоростомера на таблото с уредите :roll:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36