Голям борд- конверсия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Re: Голям борд- конверсия
Колеги аз съм със големия борд,и да споделя някое мнение за него също..Такам,значи за разхода-смята го Consum1 и Consum2-би трябвало 2-те заедно разделени на 2 да прави разхода на гориво в момента,но незнам защо,като карам градско,и го занулирам,и ми скача със някакъв ненормален разход 39.5
и пада най много до 20-21....естествено това не е реалния разход,мисля че отчита реалния извънградско със постоянна скорост като го нулираш във момента на скороста,и после във градът се покачва по малко и вече може да се доближи до нормалните стойности...полезно нещо е да виждаш разхода на гориво,особено ако ти дава реалните стойности..Code,по принцип също е много полезно нещо,като си въведеш кода и дадеш set, само ти си го знаеш,и никой не може да ти запали колата,(стартера само върти но не пали),range не разбрах как точно работи...
,и коя точно температура показва,това Check също не разбрах за какво е,иначе дата,час,има лимит на който по принцип като настроиш ограничение,след като минеш огоре на него би трябвало да почне да пиука,(е при мене не го прави,само мига лампичката),има също средна скорост на движение,според нея със Distanz,след колко време ще достигнем дадена дистинация.Като цяло е полезно нещо,доста хубава екстра,само имам забележка към самите бутони,някои от тях са хлътнали и не знам как точно да ги оправя,ако има някой какво да сподели да казва

- ///Leonix
- Е36 Fanatic!
-
- Кара: E36 328i; E30 316i; E38 740i; E36
- Детайли за колата: M52B28; M40B16; M62B44; M43B16
patkana1 написа:... само имам забележка към самите бутони,някои от тях са хлътнали и не знам как точно да ги оправя,ако има някой какво да сподели да казва![]()
Виж тази тема на колегата Nukem.

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
patkana1 написа:Колеги аз съм със големия борд,и да споделя някое мнение за него също..Такам,значи за разхода-смята го Consum1 и Consum2-би трябвало 2-те заедно разделени на 2 да прави разхода на гориво в момента,но незнам защо,като карам градско,и го занулирам,и ми скача със някакъв ненормален разход 39.5и пада най много до 20-21....естествено това не е реалния разход,мисля че отчита реалния извънградско със постоянна скорост като го нулираш във момента на скороста,и после във градът се покачва по малко и вече може да се доближи до нормалните стойности...полезно нещо е да виждаш разхода на гориво,особено ако ти дава реалните стойности..Code,по принцип също е много полезно нещо,като си въведеш кода и дадеш set, само ти си го знаеш,и никой не може да ти запали колата,(стартера само върти но не пали),range не разбрах как точно работи...
,и коя точно температура показва,това Check също не разбрах за какво е,иначе дата,час,има лимит на който по принцип като настроиш ограничение,след като минеш огоре на него би трябвало да почне да пиука,(е при мене не го прави,само мига лампичката),има също средна скорост на движение,според нея със Distanz,след колко време ще достигнем дадена дистинация.Като цяло е полезно нещо,доста хубава екстра,само имам забележка към самите бутони,някои от тях са хлътнали и не знам как точно да ги оправя,ако има някой какво да сподели да казва
![]()
как така ти върти стартера, при вкл. код функция, лимита като преминеш зададената скорост гонга писка веднъж и после само мига лампичката, а за бутоните какво означава хлътнали-работят ли, и пробвай с линка в горното мнение на колегата
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
baitun написа:patkana1 написа:Колеги аз съм със големия борд,и да споделя някое мнение за него също..Такам,значи за разхода-смята го Consum1 и Consum2-би трябвало 2-те заедно разделени на 2 да прави разхода на гориво в момента,но незнам защо,като карам градско,и го занулирам,и ми скача със някакъв ненормален разход 39.5и пада най много до 20-21....естествено това не е реалния разход,мисля че отчита реалния извънградско със постоянна скорост като го нулираш във момента на скороста,и после във градът се покачва по малко и вече може да се доближи до нормалните стойности...полезно нещо е да виждаш разхода на гориво,особено ако ти дава реалните стойности..Code,по принцип също е много полезно нещо,като си въведеш кода и дадеш set, само ти си го знаеш,и никой не може да ти запали колата,(стартера само върти но не пали),range не разбрах как точно работи...
![]()
как така ти върти стартера, при вкл. код функция, лимита като преминеш зададената скорост гонга писка веднъж и после само мига лампичката, а за бутоните какво означава хлътнали-работят ли, и пробвай с линка в горното мнение на колегата
и последно
...range - показва колко километра можеш да изминеш с наличното ти гориво, според стила(условията) ти в този момент на шофиране.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
baitun написа:patkana1 написа:Колеги аз съм със големия борд,и да споделя някое мнение за него също..Такам,значи за разхода-смята го Consum1 и Consum2-би трябвало 2-те заедно разделени на 2 да прави разхода на гориво в момента,но незнам защо,като карам градско,и го занулирам,и ми скача със някакъв ненормален разход 39.5и пада най много до 20-21....естествено това не е реалния разход,мисля че отчита реалния извънградско със постоянна скорост като го нулираш във момента на скороста,и после във градът се покачва по малко и вече може да се доближи до нормалните стойности...полезно нещо е да виждаш разхода на гориво,особено ако ти дава реалните стойности..Code,по принцип също е много полезно нещо,като си въведеш кода и дадеш set, само ти си го знаеш,и никой не може да ти запали колата,(стартера само върти но не пали),range не разбрах как точно работи...
![]()
Като си въвел даден код,ако някой се опита да запали колата и тръгне да върти старета с ключа ти,стартера почва да се върти но колата не пали колкото и да го въртиш,еми моя лимит хич не писка като мина скороста

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
patkana1 написа:baitun написа:patkana1 написа:Колеги аз съм със големия борд,и да споделя някое мнение за него също..Такам,значи за разхода-смята го Consum1 и Consum2-би трябвало 2-те заедно разделени на 2 да прави разхода на гориво в момента,но незнам защо,като карам градско,и го занулирам,и ми скача със някакъв ненормален разход 39.5и пада най много до 20-21....естествено това не е реалния разход,мисля че отчита реалния извънградско със постоянна скорост като го нулираш във момента на скороста,и после във градът се покачва по малко и вече може да се доближи до нормалните стойности...полезно нещо е да виждаш разхода на гориво,особено ако ти дава реалните стойности..Code,по принцип също е много полезно нещо,като си въведеш кода и дадеш set, само ти си го знаеш,и никой не може да ти запали колата,(стартера само върти но не пали),range не разбрах как точно работи...
![]()
Като си въвел даден код,ако някой се опита да запали колата и тръгне да върти старета с ключа ти,стартера почва да се върти но колата не пали колкото и да го въртиш,еми моя лимит хич не писка като мина скороста,само мига червената лампичка,а за бутоните според мен е прекалено голяма мъка и играчка да се оправят,просто хлътват някои и не могат да се натиснат,аз си оправих само сет бутона като сложиг малко картонче нагънато на много части,защото сет бутона е много важен,...и последно и аз питам,Range само във движение ли отчика колко километра можеш да минеш??
Сигурен ли си, че върти стартера при вкл. код функция
На колите без EWS, т.е. преди 1995г. стартера върти, но не палят.
На колите с EWS, след 1995, стартера не върти.
На колите с EWS, след 1995, стартера не върти.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Едно голямо Благодаря на автора за темата

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- AcTePuKc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
- Мечтае да кара: e60 M5
имам един въпрос.ако не се свържат кабелите към ZKE IV модула има ли някакъв проблем.може ли борда да работи без тях?
- -Юли-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин.....
- Мечтае да кара: на ток.....
- Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан
2012--2013->е36 m52b28 95г седан
2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе
2015--2016->е46 m54b30 2001г купе
2016---e46 m47TUd20 2003г компот
2019---e90 m47 2006
2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010
да може! 

Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!
- AcTePuKc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
- Мечтае да кара: e60 M5
- batpac
- Потребител
-
- Кара: bmw 320+323
Колеги след свързването на големия борд и на моята хубавица кефа трая точно 3 секунди ,като светна борда се оказа че има изгорели пиксели.Закупих го от колега от форума ,който уж не е в бг през негов познат...(да е жив и здрав),та сега въпроса ми е възтановяват ли се по някакъв начин тия пиксели,ако някой може да удари едно рамо ....ще съм благодарен.И преди някой да ми сипе с "кофите" ще каже че търсих с търсачката ,ама не открих нещо дето да ми е в помощ.
п.с.Благодаря предварително
п.с.Благодаря предварително
ти си това което караш
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Колеги от 11 бутонен борд с чек преминах на 18 ОБЦ по описания начин (правил съм го и от най-малкия към голям на м52б20) но този път спря да ми работи скоростомера и чека... а преди работеше с 11 бутонния борд. Като натисна CHECK и ми излизат всички пиксели след което угасва. Не ми изписа Check control inactive , нито Chek control OK само тва с пикселите ... някой някви идеи да има 

Натисни 10+1000, и на меню 11 сега пише нещо от сорта на:
EINHEIT 1 BD
EINHEIT 2 B6
Смени стойностите им като натискаш бутоните 1 и 10, след това натискаш SET и пробваш дали Check вече работи... Ако не работи - смени отново стойностите.
Доколкото помня на ББ работи чек-а, но пробвай...
EINHEIT 1 BD
EINHEIT 2 B6
Смени стойностите им като натискаш бутоните 1 и 10, след това натискаш SET и пробваш дали Check вече работи... Ако не работи - смени отново стойностите.
Доколкото помня на ББ работи чек-а, но пробвай...
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Пробвах различни комбинации на EINHEIT 1 и EINHEIT 2 ама не тръгна Check-а.
Някой има ли си на идея и защо спря да ми работи скоростомера на таблото с уредите
Някой има ли си на идея и защо спря да ми работи скоростомера на таблото с уредите