Боя за естествена кожа и лак за кожа!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Боя за естествена кожа и лак за кожа!
Conqueror написа:Колеги да ви се похваля какви ги сътворих, в момента тествам боядисаната част и ако изкара ще сменям професията
Сподели къде във Варна ти забъркаха боята и какви цветове имат.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
bum_bum написа:Боята е за кожени якета в Метро. Марката е "Silver". Има си восък в нея за запечатване и няма нужда от лак. Струва 2 и нещо или 3 и нещо. Добре е салона да се почисти и обезмасли хубаво преди да се боядисва с нея, а след ден-два може да се намаже с препарат за кожа. Ефекта е доста добър и траен. След като поседи няколко дни и матира, не седи лъскаво като табло на такси намазано със "силиконов спрей"![]()
знам, че темата е стара, но искам да попитам.
след намазването на седалката с тази боя на "Silver", резултата е задоволителен, да не кажа перфектен.
обаче кожата започна много да скърца една в друга.

след намазване с препарат за кожа ще изчезне ли този проблем

иначе процедурата ми е - меглио + хубаво избърсване, после боя и след няколко дни мисля да намажа.
седлата са естествена кожа от Е30

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
Здравей. Меглиото само почиства, а после ще ти трябва и препарат за подхранване на ест. кожа. Върху чиста гъбичка капни 2-3 капки прясно мляко, то почиства и подхранва естествената кожа. Ако е телешки бокс ефекта ще е най-осезаем, понеже свинската ест. кожа е по-твърда, по-груба, не е така еластична. Ако замърсяванията са сериозни прясното мляко няма да помогне, тогава меглио. Имаме у нас диван с телешки бокс, споделям личен опит. Успех 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз пък да използвам да благодаря за темата. Адски полезна е.
И да пусна лек тиизър.

И да пусна лек тиизър.

cod-cdbp написа:....
Oo като знам какъв беше салонът, ако стане целият така, както на тийзъра, ще разбиеш всички реставраторски опити до сега

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Dpy написа:cod-cdbp написа:....
Oo като знам какъв беше салонът, ако стане целият така, както на тийзъра, ще разбиеш всички реставраторски опити до сега![]()
Е готов е отдавна, ама липсата на време пречи да довърша тавана, и да събирам всичко.
Иначе
- салона готов
- дървенията чака лакиране (вероятно утре или в неделя) + полиране.
- Тавана - плат (идеи откъде да се закупи, нещо по-хубаво от обикновен плат

- Мокета целия е изпран.
- Велурените оплътнения на вратите също изпрани (шофьорското беше особено потресаващо).
- Климатроника изчистен до основи.
- Всички пластмаси са изчистени, чак не ми се вярва, защото изглеждат като чисто нови, с едно елементарно измиване с четка с твърд косъм и сапун(веро):
Съжалявам, че не снимах този панел преди миенето, защото от гьона на обувките, беше като зебра:

Има и други неща, но те не са на тема интериор

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Convertible написа:след намазването на седалката с тази боя на "Silver", резултата е задоволителен, да не кажа перфектен.
обаче кожата започна много да скърца една в друга.![]()
след намазване с препарат за кожа ще изчезне ли този проблеммисля да използвам този на БМВ, който е.
иначе процедурата ми е - меглио + хубаво избърсване, после боя и след няколко дни мисля да намажа.
седлата са естествена кожа от Е30
При мен на купето се получава такова скърцане където се докосва кожата на на рекарото с кожата на подлакътника от пасажерската страна само. С квото и да го мажеш след 1 ден като изсъхне на слънцето пак ще си скърца, аз просто дръпнах пасажерската седалка назад да не се допират, ама и няква хартийка или плат между тях също маха дразнещия звук

- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
Аз си купих и филер от Ebay. Около 25 лева излезе с доставката от UK. Мисля, че върши работа, само не съм доволен малко от моята работа, тъй като заваля дъжд и малко през пръсти направих шкуренето след това. В резултат, на което останаха някой места с повече от необходимото. Също май можеше да мина поне още веднъж с него някой от пукнатините, но някой ден може да изшкуря каквото не ми харесва как е станало и да сложа още един слой по пукнатините, тъй като ми остана от него. Иначе нещата, които ползвах бяха водна шкурка 1000, обезмаслител, 1-2 гъбички, малко парцали, хартиено тиксо, филер, боя Силвър и една била карта за шпатолка
Като за моите 2 леви ръце и не повече от 40 лева, мисля, че резултата е задоволителен. Ето и няколко снимки преди и след (малко са под различен ъгъл, но мисля, че като цяло се вижда разликата):
П.П.: Между другото се надявам наистина да става малко по-матова боята след някой друг ден, че така ми идва малко лъскава.

П.П.: Между другото се надявам наистина да става малко по-матова боята след някой друг ден, че така ми идва малко лъскава.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Някакво предложение за боядисване на сенници?
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
А някой пробвал ли е боя за кожа tarrago?
- georde123000
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
- Мечтае да кара: BMW E30 M3
колеги моята кожа няма пукнатити,перфектни са седалките и корите на вратите но с какво да ги намажа за да лъщът повече време,пробвах с какво ли не и ефекта е 1 ден и гланца изчезва,поздрави 

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Оригинален препарат за кожа на БМВ!
Около 50 лв мисля че е.
Около 50 лв мисля че е.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Колега, лъщенето не значи, че така кожата е защитена и добре поддържана.
Разгледай по големите вериги магазини има всякакви препарати, лосиони, кремове и т.н. За мен важното е да има и защита от UV, защото моята кола е доста често на слънце.
Също, тези препарати трябва да се прилагат на почистена кожа.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Разгледай по големите вериги магазини има всякакви препарати, лосиони, кремове и т.н. За мен важното е да има и защита от UV, защото моята кола е доста често на слънце.
Също, тези препарати трябва да се прилагат на почистена кожа.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Препарата за почистване на кожа няма нищо общо с боята за боядисване на кожа.....