Голям борд- конверсия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
Re: Голям борд- конверсия
Marsianec написа:Преди да поставя моя борд изчетох няколко теми и ЕТМ. Направих си следната схема:
Свързах го и се убедих, че всичко работи. Проблем беше само разхода. Той се оправя с приобщаване на борда към компютъра на колата.
Преди около половин година си вързах големия борд, че и на един колега от Русе сложих и всичко си работи перфектно. Но така и не успях да разбера с кой дигностичен софтуер се адаптира борда за колата, на която е поставен. Моят е от 318ис (поставен на 325тдс) и разходът ми се разминава доста, за да се коригира с корекцията от подменютата. Някой знае ли с коя програмa сe използва?
Последна промяна 5ър на 08 Апр 2011, 11:52, променена общо 1 път
Still Speedin
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Обърни се към колегата Лъчо, той ме прати при негов човек, за 30 лева борда стана перфе, не се нуждае от никакви настройки-колата ми нямаше борд и след като със софтуера показа на компа, че вече има борд и нещата заспаха, иначе каквито и корекции да му правех разхода не падаше под 19-20 градско. Това е в София, а може и програмата да ти даде, предполагам срещу заплащане 

- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
Или на Лъчо човека или в най- близкия оторизиран сервиз щом си от Русе( нямам идея дали има такъв там).
- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: палава 16-ка
извинявам се че ви пиша в темата ама някои знаели на коя букса от таблото с уредите е вързана лапичката за колана че искам да явържа с гонга ди писука докато свети. 

- mitakaBE
-
-
- Кара: E21 315 купе
- Мечтае да кара: E21 Alpina
извинявам се че пиша в тема, в която отдавна не е писано но след конверсията имам малък проблем и се надявам тук да намеря решението му.
Проблема е следния след като вързах всичко както е описано тук в тази тема борда заработи както трябва но на другата сутрин след като се качих в колата чух че гонга пищеше , след като запалих колата той отново не спираше да пищи и се принудих да го изключа . Някой може ли да каже на какво се далжи въпросния проблем и как да го оправя?
благодаря предварително
Проблема е следния след като вързах всичко както е описано тук в тази тема борда заработи както трябва но на другата сутрин след като се качих в колата чух че гонга пищеше , след като запалих колата той отново не спираше да пищи и се принудих да го изключа . Някой може ли да каже на какво се далжи въпросния проблем и как да го оправя?
благодаря предварително
- baitun
- ентусиаст
-
като запалиш мотора и увеличиш оборотите виенето увеличава ли се-ако да, гонга е заминал, или го разкости и ще видиш в какво състояние е
Не знам дали е проблем или не, но реших да питам:
Колата ми беше с часовника със стрелките, сдобих се с голям борд, лостче, букси... вързах си всичко по посочената схема. Всичко си пасна и си работи. Минах през колегата Илко от Добрич да ми го обучи за моята кола. Показва си всичко точно, само дето не пресмята средния разход на гориво както го смятат новите коли. В смисъл последния рестарт на борда беше преди 10 000 км да речем и той е пресметнал средния разход за тези 10 000 км. Не мисля, че трябва да е така. Не трябва ли да е средна стойност за последните 500 км да речем?
Колата ми беше с часовника със стрелките, сдобих се с голям борд, лостче, букси... вързах си всичко по посочената схема. Всичко си пасна и си работи. Минах през колегата Илко от Добрич да ми го обучи за моята кола. Показва си всичко точно, само дето не пресмята средния разход на гориво както го смятат новите коли. В смисъл последния рестарт на борда беше преди 10 000 км да речем и той е пресметнал средния разход за тези 10 000 км. Не мисля, че трябва да е така. Не трябва ли да е средна стойност за последните 500 км да речем?
- mitakaBE
-
-
- Кара: E21 315 купе
- Мечтае да кара: E21 Alpina
baitun написа:като запалиш мотора и увеличиш оборотите виенето увеличава ли се-ако да, гонга е заминал, или го разкости и ще видиш в какво състояние е
колега борда подава прекъснат сигнал, сигнала не се убеличава и продалжава да се чува през същия интервал

- baitun
- ентусиаст
-
mitakaBE написа:baitun написа:като запалиш мотора и увеличиш оборотите виенето увеличава ли се-ако да, гонга е заминал, или го разкости и ще видиш в какво състояние е
колега борда подава прекъснат сигнал, сигнала не се убеличава и продалжава да се чува през същия интервал
Виж някой да ти даде гонг за проба-не може да няма колеги с голям борд около теб, според мен гонга се е сбъгясал, но ......снимай гонга и как си го свързал
- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: палава 16-ка
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Здравейте колеги. И аз днес реших да си вържа голям борд, бях с часовник
Та така свързах всичко, но имам няколко питания към по компетентните колеги. Когато натисна лостчето винаги борда отива на "дистанцията" и не иска да се сменя, от самия борд няма проблеми със смяната. След като го отключих след запалване на колата борда остава изгасен и трябва да си го пускам ръчно(чрез пройзволен бутон). В момента борда ми показва разход от 39литра как да го коригирам(влизам в под менюто) настройх го на 800, но пак е толкова много. Как да си напрася часовникът в 24 часов режим?
Благодаря предварително за съветите и отделеното време, Поздрави : ))))

Благодаря предварително за съветите и отделеното време, Поздрави : ))))
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
От Добрич съм колеги. Борда вече е препрограмиран за 4 цилиндрова кола, че беше от 328. Работи перфектно, настроих си и лостчето на мигачите да ми показва всички функции. Остана само да разбера как часовникът се прави в 24 часов формат. И да ви питам Някой знае ли на тест№20 на корекцията за горивото коя е оригиналната стойност на 318 т.е на колко трябва да показва там. В момента съм го настроил на 1000, но не знам така ли трябва да бъде.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
bir40o0 написа:От Добрич съм колеги. Борда вече е препрограмиран за 4 цилиндрова кола, че беше от 328. Работи перфектно, настроих си и лостчето на мигачите да ми показва всички функции. Остана само да разбера как часовникът се прави в 24 часов формат. И да ви питам Някой знае ли на тест№20 на корекцията за горивото коя е оригиналната стойност на 318 т.е на колко трябва да показва там. В момента съм го настроил на 1000, но не знам така ли трябва да бъде.
При сверяване на часовника натискаш бутон мили/км.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!