Боя за естествена кожа и лак за кожа!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: Боя за естествена кожа и лак за кожа!
Пичове, търсех черен кожен салон Рекаро за седан, но не откривам вече половин година. Май ще се наложи да се опитам да пребоядисам моя, но доооста се притеснявам за крайния резултат. Ще стане ли така, както искам? Всичко оранжево да се превърне в безупречно черно?

Ю.Г. написа:Колега , можеш ли да споделиш марката на лакът , от къде си го купил , цена ? Има ли от там където си го взел и безцветен ?
Спреят съдържаше боя и лак в себе си. Най-обикновено черно BODY акрилен с лак. Преди да го нанеса първо положих Terrago боята отдолу, за да създам основа, но малко, не прекалявам, после пръскам. В никакъв случай обаче не прекалявай и със спрея, защото после лакът няма да засъхне и ще лепка.
- Ю.Г.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325is Motorsport International LE
- Мечтае да кара: m50b32 :)
- Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter
Колеги , след много опити и четене по български и чужди форуми , че дори и аерографски такива и чудене ето резултата :

Мога да заявя , че кажения ми салон стана като чисто нов
Последва и волана и топката на скоростния лост.
Имам и клип и ще го ъплоудна в ютуб и ще го постна тук да видите от близо резултата на видео.
Ето и стъпките за резултата който постигнах :
1. Почистете внимателно и много добре , кожения салон - препоръчително е да използвате специализиран препарат за естествена кожа за тази цел. Аз използвах специализиран препарат за трериране преди боядисване на Tarrago.
2. Ако имате захабените места с по-дълбоки цепнатини ги минавате с водна шкурка 2000 внимателно и без натискане и пак почиствате мястото ( аз имах само 2 не толкова сериозни захабявания).
4. Купувати си качествена боя за естествена кожа , желателно на водна основа , аз ползвах Tarrago.
Нанасяте с тампон , дунапрен или каквото решите основния слой с въртеливи движения , целта е да покриете грубо и основно , за подготовка за следващата стъпка - пръскане с пистолет.
(Тази стъпка може и да не я правите и да минете директно на 5.Пръскане с пистолет , но аз я направих и мисля , че не е грешка...)
5.Намирате професионален(не китайски)пистолет за боядисване(аз ползвах Пензоил марка) , поставяте боята , като добавяте съвсмем малко вода(аз на 125мл добавих 30гр) и разбръквате ( водата се добавя с цел за по-голяма покривна площ и 1-вото пръскане е основно и някои бои , като стягат и се пукат , ако са много гъсти ).
6. Повтаряте на номер 5. с пистолета , този път без да разреждате боята в него.
7. Лакиране - акрилен лак ще ви свърши работа , ако искате може и на Шминке , лак за кожа. Потърсете по аерографските форуми , имат представители в София.
8.Лакиране 2-ри път след , като е изсъхнал лака от 1-вото лакиране.
9.Радвате се на резултата
Не претендирам , че съм професионалист или голям разбирач и всичко написано от мен е закон и точно така се прави професионално.
Просто споделям какво съм направил аз и от резултата съм изключително доволен и ще се радвам да помогна на някой колега с този си пост.
Поздрави
Мога да заявя , че кажения ми салон стана като чисто нов

Имам и клип и ще го ъплоудна в ютуб и ще го постна тук да видите от близо резултата на видео.
Ето и стъпките за резултата който постигнах :
1. Почистете внимателно и много добре , кожения салон - препоръчително е да използвате специализиран препарат за естествена кожа за тази цел. Аз използвах специализиран препарат за трериране преди боядисване на Tarrago.
2. Ако имате захабените места с по-дълбоки цепнатини ги минавате с водна шкурка 2000 внимателно и без натискане и пак почиствате мястото ( аз имах само 2 не толкова сериозни захабявания).
4. Купувати си качествена боя за естествена кожа , желателно на водна основа , аз ползвах Tarrago.
Нанасяте с тампон , дунапрен или каквото решите основния слой с въртеливи движения , целта е да покриете грубо и основно , за подготовка за следващата стъпка - пръскане с пистолет.
(Тази стъпка може и да не я правите и да минете директно на 5.Пръскане с пистолет , но аз я направих и мисля , че не е грешка...)
5.Намирате професионален(не китайски)пистолет за боядисване(аз ползвах Пензоил марка) , поставяте боята , като добавяте съвсмем малко вода(аз на 125мл добавих 30гр) и разбръквате ( водата се добавя с цел за по-голяма покривна площ и 1-вото пръскане е основно и някои бои , като стягат и се пукат , ако са много гъсти ).
6. Повтаряте на номер 5. с пистолета , този път без да разреждате боята в него.
7. Лакиране - акрилен лак ще ви свърши работа , ако искате може и на Шминке , лак за кожа. Потърсете по аерографските форуми , имат представители в София.
8.Лакиране 2-ри път след , като е изсъхнал лака от 1-вото лакиране.
9.Радвате се на резултата

Не претендирам , че съм професионалист или голям разбирач и всичко написано от мен е закон и точно така се прави професионално.
Просто споделям какво съм направил аз и от резултата съм изключително доволен и ще се радвам да помогна на някой колега с този си пост.
Поздрави
- Ю.Г.
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter
Ето и обещаното видео , тъкмо го ъплоуднах в тубата :
Извинявам се , че не е с супер качество , но се надявам да е достатъчно ...
Извинявам се , че не е с супер качество , но се надявам да е достатъчно ...
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Супер е станало и обяснението е супер. Аз си търся нещо като пейнтбръш, защото е по-удобен за малки детайли, а и няма за какво друго да ползвам пистолет.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Много добре
Как го облепи, гледам с найлон си го направил, ама как е по ръбовете, че мене ми беше много неудобно като го боядисвах моя?

Как го облепи, гледам с найлон си го направил, ама как е по ръбовете, че мене ми беше много неудобно като го боядисвах моя?
- Ю.Г.
- кандидат ентусиаст
-
zBoost написа:Много добре![]()
Облепих го с хартиено тиксо от най-дебелото , не ползвах найлон. Личи си на снимките и видеото по лентите на хартиеното тиксо ако се вгледаш

Имам много спокойна ръка

- Ю.Г.
- кандидат ентусиаст
-
stony1 написа:Супер е станало и обяснението е супер. Аз си търся нещо като пейнтбръш, защото е по-удобен за малки детайли, а и няма за какво друго да ползвам пистолет.
Някой , който се занимава с аерография може да ти услужи с такъв... Мисля че има 1-2 колеги в форума , които се занимават с аерографски проекти. Може ако имаш познати в рекламни студия да потърсиш също Колега
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
stony1 написа:Супер е станало и обяснението е супер. Аз си търся нещо като пейнтбръш, защото е по-удобен за малки детайли, а и няма за какво друго да ползвам пистолет.
В Ebay има много предложения за аерографи на доста прилични цени
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=airbrush&_fscr=1
И един аерограф който излиза до БГ 22-23 лева
http://www.ebay.co.uk/itm/PRO-MINI-AIR-BRUSH-KIT-ARTIST-CRAFTS-AIRBRUSH-/260549428969?pt=UK_Crafts_DrawingSupplies_EH&hash=item3ca9f4c6e9
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Ако не успея да намеря аерограф в Бургас, ще си поръчам от ebay.
Българския вариант:
- KAvradaliev
- Потребител
-
- Кара: E36 318tds Touring
Доста съм изненадан от темата, нямах идея, че кожата може така да се възстановява. Понеже не е сега момента да си претапицирам волана реших да го боядисам, но има и един по-сериозен проблем, който не знам дали може да се оправи. Най-отгоре на волана има елипсовидна дупка в кожата около 0.5см на 1.5см. Някой пробвал ли е дали е възможно да се направи кръпка и след шкурка, кит и боя да не си личи? Мисля че е доста по-лесно отколкото на седалките, защото има твърда основа.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
KAvradaliev написа:Доста съм изненадан от темата, нямах идея, че кожата може така да се възстановява. Понеже не е сега момента да си претапицирам волана реших да го боядисам, но има и един по-сериозен проблем, който не знам дали може да се оправи. Най-отгоре на волана има елипсовидна дупка в кожата около 0.5см на 1.5см. Някой пробвал ли е дали е възможно да се направи кръпка и след шкурка, кит и боя да не си личи? Мисля че е доста по-лесно отколкото на седалките, защото има твърда основа.
Виж това видео
http://www.youtube.com/watch?v=beY22DTlTKQ
http://www.ebay.co.uk/itm/NO-HEAT-Leather-Vinyl-Repair-Kit-/200890800567?pt=UK_Crafts_Cardmaking_Scrapbooking_Glue_Tape_EH&hash=item2ec60659b7
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Само отново да подчертаем ефекта на боята SILVER (турската, течна)

след

след