Голям борд- конверсия

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M50 с шпер :)
Мечтае да кара: саМолет
Детайли за колата: Млада булка само на 23 !!!

Re: Голям борд- конверсия

Мнение от gear » 21 Окт 2010, 0:30

колеги някой ако му се намира схемата на чек модула да помага

младши ентусиаст
Аватар
Кара: млади майки да полудяват ...
Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

Мнение от vanko 318i » 24 Окт 2010, 10:32

Здравейте колеги изкам да попитам дали модула за чек-контрола от Е34 ще стане на Е36,дали ще сработи правилно с борда на е36-та :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 24 Окт 2010, 10:35

Нямат нищо общо.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 19 Ное 2010, 23:10

Колеги чудя се сега, поставих си наскоро борд-голям от 2.8 на моята 1.8. Както се досещате разхода не го отчита както си трябва, дали ако сменя моя борд с такъв примерно от 1.8ис или някоя друга малолитражка ще изпише вярно. Въпроса е да направя бартер с някой колега който от малолитражка си е сменил двигателя с по голям например 2.8. Хем на него ще му отчита правилно хем и на мен.

п.п. Ако има такива желаещи да ми пишат лично, също се чудя в кой раздел да пусна темата за Бартер :)
ИзображениеИзображение

SPACEMAN!
Аватар
Кара: USS ENTERPRISE
Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ

Мнение от PROPELLER » 22 Ное 2010, 18:03

Cosworth написа:Колеги чудя се сега, поставих си наскоро борд-голям от 2.8 на моята 1.8. Както се досещате разхода не го отчита както си трябва, дали ако сменя моя борд с такъв примерно от 1.8ис или някоя друга малолитражка ще изпише вярно. Въпроса е да направя бартер с някой колега който от малолитражка си е сменил двигателя с по голям например 2.8. Хем на него ще му отчита правилно хем и на мен.

п.п. Ако има такива желаещи да ми пишат лично, също се чудя в кой раздел да пусна темата за Бартер :)

Виж по-напред в темата, там коегите са описали стъпка по-стъпка какво да направиш за да си оправиш борда да ти отчита точно!!!
Аз бях като теб, направих си калиброване така както са го написали и всичко е точно!
Става мн лесно!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cosworth » 22 Ное 2010, 18:52

незнам дали ще се получи при настройка 750(най ниска) ми дава среден разход около 14 на 100 :kuku: от 6 до 8 литра отклонение ми дава :wave: . А при скритите функции на моментния разход да не казвам какви цифри показва :mhihi:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Ное 2010, 19:09

Най-добре става като се "обучи" борда по екуто. Всичките компютри са еднакви, дали от ТДС или от М-ка ще вземеш нямат хардуерна разлика никаква.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Ное 2010, 19:23

bum_bum написа:Най-добре става като се "обучи" борда по екуто. Всичките компютри са еднакви, дали от ТДС или от М-ка ще вземеш нямат хардуерна разлика никаква.

най-добре става да си вземеш борд от същата кола дето си си взел двигателя :mhihi:

bum_bum написа:И що, моят като е от м-ка кво му е? И на 20-ката и на 28-цата показва средния разход с точност до някакви милилитри. Мерено десетки пъти с допълване до горе.

пошегувах се :bchug:
Последна промяна vicho на 22 Ное 2010, 20:18, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Ное 2010, 19:36

И що, моят като е от м-ка кво му е? И на 20-ката и на 28-цата показва средния разход с точност до някакви милилитри. Мерено десетки пъти с допълване до горе.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cosworth » 23 Ное 2010, 2:25

Да но при мен има 2 целиндъра по-малко от колата която го взех, може да е нещо както със километражите, разлика със 4 и 6 целиндъра.
То хардуерно може да няма разлика а софтуерно ? 100% има
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2010, 10:31

Аз все едно не продадох 20 борда от М-ки, които се сложиха на кви ли не коли и всичките си работят точно. Просто се иска с диагностика данните от екуто да се прехвърлят на борда и всичко си работи точно.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cosworth » 24 Ное 2010, 19:50

bum_bum написа:Аз все едно не продадох 20 борда от М-ки, които се сложиха на кви ли не коли и всичките си работят точно. Просто се иска с диагностика данните от екуто да се прехвърлят на борда и всичко си работи точно.

Диагностика имаме, диса и тн, и другите ги има. Можеш ли да светнеш нещата малко, с коя програма точно да го направим? Напиши едно кратко Manual :yes:
ИзображениеИзображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 20 Яну 2011, 12:28

Да се включа и аз по темата, преди два дни си монтирах и аз големия борд, късметлия бях, че си взех борда от същата кола от която си взех преди това и 2.8 маторя. Справих се със задачата за много кратко време и всичко си работи идеално но имам и два въпроса!
1. Този часовник много ме дразни с това AM/PM, ако някой знае точно какво да се запише в скритото меню на EINHEIT 1 и EINHEIT 2 за да премине в 24 часов режим ще съм щастлив.
2. От буксите които взех със борда ми остана едно кабелче което е било вързано някъде в другата кола но по описанието в първото мнение този кабел не е опоменат, кабелът е черен със жълта ивица и бели напречни линии и е на х1071, да си призная забравих на кой пин беше, без него всичко си работи нормално но ми е дерт че остана кабелче без да е закачено някъде :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 12 Мар 2011, 22:59

От днес и аз съм с големия борд, но код функцията не работи, а двата проводника съм ги сложил както си пише по схемите, чудя се дали имобилайзера има общо с оригиналната аларма, защото съм с друга и от там да се ебава/защото е изключена/, или се намира в комфортмодула и от там нещо да се ебава/ да уточня, че и буксата, която е за индикатора на алармата на конзолата до запалката също не е свързана/. Имам въпрос и за гонга-къде точно се монтира на кората и как се закрепя и има разлика между моя и този от снимания тук, но утре ще кача снимки/интересуваме като пусна + и - и почва леко да бръмчи-нормално ли е/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 13 Мар 2011, 9:21

И моята код функция не работи, като го слага Lacho, каза че е точно заради имобилаизера, алармаджийте са омазали работата, защо ли ми беше тази алрма ама карай!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E36