Боя за естествена кожа и лак за кожа!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Боя за естествена кожа и лак за кожа!
Има си препарати за почистване на кожа, които не само я почистват перфектно, но и я подхранват и правят по мека и приятна. Тва с прането на кожен салон, за мен е доста лош и ненужен подход, но всеки всеки може да прави каквото си реши 

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
justinlow написа:Докато чакам Terrago боята за кожа реших да пробвам с обикновения спрей който имах подръка. След като пръснах една точка на предварително изшкурено място и го оставих да попие за известно време ми беше трудно да го премахна след това - едва с Меглио и домакинска гъба за съдове (от грапавата страна) успях да сваля боята, като заедно с нея падна и малкото останала заводска боя на салона отдолу.![]()
Та мисълта ми е някой опитвал ли е с обикновен спрей (ползвах такъв за боядисване на камини)? Очевидно става и с този тип бои
Задължително ако ще правиш други опити !!! Ползвай спрей който е без гланц, лак и т.н.
Има специално боя за кожа на ColorMatic в спрей. 20лв му е цената- цвета е само черен
Cosworth написа:Задължително ако ще правиш други опити !!! Ползвай спрей който е без гланц, лак и т.н.
Всъщност опитите прераснаха в пребоядисване на сив кожен салон в черен такъв и то точно с помощта на черен спрей с лак. Не виждам защо да го отбягвам - лакът предпазва боята от надраскване и напуквано доста успешно. Задните ми седалки са готови и изглеждат като току-що излезнали от завода. Когато приключа с боядисването ще кача снимки на целия салон.

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Лака след време се напуква/предполагам не всеки лак е така/, вече трети месец топката на скоростния ми лост не е мръднала с боя силвър, но леко лепне все още и стои леко лъскава, но поне запечатах някои проблемни места/съвсем леко закъсване на кожата
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- mitakaBE
-
-
- Кара: E21 315 купе
- Мечтае да кара: E21 Alpina
Айде тези който са правили интервенцията да споделят, възможно ли е сивия салон да се пребоядиса в черно по методите който сте описали ?
Може, аз съм боядисвал сив подлакътник. Просто трябва някое друго повтаряне, за да стане както трябва.
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Абе то че може може, ама с тази малка расфасовка боя ще иска сумати флакончета...
затова ако имаш някой познат бояджия да ти пръсне направо целия салон с "водна боя".Един мой познат така си направи рекарото от бяло на черно и се получи много добре вече го кара година и нито е избиляло нещо, нито е пуснало боя по гащите...

Аз обаче не бих карал такъв боядисван салон. Дори подлакътника не го изтърпях, а го смених с оригинална черна кожа.
- mitakaBE
-
-
Dpy написа:Аз обаче не бих карал такъв боядисван салон. Дори подлакътника не го изтърпях, а го смених с оригинална черна кожа.
колега, ако салоне се боядиса както трябва и се запечата с лак отгоре невиждам как може да е разликата при положение, че всеки салон е боядисан и не е с естествения си цвят кожата или искаш да ми кажеш че ти си си взел салон в естествения си за кожата цвят което ме самнява да го има някаде изобщо
Айде боядисай си го целият, слагай лак мак квото искаш, запуши му порите добре и ще ги сравним и не говоря само за външен вид, а и за лятото като седнеш на него, след като е напечен 

- mitakaBE
-
-
Dpy написа:Айде боядисай си го целият, слагай лак мак квото искаш, запуши му порите добре и ще ги сравним и не говоря само за външен вид, а и за лятото като седнеш на него, след като е напечен
абе пич я кажи на кой салон лятото като се напече и седнеш не ти се поти "задника" ? и толкова ли неможеш да прочетеш малко, защо мислиш има боя за естествена кожа и останалите бой ? каде видя че като боядисаш кожа с боя за такава и запушваш порите ? абе то май в тоз форум верно останаха само разбирачи трупашти мнения
"Абе пич" на моят салон няма да ти запоти
А ако искаш можем да хванем един бас
Ама не е омазан с бои и лакове.
Боядисването е добър вариант да си отстраниш някоя дребна забележка от похабено или разни такива, но до там.
И внимавай малко с изказа, да не ти дойде нагорно

Боядисването е добър вариант да си отстраниш някоя дребна забележка от похабено или разни такива, но до там.
И внимавай малко с изказа, да не ти дойде нагорно

- Ю.Г.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325is Motorsport International LE
- Мечтае да кара: m50b32 :)
- Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter
justinlow написа:Cosworth написа:Задължително ако ще правиш други опити !!! Ползвай спрей който е без гланц, лак и т.н.
Всъщност опитите прераснаха в пребоядисване на сив кожен салон в черен такъв и то точно с помощта на черен спрей с лак. Не виждам защо да го отбягвам - лакът предпазва боята от надраскване и напуквано доста успешно. Задните ми седалки са готови и изглеждат като току-що излезнали от завода. Когато приключа с боядисването ще кача снимки на целия салон.
Колега , можеш ли да споделиш марката на лакът , от къде си го купил , цена ? Има ли от там където си го взел и безцветен ?