Боя за естествена кожа и лак за кожа!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Боя за естествена кожа и лак за кожа!

Мнение от Делян » 01 Авг 2012, 11:37

Има си препарати за почистване на кожа, които не само я почистват перфектно, но и я подхранват и правят по мека и приятна. Тва с прането на кожен салон, за мен е доста лош и ненужен подход, но всеки всеки може да прави каквото си реши :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 01 Авг 2012, 13:42

justinlow написа:Докато чакам Terrago боята за кожа реших да пробвам с обикновения спрей който имах подръка. След като пръснах една точка на предварително изшкурено място и го оставих да попие за известно време ми беше трудно да го премахна след това - едва с Меглио и домакинска гъба за съдове (от грапавата страна) успях да сваля боята, като заедно с нея падна и малкото останала заводска боя на салона отдолу. :shock:

Та мисълта ми е някой опитвал ли е с обикновен спрей (ползвах такъв за боядисване на камини)? Очевидно става и с този тип бои :dunno:

Задължително ако ще правиш други опити !!! Ползвай спрей който е без гланц, лак и т.н.
ИзображениеИзображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 01 Авг 2012, 16:19

Има специално боя за кожа на ColorMatic в спрей. 20лв му е цената- цвета е само черен

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d '03

Мнение от justinlow » 06 Авг 2012, 4:07

Cosworth написа:Задължително ако ще правиш други опити !!! Ползвай спрей който е без гланц, лак и т.н.

Всъщност опитите прераснаха в пребоядисване на сив кожен салон в черен такъв и то точно с помощта на черен спрей с лак. Не виждам защо да го отбягвам - лакът предпазва боята от надраскване и напуквано доста успешно. Задните ми седалки са готови и изглеждат като току-що излезнали от завода. Когато приключа с боядисването ще кача снимки на целия салон. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 07 Авг 2012, 10:01

Лака след време се напуква/предполагам не всеки лак е така/, вече трети месец топката на скоростния ми лост не е мръднала с боя силвър, но леко лепне все още и стои леко лъскава, но поне запечатах някои проблемни места/съвсем леко закъсване на кожата

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 08 Авг 2012, 0:03

SILVER :guitarist:
Изображение

Аватар
Кара: E21 315 купе
Мечтае да кара: E21 Alpina

Мнение от mitakaBE » 09 Авг 2012, 1:33

Айде тези който са правили интервенцията да споделят, възможно ли е сивия салон да се пребоядиса в черно по методите който сте описали ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Авг 2012, 8:53

Може, аз съм боядисвал сив подлакътник. Просто трябва някое друго повтаряне, за да стане както трябва.

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 09 Авг 2012, 10:03

Абе то че може може, ама с тази малка расфасовка боя ще иска сумати флакончета... :mhihi: :mhihi: затова ако имаш някой познат бояджия да ти пръсне направо целия салон с "водна боя".Един мой познат така си направи рекарото от бяло на черно и се получи много добре вече го кара година и нито е избиляло нещо, нито е пуснало боя по гащите... :yes: :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Авг 2012, 14:27

Аз обаче не бих карал такъв боядисван салон. Дори подлакътника не го изтърпях, а го смених с оригинална черна кожа.

Аватар

Мнение от mitakaBE » 09 Авг 2012, 15:19

Dpy написа:Аз обаче не бих карал такъв боядисван салон. Дори подлакътника не го изтърпях, а го смених с оригинална черна кожа.

колега, ако салоне се боядиса както трябва и се запечата с лак отгоре невиждам как може да е разликата при положение, че всеки салон е боядисан и не е с естествения си цвят кожата или искаш да ми кажеш че ти си си взел салон в естествения си за кожата цвят което ме самнява да го има някаде изобщо
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Авг 2012, 16:29

Айде боядисай си го целият, слагай лак мак квото искаш, запуши му порите добре и ще ги сравним и не говоря само за външен вид, а и за лятото като седнеш на него, след като е напечен :winky:

Аватар

Мнение от mitakaBE » 09 Авг 2012, 17:12

Dpy написа:Айде боядисай си го целият, слагай лак мак квото искаш, запуши му порите добре и ще ги сравним и не говоря само за външен вид, а и за лятото като седнеш на него, след като е напечен :winky:

абе пич я кажи на кой салон лятото като се напече и седнеш не ти се поти "задника" ? и толкова ли неможеш да прочетеш малко, защо мислиш има боя за естествена кожа и останалите бой ? каде видя че като боядисаш кожа с боя за такава и запушваш порите ? абе то май в тоз форум верно останаха само разбирачи трупашти мнения
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Авг 2012, 23:39

"Абе пич" на моят салон няма да ти запоти :winky: А ако искаш можем да хванем един бас ;) Ама не е омазан с бои и лакове.
Боядисването е добър вариант да си отстраниш някоя дребна забележка от похабено или разни такива, но до там.
И внимавай малко с изказа, да не ти дойде нагорно :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325is Motorsport International LE
Мечтае да кара: m50b32 :)
Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter

Мнение от Ю.Г. » 10 Авг 2012, 8:44

justinlow написа:
Cosworth написа:Задължително ако ще правиш други опити !!! Ползвай спрей който е без гланц, лак и т.н.

Всъщност опитите прераснаха в пребоядисване на сив кожен салон в черен такъв и то точно с помощта на черен спрей с лак. Не виждам защо да го отбягвам - лакът предпазва боята от надраскване и напуквано доста успешно. Задните ми седалки са готови и изглеждат като току-що излезнали от завода. Когато приключа с боядисването ще кача снимки на целия салон. ;)

Колега , можеш ли да споделиш марката на лакът , от къде си го купил , цена ? Има ли от там където си го взел и безцветен ?
That Which Does Not Kill Me , Makes Me Stronger!!!
ИзображениеИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36