М50 или М52
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Re: М50 или М52
М50
-По здрав
-разхода попринцип по католог е 1 към 1 с м52
-1 ламбда сонда
-Ако е се сравнява на база м50б20 и м52б20 вървят еднакво сток
-По тежък
-Чугунов блок
м52
-По кекав
-разход- разхода попринцип по католог е 1 към 1 с м50
-2 ламбда сонди
-По лек
-Алуминиев блок
Ти какво търсиш ?
-По здрав
-1 ламбда сонда
-По тежък
-Чугунов блок
м52
-По кекав
-2 ламбда сонди
-По лек
-Алуминиев блок
Ти какво търсиш ?
Последна промяна Smoocki на 19 Сеп 2010, 14:18, променена общо 1 път

zazomazo написа:DirtySouth написа:Ако става въпрос за Б20 то определено IS-a е много по-добър двигател за града , в ниските е по-пъргав има респонса на 4 цилиндров двигател , от старата генерация е по-здрав от м50 и м52 има надежност за турбиниране без да се отваря мотора и най-важното харчи по малко , това ти го говоря от опит ,а не на думи
ти па си ми любимия убавец![]()
къде в заглавието и в постовете на автора на темата видя да става дума за ИС та го намесваш и него??
или трябва и тая тема да се превърне във вечния спор 20-ка с/у ИС?
по темата: ако говорим само за надеждност на двигателя смятам М50 за по-корав двигател

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Smoocki написа:М50
-По здрав
-1 ламбда сонда
-По тежък
-Чугунов блок
м52
-По кекав
-2 ламбда сонди
-По лек
-Алуминиев блок
Ти какво търсиш ?
По катало е едно, но в действителност са си 2 литра надолу за М52-ката

vld написа:
не думай

нали не искаш да ме убедиш, че с квото и да е каране М52 ше слезе до 5.5/100 извънградско???

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ами то момчето май си е казало, че търси по-здравия и надежден мотор, и за мен това е М50. М52 изобщо не е за екстремни натоварвания, много е лесно да го прегрееш, а после... При М50 въртящия идва при 4200рпм ако не се лъжа, докато при М52 е по-разпръснат из оборотите, което го прави по-пъргав, но в крайна сметка - на който каквото му харесва. Ваноса се появява `93, смъква малко разхода, но и прави мотора малко по-сложен (от към газоразпределението).
М50 с ванос http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... 29,r:0,s:0 Там, където е издутината, е ванос механизма. Ако няма издутина --> няма ванос.
М50 и М52 можеш да различиш по отвора за доливане на масло: при М50 е по-назад, при М52 по-напред.
Общо взето това е. М50 без ванос не е за препоръчване, защото вече е остарял, тромав и си похарчва доста. Така че това, което аз бих избрал е М50 ванос. Но внимавай при покупката, не бързай, огледай добре, викни с теб човек, който има опит с тези мотори, защото при евентуални проблеми след това ще се наложи да се поохарчиш. Успех!
М50 с ванос http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... 29,r:0,s:0 Там, където е издутината, е ванос механизма. Ако няма издутина --> няма ванос.
М50 и М52 можеш да различиш по отвора за доливане на масло: при М50 е по-назад, при М52 по-напред.
Общо взето това е. М50 без ванос не е за препоръчване, защото вече е остарял, тромав и си похарчва доста. Така че това, което аз бих избрал е М50 ванос. Но внимавай при покупката, не бързай, огледай добре, викни с теб човек, който има опит с тези мотори, защото при евентуални проблеми след това ще се наложи да се поохарчиш. Успех!
- vld
- Старши ентусиаст
-
zazomazo написа:vld написа:
не думай![]()
нали не искаш да ме убедиш, че с квото и да е каране М52 ше слезе до 5.5/100 извънградско???
чак до стойности от 5 едва ли, но 6.5 е нормално да му докараш извън града и около 11-12 в града, докато при М50 в града трудно под 12.5-13 при перфектен мотор и леко каране, а зимата 14 си е за добър ден.

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Бях пред тази дилема и аз , и седнах и си зададох следните въпроси ?
- Колата докато не е загряла караш ли я на уволнение ? ДА
- Гледаш ли редовно дали има масло и сипваш ли и такова за над 20 лева ? НЕ
- Гледаш ли дали има вода/антифриз ? НЕ
- Душманин ли съм и карам ли постоянно до 6500 оборота ? Да
- Чувал ли си м52 ки след душманско каране не с цъкащи ами с тракащи повдигачи ? Да всичките м52ки
М52 върви повче от м50 в това няма какво да спориме , разбирасе има доста пазени м50ки дето прескачат доста яздени м52ки ,но това си е рядкост .
М52 харчи по малко от м50 но не мисля че разликата е 2 литра , а става дума за макс литър ...
И след тези всичките неща реших и взех М50 С ВАНОС
- Чувал ли си м52 ки след душманско каране не с цъкащи ами с тракащи повдигачи ? Да всичките м52ки
М52 върви повче от м50 в това няма какво да спориме , разбирасе има доста пазени м50ки дето прескачат доста яздени м52ки ,но това си е рядкост .
М52 харчи по малко от м50 но не мисля че разликата е 2 литра , а става дума за макс литър ...
I'm slowly drifting

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
vld написа:zazomazo написа:vld написа:
не думай![]()
чак до стойности от 5 едва ли, но 6.5 е нормално да му докараш извън града и около 11-12 в града, докато при М50 в града трудно под 12.5-13 при перфектен мотор и леко каране, а зимата 14 си е за добър ден.
Това си е истината което е написал колегата отгоре, това 1:1 с каталога е меко казано грешно.

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- vld
- Старши ентусиаст
-
DirtySouth написа:Бях пред тази дилема и аз , и седнах и си зададох следните въпроси ?
E нa M50 с Ванос главата е с единични пружини като на М52, сега тракат ли ти повдигачите?
Освен това ако М52ката е с хубаво масло и читави повдигачи няма причина да трака

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Нз на всички тракат дето съм чувал ... и да аз казах че не слагам хубаво масло
Нз дали тракат още не съм здирал както си мога 

I'm slowly drifting

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
моето мнение е че изобщо двойките не трябва да ги заглеждаш откакто падна акциза .. 323/328(М52) е Е36цата която бих си купил аз - дават почти същия разход като 2.0 но вървежа е съвсем друг .. М50 го забрави - мотор на 20 години и като технология и като ресурс .. за времето си е бил хубав аз 5 години карах 320 с М50 доволен бях като цяло но под 3500 оборота няма никой а над 3500 оборота гори 10 средно ,а и си има своите капризи не е съвсем безпроблемен
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
За разхода на мен лично м50 то без анус ми дава в града с нормално каране и раздаване на газ тук там около 13 ,извънграда под 8 дори и по магистрала не мога да го сваля (като потдържам скорост около 160км ).
За разхода споменах по каталог понеже тоя мотор м52 съм го карал на старата е39 ка и нямам база за сравнение ,освен и по разход на приятели и познати де.
За разхода споменах по каталог понеже тоя мотор м52 съм го карал на старата е39 ка и нямам база за сравнение ,освен и по разход на приятели и познати де.

Вземай М52 и не слушай за недостатъците му, защото аз до сега не съм чул някой да ми каже карам м52 и съм недовелен. Карам от април месец м52 и съм адски доволен от към разход и надеждност, а за алуминиевият гаден блок и калпавата глава може да ти говорят с дни, ама почти никой не си е патил от тях. Естествено като всяка глава може да се изкриви или да се пукне, но аз по често чувам за пукнати глави на м50 (от колеги от форума). 1към1 ти е разхода с м50 ама някой друг път
Дифа ми е 2.93 с м52б25 съм и извън града на нормално каране (120-140) се върти около 6.5-7. Градско, под 11.5 не падам, на нормално каране. Направих си експеримент да видя в града на най силно каране, какъв разход ще ми даде. с 18,6 л. изминах 106 км. Да каже, че през тия 106 километра колата е постоянно в гадният й прекъсвач, дори и някои път не я чакам да загрее. Да спомена само, че скоростите са ми дълги както и всички които са с м52б25 и на 100 км/ч на 5-та колата се мъчи, всеки които кара такова нещо ще го каже (освен ако не е някой луд фен на заспалото каране). 1към1 ти е вървежа с м50
Всички които са карали м50 и м52 единодушно ще вдигнат ръка за м52. надеждност...зависи какво ще го правиш тоя двигател...м52 също става за извръщения и то яко. Тука летят едни митови с тия калпави глави, ама карай...Който казва, че на м52 му тракат повдигачити, дори и след яко каране, значи не е карал м52 и не стоял до м50 след яко каране (там е якото тропане, хлопане и тракане.Също и зависи на какъв чешит масло си попаднал). Аз единствено не съм доволен от клапана за картерните газове (не съм сигурен дали при м50 го има). Тоя клапан ми направи голяма мизерия като не го смених на време и ми напълни всмукателните колектори с масло...М52 го карам 6 000 (което е малко) и през половината от километрите е имало яко тормоз, но двигателя е в състояние в каквото го взех. Нека някой да изкаче впечатления от м50 отрицателни и положителни. Ааа щях да забравя, нямат почти нищо общо по карантията с м50

- mitak_88
- младши ентусиаст
-
vld написа:Smoocki написа:М50
-По здрав
-1 ламбда сонда
-По тежък
-Чугунов блок
м52
-По кекав
-2 ламбда сонди
-По лек
-Алуминиев блок
Ти какво търсиш ?
е чак пък 2 литра е малко несериозно!!!имал съм и двата двигателя...в момента едната ми кола е с м52 и трябва да кажа,че разликата в горежа със сигурност не е 2 литра...а по към 0.5 до 1 литър!
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Ми не знам брат ама у софийско е 2 литра почти... 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5