семеринги на диференциала проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: семеринги на диференциала проблем
Thebimmerfan написа:Колега знам, 4е трябва, и за това тръгнах да ги сменям (и на скоростната кутия и на дифа), ама това от диференциала беше като ново, за това питам. Исках да знам в какво състояние излиза маслото от дифа нормално, щото за кола от 98 да е като ново...Може би предишният собственик го е сменил (няма на4ин да го питам, не съм я купувал от България), като цяло е много добре поддържана колата, но нали ти казвам, от скоростната кутия изте4е катран, та от дифа да е като ново маслото...
Маслото на скоростите се води life-time. По принцип не се сменя и става черно. Но моето беше сменено като я взимах, дори имаше повече от колкото събира кутията (като отвих горната пробка и си изтече доволно количество масло).
Маслото на дифа също не се сменя. Ако твоето е сменяно най-вероятно си с LSD диф. Провери какво му пише на табелката.
- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 323ti compact
- Мечтае да кара: M3 E46 CSL; S42B20
Re: семеринги на диференциала проблем
bmw325tds написа:Thebimmerfan написа:Колега знам, 4е трябва, и за това тръгнах да ги сменям (и на скоростната кутия и на дифа), ама това от диференциала беше като ново, за това питам. Исках да знам в какво състояние излиза маслото от дифа нормално, щото за кола от 98 да е като ново...Може би предишният собственик го е сменил (няма на4ин да го питам, не съм я купувал от България), като цяло е много добре поддържана колата, но нали ти казвам, от скоростната кутия изте4е катран, та от дифа да е като ново маслото...
Маслото на скоростите се води life-time. По принцип не се сменя и става черно. Но моето беше сменено като я взимах, дори имаше повече от колкото събира кутията (като отвих горната пробка и си изтече доволно количество масло).
Маслото на дифа също не се сменя. Ако твоето е сменяно най-вероятно си с LSD диф. Провери какво му пише на табелката.
O.K. Колега, мерси за инфото.
П.С. Абе извинявай за въпроса, ама как са го натикали това масло в твоята скоростна кутия, 4е нивото му да е над горната пробка, нали от там се налива, и като стигне до нейното ниво запо4ва да изти4а навън, да не е била колата върху наклон, когато си го изто4вал и да се е полу4ило сякаш прелива.
"...Родната милиция ни пази..."
Веско Маринов

Веско Маринов
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2