датчик за външна тем. е36 /решение ефтино

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 16 Май 2007, 14:14

ако е тествана тая верига - добре.
ако я скъсаш обаче, тогава ще видиш евтино ли е ;) за не бих спестил от това гаранция, виж температурен датчик най-много да ти показва 50 градуса или някво отклонение и да си дал пари за нищото. в случай че не даде късо от някви некадърни букси - проблема си е ваш :)

иначе малко оффтопик: направо спрях да чета е36 форума, откак паднаха митата то не са 80% темите само с проблеми, то не са яките разбирачи тука как се поддържа е36 с 500 лв заплата и е перфектно и харчи обаче под 13 градско само на платформа, и как над 6 бона за е36 е пладнешки обир ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 16 Май 2007, 16:25

mitak_o написа:
Kris написа:
pavlin_e30 написа:все сме големи гъзари,на гол задник!
"Не съм толкова богат, че да си купувам евтини неща." - Английска поговорка

Има си изключения . Аз като си поръчах ангенажна верига SWAG и дойде едно към едно с оригиналната за 80лв. В дару ми искаха 240 ?!?!? е не съм толко богат да плащам Х3 за едно и също нещо ;)

Бате те и хапчетата над 50% са едно към едно ( по форма, цвят, а сигурно и вкус и мирис), но ........

P.S.
Не казвам че всички трее да пазатуваме само в оторизирани сервизи, но поне купувайте качествена стока. (само съвет)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 16 Май 2007, 18:07

то за един датчик до къде дойде темата,
Не съм плащал за платината а просто тествах, интересно ми беше типа на датчика какъв е(нали за това пишем тука). След като не стана просто го споделих.
Има неща които си заслужават парите други не(и споредмен един темп. датчик не си заслужава 50 и кусур лева).

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

dat`ik

Мнение от krasi_bmw » 16 Май 2007, 18:16

Незнам кви проблеми имате ,ама както датчика на тем. и както заден лагер и биелетките на старите 36ци примерно става и от друг автомобил ,само дето надписите са БМВ по частите а всичко се прави по мазета и навеси ,13 години работя с коли и имам достатъчно познати по магазините и знам кое как е ,Това го знам от опит а не гадая ,Всеки си има глава на раменете да решава сам ,,,за кво е този форум ако не да си помагаме или заяждаме , ;) МАй искате да ви ограбват с кеф и даже да сте доволни ,ама нали караме БМВ и сме гъзари..... :?:
Последна промяна krasi_bmw на 25 Авг 2009, 21:31, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 16 Май 2007, 18:29

Колегата от Монтана е много прав ,трябва да се подкрепяме и обменяме идеи,един разбира от едно,друг от друго,а накрая всеки пак си избира сам какво да купи и сложи по колата си.В България се шири мнението че щом си в БМВ значи си с три кожи на гърба и всеки гледа да ти ги отмъкне ......,мислите ли че подписа ми аз съм го измислил да се фукам че съм пачка с БМВ,нищо подобно фразата е на един Русенски моргаджия... :ahah:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 16 Май 2007, 18:45

за нещата които са критични, аз лично изобщо не одобрявам компромиси. може другата марка да е ок, но може и да попаднеш на менте и тогава какво? особено чаркове по двигател окачване и спирачки, но всеки си рискува както знае.
и едва ли със същите щампи, на 1/3 цена, е правено точно там където другото което си е бмв, малко трудно ще ме убедите специално за веригата примерно че не е от по-друга сплав примерно. може пак да държи, аз лично примерно не искам да разбирам :)

ентусиаст
Аватар

дд

Мнение от krasi_bmw » 16 Май 2007, 18:55

Неме разбирайте погрешоно ,за неща който са важни за живота шега не бива ... :!: :!: :!:

старши ентусиаст
Аватар

Re: дд

Мнение от Kris » 16 Май 2007, 22:22

krasi_bmw написа:Неме разбирайте погрешоно ,за неща който са важни за живота шега не бива ... :!: :!: :!:

Та колата ми е важна за живота и затова само качествено!
Примерно гледам от колата външ. темп. е 20 градуса ( примерно съм професионален личен шофьор и не се моткам там където има термометри) и си викам нема страшно топличко е и мога да дам и повечко газ, а то било 7 градуса и изведнъж неволно поднасяне на задницата при определена ситуация става смъртоносно.

Имаше едно такова клипче някъде - "Ефектът на пеперудата" или как става от нищо - нещо.

ентусиаст
Аватар

аа

Мнение от krasi_bmw » 16 Май 2007, 23:02

ПРЕДАВАМ СЕ щом треааааа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бос през тръни
Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i

Re: аа

Мнение от pit55 » 17 Май 2007, 12:50

krasi_bmw написа:ПРЕДАВАМ СЕ щом треааааа.

Колега няма да се плашиш! Във форума има и хора които оценяват новаторството ти.
Факт е че автомобилната индустрия от години е машина за пари. Като почнем от клаузите на гаранцията на една нова кола и стигнем до смарт ключа за новите ( струва 900 кинта а пък е една батериика и малко памет и едно трансформаторче -ама нали софта се качва само в сервиза ... :D ). Ето сега трябва да сменям филтър дехидратора на климатика - над 300 лева ...за филтър еми това ако не е изнудване!!!

Да, всички детайли които характеризират един автомобил като такъв, е редно и трябва да се заменят с нови -оригинални или от алтернативен сертефициран производител! За всичко останало си е въпрос на вкус- поне според мен.

Пп. Нали никой не си е сменил дефектния кондензатор в климатроника с кондензатор от дару или камор? :D :D :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 18 Май 2007, 16:21

Ха здравейте и от един "кандидат ентусиаст" :driving: . Четох, четох и най-накрая разбрах:
1. не си слагай верига от друг производител, защото може да се смени температурата и сплавта да не издаржи на налаягането.... на гумите :weed:
2. Датчика показва реална температура, независимо какъв е, но няма да сработи когато го вържем към картечницата на БТР например... и тогава няма да видим гумите на БТР-а....

и т.н. ........................

"Колеги" шофьори и "монтьори", аз лично го гледам този датчик от няколко дни и не съм видял да направи разлика от моя (а моя е оригинален :)) ..... е според мен това значи че работи.... друго нямам какво да кажа :driving: :drink: освен приятен път, безаварийно каране и наздраве след това :)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 18 Май 2007, 17:03

е айде и аз да кажа за веригата , преди 2 години и половина за смяна си беше. В Дарукар ми обявиха около 240 лв. Питах майстор който се замимава с БМВ-та тук и ми вика луд ли си ? ходи при Пешо Ковачев (един от ренумираните магазини за авто части в нащо забутано градче) той ще ти даде добра немска верига. Отивам , вади номера от каталог на SWAG , и ми казва чакаш седмца - ОК . Веригата дойде в кутийка обезпечена като U.S. долар - с холограми и баркодове запечатена . Разглобвам матора отпред и гледам оригиналната - на нея пише на всяко звено jewel(или нещо такова) тая в кутията - същата(пак така на всяко звено). Не знам дали е менте но за 30 000 км не е трепнала , като се има впредвид че пиньона от долу на вала не беше като нов и ме съмнява дали не ускорява износването на веригата, пък колко прекъсвача е видял тоя мотор от как е при мене :mhihi: . Хидравличния оптегач го взех от Дару , що си викам част си от БМВ мотор-а , обаче вериги много фирми правят ;)

А .. и .. за датчика за температурата , колегата като каза Pt100 аз знаех че не става , там е термистор който е с обратно пропорционална характеристика , и изменението на съпротивлението му няма нищо общо с това на Pt100 , аз тогава карах с термистор детого изрових от някаде и лъжеше с 3-4 градуса . на компчето му бях извадил при какво съпротивлеми колко покавза на около 8 места от обвхвата с един емулатор за съпротивлениея :mhihi: , та е с тая характерстика в магазин за радоиолюбители ти вадят един термистор за 30 ст. лепиш с поялник , заливаш с поксипол да не се чупи и аре готово .. аз до там не стигнах , вчера от една морга го взех за 20лв датчика и мисля да цепя градуса :mhihi: Всеки си има глава на раменета и си решава , обаче в някой случай най скъпото не е най доброто.
Изображение

ентусиаст
Аватар

датчик

Мнение от krasi_bmw » 19 Май 2007, 22:47

датчика работи и нема проблем.. ,нов е 12лв........ама на него не пише бмв..

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: e60 M5

Мнение от dehol » 20 Май 2007, 22:06

тея датчици си ебават мамата... от 1 година ми показва -37* ...е не че ми пречи де :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 21 Май 2007, 0:50

dehol написа:тея датчици си ебават мамата... от 1 година ми показва -37* ...е не че ми пречи де :lol:

Пречи когато имаш климатик или климатроник :)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

ПредишнаСледваща

Назад към E36