Скърцащи кори (купе)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Скърцащи кори (купе)

Мнение от driftache » 05 Мар 2016, 22:25

Mpower94 написа:
M-coupe написа:
Mpower94 написа:И едно пояснение да дам, има и едни щипки при е46, със гумичка на които главата, им е пълен кръг и нямат цепка и затова не може да влезне в кората на е36.

Точно с такива и аз се бях поизнервил един ден :mhihi: Доста време се чудих как тва кръгче с по-голям диаметър от този на дупката на кората ще влезе, докато не се сетих, че са просто китайски боклуци и няма как да стане и ги изхвърлях... Щипки само оригинални иначе си създаваш излишни главоболия :yes:

Ами аз ги поръчах от дарукар по оригинален парт- номер от реалоем. Нямаше щипки с гумичка и да имат цепка. Лесно ги сложих с една нокторезачка им резнах по една цепка :mhihi:
От автобим не поръчвайте, там са най-големите ментета, купувах щипки от там и изобщо не искаха и да щракнат във врататa.
Изображение от е46 с гумичка парт номер: 51418224768
Изображение от е46 без гумичка парт номер: 51418101204
Изображение от е36 бе гумичка парт номер: 51411973500
Аз накрая си взех от е36, по 65 стотинки бройката, за двете кори 13 лева (20 щипки) и една вътрешна гума за колело 3 лв. :yes:

Колега, благодаря ти много! Ще можеш ли да ми отделиш един ден, да дойдеш при мен да ги монтираме, понеже ми е трудно да намеря кой. От София съм! Ще дойда аз, ако трябва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2

Мнение от Mpower94 » 06 Мар 2016, 10:12

Напоследък нямам никакво време, но това не е нищо сложно купуваш щипките, зад дръжката на кората има два болта които я държат, с какво се отвъртат зависи от това предишните собственици какво са правили с колата. Сваляш капачето на копчето за заключване, и пластмасата около вътрешната дръжка, бута се на вътре, към предницата.
И един съвет, купи си хубава грес, и смажи механизмите на стъклата, започват да се движат доста по добре.Провери всичко зад кората, кабелите ,дръжките ако не ти работят добре, щипките които движат прозореца, защото веднъж като закопчаеш кората, с нови щипки става сложно свалянето защото се откъртват директно държачите (от личен опит) :mhihi:
п.п. Забравих да ти кажа, долу щипките при джоба на кората, може да се наложи да ги побутнеш с нещо тънко да се наместят към дупките на вратата, понеже висват малко. И после си пъхаш юмрука във джоба точно зад щипката и натискаш с коляно за да щракне, иначе не става поне при мен беше така.

Потребител
Аватар
Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
Мечтае да кара: Alpine White E90 335i

Мнение от Mad Max. » 13 Мар 2016, 22:49

Haddess написа:Ремонт на кори BMW e36 на английски език
Щипки само оригинални от е46! :idea:
Успех ! :driving:

Мерси за клипа. Сайта на този човек е наистина полезен :yes: :clap:
Изображение

Предишна