Скърцащи кори (купе)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Скърцащи кори (купе)
Mpower94 написа:M-coupe написа:Mpower94 написа:И едно пояснение да дам, има и едни щипки при е46, със гумичка на които главата, им е пълен кръг и нямат цепка и затова не може да влезне в кората на е36.
Точно с такива и аз се бях поизнервил един денДоста време се чудих как тва кръгче с по-голям диаметър от този на дупката на кората ще влезе, докато не се сетих, че са просто китайски боклуци и няма как да стане и ги изхвърлях... Щипки само оригинални иначе си създаваш излишни главоболия
Ами аз ги поръчах от дарукар по оригинален парт- номер от реалоем. Нямаше щипки с гумичка и да имат цепка. Лесно ги сложих с една нокторезачка им резнах по една цепка![]()
От автобим не поръчвайте, там са най-големите ментета, купувах щипки от там и изобщо не искаха и да щракнат във врататa.от е46 с гумичка парт номер: 51418224768
от е46 без гумичка парт номер: 51418101204
от е36 бе гумичка парт номер: 51411973500
Аз накрая си взех от е36, по 65 стотинки бройката, за двете кори 13 лева (20 щипки) и една вътрешна гума за колело 3 лв.
Колега, благодаря ти много! Ще можеш ли да ми отделиш един ден, да дойдеш при мен да ги монтираме, понеже ми е трудно да намеря кой. От София съм! Ще дойда аз, ако трябва.
- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2
Re: Скърцащи кори (купе)
Напоследък нямам никакво време, но това не е нищо сложно купуваш щипките, зад дръжката на кората има два болта които я държат, с какво се отвъртат зависи от това предишните собственици какво са правили с колата. Сваляш капачето на копчето за заключване, и пластмасата около вътрешната дръжка, бута се на вътре, към предницата.
И един съвет, купи си хубава грес, и смажи механизмите на стъклата, започват да се движат доста по добре.Провери всичко зад кората, кабелите ,дръжките ако не ти работят добре, щипките които движат прозореца, защото веднъж като закопчаеш кората, с нови щипки става сложно свалянето защото се откъртват директно държачите (от личен опит)
п.п. Забравих да ти кажа, долу щипките при джоба на кората, може да се наложи да ги побутнеш с нещо тънко да се наместят към дупките на вратата, понеже висват малко. И после си пъхаш юмрука във джоба точно зад щипката и натискаш с коляно за да щракне, иначе не става поне при мен беше така.
И един съвет, купи си хубава грес, и смажи механизмите на стъклата, започват да се движат доста по добре.Провери всичко зад кората, кабелите ,дръжките ако не ти работят добре, щипките които движат прозореца, защото веднъж като закопчаеш кората, с нови щипки става сложно свалянето защото се откъртват директно държачите (от личен опит)

п.п. Забравих да ти кажа, долу щипките при джоба на кората, може да се наложи да ги побутнеш с нещо тънко да се наместят към дупките на вратата, понеже висват малко. И после си пъхаш юмрука във джоба точно зад щипката и натискаш с коляно за да щракне, иначе не става поне при мен беше така.
- Mad Max.
- Потребител
-
- Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
- Мечтае да кара: Alpine White E90 335i
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2