Е36 губи масло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 4 throttle beast
Детайли за колата: Cosmosschwarz

Re: Е36 губи масло

Мнение от Who » 10 Май 2015, 10:56

И при мен протече от клапана там е слабото място гарнитурктата на корпуса на филтъра си беше като нова.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
40173
The smaller displacement engine recorded less than 9 mpg-US (26 L/100 km; 11 mpg-imp)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 10 Май 2015, 17:14

metodi80 написа:
SH3M37A написа:
При следваща смяна на маслото ще сменя и на картера и на баня :)

Предполагам си сменил О-пръстените на клапана (или целия клапан) , щото ако не си , да знаеш , че пак ще тече , не е достатъчно да смениш гарнитурата само (то даже от нея рядко тече , основния теч е от О-пръстените на клапана на филтърната кутия). На снимките ти ясно се вижда , че О-пръстените (два броя) са утънали и са се изравнили с тялото на клапана .... та теча е сигурен ....

После се усетих за тях ,но късно . Ако протече пак така ли инак искам да сменя гарнитурата на картера и да измия всичкото масло от нея да светне двигателя ,че ми бърка в здравето.

Дето се вика да му имам акъла на българина дет му идва от после . 8)
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

Потребител
Аватар

Мнение от jetly9 » 20 Май 2015, 15:55

Колеги, все още не съм оправил проблема, защото не съм имал време. Закарах я на майстор миналата седмица за друго, но се консултирах и той ще я погледне, защото май наистина тече от филтъра или нещото зад него. Миналата седмица оправях климатика, защото от удар с бала слама през зимата изтече фреона. След като подмених радиатора на климатика, при всяко запалване на колата перката зад радиатора не спира, странното е, че преди въобще не се включваше. Ново 20.

Предишна

Назад към E36