Чисто нови но тракащи повдигачи.. РЕШЕНО!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Чисто нови но тракащи повдигачи.. РЕШЕНО!!

Мнение от metodi80 » 07 Юли 2014, 17:51

michev написа:Аз затова му писах да внимава, щото и аз от престараване преди време прекарах на 3 места резбата, но с по дълги болтове реших проблема.

Как го правите това с пренатягането на болтовете на капака , не знам .... по принцип тези болтове имат ограничител , стяга се на ръка докато стигне ограничителя и край .... Не е нужно да имаш и кой знае какъв опит и усет ... то се усеща , че си стигнал ограничителя , след това вече просто не е необходимо да се стяга ... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316i / Е39 520i
Мечтае да кара: E34 с V8

Мнение от eXed0 » 10 Окт 2016, 18:36

Здравейте, колеги. Темата е малко стара, но мисля, че това e най-подходящото място да питам. Моят случай е същия като на колега пуснал темата, само че при мен проблема след 1000 км все още си го има. Сложих нови повдигачи INA на M43B16 и няма никаква разлика от преди. Разни майстори ми казаха, че трябва да покарам 200-300 км да се разработят повдигачите, но ефекта е нулев :banghead: . Четох някъде из форума, че този проблем можело и от кофти масло да е (в момента съм с Castrol Magnetec 10W40 на 2000км) и се бях засилил да го сменям, но не ми се хвърлят пари на вятъра. Преди това бях сложил Мотул 6100 Синерджи 10w40 и го хвърлих след 1000км (то и от там започнаха проблемите), и затова не ми се дават пари, защото последните месеци много се изръсих за части по колата. Днес четох из форума и видях в една тема, че имало и менте повдигачи на INA :kuku: и съвсем се шашнах. Имате ли някакви идеи от къде може да идва проблема или да пробвам със смяна на маслото с 5W40 ?
Последна промяна eXed0 на 29 Ное 2016, 18:14, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 11 Окт 2016, 13:53

Пробвай с Тотал 5/40.Тубата струва 45лв.Дори да не се оправи,няма да се набуташ с много пари! Защо слагаш масло с вискозитет 10/40? Колата е предвидена за масло 5/40 !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316i / Е39 520i
Мечтае да кара: E34 с V8

Мнение от eXed0 » 11 Окт 2016, 15:48

ildivvy написа: Защо слагаш масло с вискозитет 10/40? Колата е предвидена за масло 5/40 !

Колега, да ти кажа честно и аз не исках да слагам 10w40, но колата беше дошла с такова масло от Германия, а и беше лято, затова се престраших. Може да се каже, че колата не гори масло - за 8000км(на толкова го сменям) доливам около 200-300 мл. и мисля от сега нататък да слагам 5w40 целогодишно, но тук идва и друг проблем. Не знам от къде да купя маслото :dunno: . За втора смяна сложих гореописания Мотул, който излезе менте и ми разтрака повдигачите. В момента съм с Кастрол и имам съмнения, че пак съм сипал менте :banghead: . Звънях на БМВ дилъра в Пловдив за да им разкажа за проблема и да питам какво масло предлагат - имат само 5w30 и 0w40, които са bmw longlife 04 и са предвидени за по-новите двигатели на БМВ. Казаха ми 40 лева за литър, което не ми е проблем, но като знам, че това масло не е за моя двигател не мога да дам тази сума за масло :nono: .

Предишна

Назад към E36