Кое какво е?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 24 Юли 2006, 21:22

Едно сигурно тъпичко въпросче,ама нали когато климатроника работи разхода на гориво се увеличава някаде с 3л/100км,та въпроса ми е когато колата има климатроник,може ли примерно да си ползвам само парно през зимата,без тои да работи и да не ми се качава разхода с тоя климатроник?Маи не го обясних много ясно,ма дано схванете какво имам впредвид ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0d '13
Мечтае да кара: М-power

Мнение от Biggy » 24 Юли 2006, 22:17

Е 3 литра е доста пресилено, може да ти вдигне разход лятото, когато ти трябва студ, ама зимно време топлото си го прави като обикновено парно и климатроника контролира температурата. лятото разхода ми е 12-13л градско и с кима и без клима, за това си духа нонстоп :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 24 Юли 2006, 22:34

Хора,тая тема е разисквана стотици пъти.Търсете преди да пишете :!:

Както климатика,така и климатроника зимата работят като обикновено парно,
но с тази разлика,че при климатроника температурата се регулира автоматично,
докато при климатика-с врътката на вентилатора.
Печката не е задължителна,когато имаш климатроник,т.е докато не загрее
колата няма топло.Това е :!:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 25 Юли 2006, 11:52

правилно кви са тея тъпотии че климатроника има печка абсурд ще даде ли някой с климатроник снимка на печката или то от фреона си духа топло единствената разлика е възможноста да си регулираш температурата на климатронка за тази цел тез с климатрониците имат едни елекромагнитни клапи които смесват топлото и студеното взависимост ква температура си му задал зимата компресора не се включва изобщо независимо кви копчета ще ръчнеш зима си студено от външната температура и топло от охладителната система на двг а тоя дето вика че имал печка и почвало да духа веднага топло да ходи се прегледа става въпрос за е36 нема такова животно

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 25 Юли 2006, 15:50

Теоретично ! Ако се сложи четирипътен клапън може да се обърне процеса и да духа топло вътре в купето дори и при обикновен климатик а външния радиатор да охлажда но до сега не съм виждал някой да го е постигал но това си е направо съвсем друга тема :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 25 Юли 2006, 22:44

Някойси, много се палиш бре! Я пак прочети мненията по темата и пак направи коментар. Аз твърдя, че единственият вариант да ти духне топло, в колата, зимата при минус 10 градуса по целзий е ако колата има екстрата наречена "печка". Никой не твърди, че при Е36 я има тази благинка. Има я в Ауди А8, сигурно и в БМВ 7-ма серия и може би в С-класата на онази марка с трите лъча, как се казваше... дето е кръстена на една девойка... Както и да е!
А иначе Ицо е прав! На теория няма пречка климатроника на колата да работи като домашен климатик ама що не го правят... Ами не знам!
Сигур са решили, че нема кяр у тая работа...
То като спестиш 100 марки на една кола и като произведеш 100000 бройки по 100 марки си е чиста далавера :mhihi: :mhihi: :mhihi:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 26 Юли 2006, 0:11

Значи да отбелезжа няколко неща:

1. Първото с врътките е двузонов климатик!!!!
2. На втората снимка е климатроника, разликата е че има Автоматичен режим и затва.
3. Нито климатика нито климатроника отопляват, тва не са някакви инверторни климатици, за да топлят трябва да ма т.нар. печка ;)
4. И на двата модела може да нагласиш да ти духа на някаква температура, само че на климатроника може да го накараш да избере сам как да ти охлади най бързо колата според него, а и има 1-2 вградени комбинации от функции които мисля че ги няма при двузоновия климатик ;)

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 26 Юли 2006, 9:11

Dimo написа:3. Нито климатика нито климатроника отопляват, тва не са някакви инверторни климатици, за да топлят трябва да ма т.нар. печка ;)
;)

и аз да отбележа ссамо че не е нужно климатика да е инверторен за да топли имам даже 2 НЕинверторни в къщи и пак си топлят и единствената разлика между тиа у нас и този в колата е въпросниа клапан които обръща процеса тоест вместо да дига налягане на радиатора пред водния който се загрява да вдига налягане на вътрешния тогава той ще е този който ще топли но за да не са го направили явно има причина
[/b]

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от joystick » 29 Юли 2006, 0:01

ми идвата са климатроници.единит просто е дигитално табло.
Изображение

Предишна

Назад към E36