Покупка на газова за Е36-съвети,коментари,препоръки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 06 Юли 2006, 11:47

Blato написа:Пич от една година имам обикновено АГУ. Не съм имал никакви проблеми. Газовото е Ланди-Ренцо.
Градско харчи 11-12, извънградско при 120-130 има разход 8-8,5.

Ела в София да видиме тия разходи дето ги пишеш дали ще са такива. Тук под 15л. не можеш да я свалиш, а на извънградско 8-8,5 при 120-130 само на магистрала ще успееш да го постигнеш, ако тръгнеш примерно по подбалканския път под 9,5-10 няма да паднеш. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blato » 06 Юли 2006, 13:24

Ела в София да видиме тия разходи дето ги пишеш дали ще са такива. Тук под 15л. не можеш да я свалиш, а на извънградско 8-8,5 при 120-130 само на магистрала ще успееш да го постигнеш, ако тръгнеш примерно по подбалканския път под 9,5-10 няма да паднеш. Smile

И какво в София е по-мръсен въздуха от колкото в Бургас и за това харчи повече ли :mhihi:

Всичко зависи от това как я караш - какво мислиш, че ако почна да се правя на гъзар в Б-с и 20 на 100 няма да ми стигне.

Аз ти казвам 8-8,5 среден разход извънградско нормално каране Б-с - София. Ако не ти е известно все още няма магистрала Бургас - София, тъй че не е само по магистралата.

Обаче ако реша да мина през Странджа и после Родопите на път за София определено даже и 9,5-10 няма да ми стигне.
Пък ако реша да карам само на втора-трета предавка до София не ми се мисли какъв ще е разхода :mhihi: :mhihi:

Това, че ти си попаднал на калпав майстор е друг въпрос.... така че недей да приказваш само за да кажиш нещо щом си наумили нещо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Lacho » 06 Юли 2006, 13:40

Blato написа:
Ела в София да видиме тия разходи дето ги пишеш дали ще са такива. Тук под 15л. не можеш да я свалиш, а на извънградско 8-8,5 при 120-130 само на магистрала ще успееш да го постигнеш, ако тръгнеш примерно по подбалканския път под 9,5-10 няма да паднеш. Smile

И какво в София е по-мръсен въздуха от колкото в Бургас и за това харчи повече ли :mhihi:

Всичко зависи от това как я караш - какво мислиш, че ако почна да се правя на гъзар в Б-с и 20 на 100 няма да ми стигне.

Аз ти казвам 8-8,5 среден разход извънградско нормално каране Б-с - София. Ако не ти е известно все още няма магистрала Бургас - София, тъй че не е само по магистралата.

Обаче ако реша да мина през Странджа и после Родопите на път за София определено даже и 9,5-10 няма да ми стигне.
Пък ако реша да карам само на втора-трета предавка до София не ми се мисли какъв ще е разхода :mhihi: :mhihi:

Аман от такива като теб дет приказват само за да кажат нещо щом са си наумили, че нещо трябва да е така то непременно е така.

Добре бе пич до скоро и аз карах на газ и ти казвам че с нормално каране (до 3500 макс 4000об. мин.) ми харчи 15л. газ в града в големите задръствания сутрин, а на извънградско съм засичал отсечката София-Сливен и ми даде 9,3л. газ със скорост около 110км. А за ръчкане не говоря, като я разръчкам ми гореше около 20 в града, а извънградско с скорост около 150-160 10,5л. газ, така че мога да кажа че не приказвам само за да кажа нещо както написа ти, а имам личен опит с БМВ 318 на газ.

Не че е мръсен въздуха :mhihi: :mhihi: :mhihi: просто в Бургас нямате чак толкова големи задръствания. ;)
Айде със здраве. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blato » 06 Юли 2006, 14:00

Явно си зависи от състоянието на двигатела, от майстора, който е слагал газовото и това кой седи зад волана, защото аз такъв разход градско нямам :winky:

Аре със здраве

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 06 Юли 2006, 14:14

Като минеш 200м за 20 мин и повече може да скочи разхода.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blato » 06 Юли 2006, 15:20

Като минеш 200м за 20 мин и повече може да скочи разхода.

Много правилно колега. :)

Но големия разход на газ в този случай не означава нищо, защото ако си на бензин също така ще имаш завишен разход.

Най-добрия вариант за смятане е в левове на 100 км. :idea: :idea:

Потребител
Аватар

газ

Мнение от madcop » 06 Юли 2006, 22:39

Абе пичове, гледам че доста усилено си дискутирате и да взема да питам и аз, за мойта 318ка с М43 мотор ако сложа газов инжекцион как ще върви, горе долу успешно ли ще стане и къде в София да отида. Да ви кажа то си е малко садизъм газ на Баварец и то особено като колата ти върви добре на бенц, :twisted: ама аз на месец минавам около 2000 км. и разликата от 1лв. ще я усетя. мисълта ми е че мога горе долу да отделя 1000-1500 лв. и питам дали ще се вместя в тях, щото като питах тия дни и ми казват всякакви цени. :help:
Живей бързо, живей на скорост, бъди красив труп!

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от perko » 07 Юли 2006, 0:24

Тея дето се изказват толкова отрицателно за газта нито са карали колата си на газ, нито минават толкова км на година колкото ние. Това са хора, които палят колата за да отидат до кварталното кафе и да кажат глей аз имам БМВ.

Не осъзнаваш ли че с такова изказване си просто.., "смешен" е прекалено слаб израз.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blato » 07 Юли 2006, 0:34

Цитат:
Не осъзнаваш ли че с такова изказване си просто.., "смешен" е прекалено слаб израз.

Би ли ми казал защо съм "просто смешен" - ти по колко км минаваш на година? Кой ти плаща горивото? Няма да питам какви са ти доходите, защото не е коректно.

Нека ти направя проста сметка - за една година съм минал +30хил км на газ. По моите сметки съм спестил към 3000 лева тази година само от горивото.
При условие, че колата ми струва 6-7хил лв., а до момента съм я "изплатил" на половина близо за една година от горивото и не съм имал никакви проблеми, свързани със газовото.

Ще ми кажеш ли какво имаш предвид, изказвайки се твърдо против газовите устройства, защото аз така разбирам твоята реакция.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Manoff » 07 Юли 2006, 1:02

Абе хора , престанете е това , ГАЗ и БМВ и БМВ и мотор под 325ца ?! Ако всички сме гъзари щехме ли да караме точно Е36. "Има хора и хора". Принципно бих карал само на 99+ racing , ама нещо ме нема в целата схема. Слагай газовата уредба , гледай да е читав тоя дето ще ти я слага, ако не те кефи , махай я (лесно се продават газовите) и точка ;)

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 07 Юли 2006, 9:38

Всички сте ЗА газ-та но като гледам от вас май няма никой с М43 !
Аз писах по нагоре в темата че М3 не е като М40 най вече от към кихане иначе си върви
И ако има някои из между вас който да отговаря на описанието 316/М43 със газ да даде мнението си по въпроса дали си струва или не

ентусиаст
Аватар

Мнение от Lacho » 07 Юли 2006, 9:58

Icco® написа:Всички сте ЗА газ-та но като гледам от вас май няма никой с М43 !
Аз писах по нагоре в темата че М3 не е като М40 най вече от към кихане иначе си върви
И ако има някои из между вас който да отговаря на описанието 316/М43 със газ да даде мнението си по въпроса дали си струва или не

Аз лично НЕ съм ЗА газта. Карал съм си колата на газ около година и половина и я свалих защото изобщо не ми харесваше. За мен бензина му е майката.

Някой беше написал по нагоре че сме си купили колите само за да ходиме до кварталното кафе и да казваме че караме БМВ, какво да ви кажа смешни са такива изказвания при положение че не ме познава и незнае колко карам, ама това си е негов проблем. ;)

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от perko » 07 Юли 2006, 10:30

Цитат:

Би ли ми казал защо съм "просто смешен" - ти по колко км минаваш на година? Кой ти плаща горивото? Няма да питам какви са ти доходите, защото не е коректно.

Нека ти направя проста сметка - за една година съм минал +30хил км на газ. По моите сметки съм спестил към 3000 лева тази година само от горивото.
При условие, че колата ми струва 6-7хил лв., а до момента съм я "изплатил" на половина близо за една година от горивото и не съм имал никакви проблеми, свързани със газовото.

Ще ми кажеш ли какво имаш предвид, изказвайки се твърдо против газовите устройства, защото аз така разбирам твоята реакция.

ами за това защото от думите ти излиза, че всеки който навърта колкото теб или повече - кара на газ. Едва ли не всички в БГ, които си купуват с класи, 7ци а8ци, или ги взимат да ходят на кафе с тях или вече са с газови уредби.
Насторен съм негативно към газовите уредби (не към газта) затова защото не са надеждни в дългосрочен план на употреба, а това съм установил от личен опит. Единственото им предимство е в цената на горивото, а недостатъците са прекалено много. За мен е по важно колата ми да пали всяка сутрин и да си върша работата на време , от колкото поради незнайни причини сутрин да псувам на паркинга и да се чудя на кой да се обадя и да се вкарвам в излишни проблеми.
А на въпроса ти- навъртам по по 25-30к (нищо особено) на година и сам си плащам горивото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i
Мечтае да кара: 650i

Re: .

Мнение от bELiAr » 07 Юли 2006, 14:07

perko написа:Освен горе изброеното, прибави и това, че след известно време като почне да се разваля тая газова, и почне да ти мирише на газ, а после насторйките "колко да врътна кранчето" дето и на газови анализатори го въртят и пак се чудиш защо не върви а гори, или върви и гори като ламя, и като спре да пали през зимата, и дюзите като почнат да се запушват и 100 хиляди други дреболии дето от 2 коли, които съм карал на газ толкова псувни и главоболия, че повече за газ не искам да чуя, та ако ще по 30 стотинки да я направят. Виж за газов инжекцион незнам, но да ти сложат на немска кола нещо направено от италианец ,не ми харесва идеята, по скоро ще си купя фиат :)

Ето тук има пример ,че освен ентусиасти по форумите има и пълни злета който не познават нито машините нито начина им на работа ...
так ... Значи по принцип в изпарителя на всяка газова уредба има гумички и мембрани ... те имат живот след това се втвърдяват и спиртат да уплатняват ... и обикновенния селски си вика "е^^ маиката яде като ламя мириши на газ.. ".Всичко трябва да се поддържа .. не може слагаш и цял живот да върви като ново(дори и някои нови им трябва ремонт)
така по темата ... разучи въпроса много добре от къде да я сложиш .. защото някои са мн доволни от инжекцията други изобщо-или върви или не .. разхода трябва да ти остане 1 към 1 газ бензин ... а мощността да си остане същата най-много 5-10 % по малко ,но тва е при лоши настройки

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 07 Юли 2006, 15:39

разхода на гориво на газ зависи от много неща , тъй че не може да се съди по изказвания на различни хора колко средно гори колата на гас и колко и е мощността. първо зависи от настройките - по пирнцип газта има 80% от калоричността на бензина , демек , ако искаш да гори 1:1 , ще имаш 15-20% по малка мощност, ако искаш да ти е същата мощност, разхоода ще се качи с 2-3 литра, няма как иначе !
това зависи до голяма степен от настройките , които трябва да се пипнат от човек който има опит , освен това , зависи и от карането на колата - пример - пасат с двигател 2.0 20клапана , 125 коня - сложихме газова БРЦ 100кв - скъса се да гърми , сички викат махай е , ще ти изпотроши всичко. но човека който ни е сложи е познат и от много време се занимава с газови и иска да види дали ще може да се оправи , щото ако спре да гърми , значи може да се оправи , а на него това му е работата. минахме 4-5ма специалисти газ анализатори и т.н. нишцо. накрая той ни изпрати при негов човек - ония мери струва , прави , и накрая каза - изпарителя е много слаб и не може да захрани двигателя - от там се получава и гърменето.
та върнахме се при нашия човек , казахаме му кво е положението и той на другия ден сложи Ловато 140кв. тръгнахме , не гърми , иа динамичност колата ,като е настъпиш , дърпа яко .... сичко беше наред, след седмица установихме - ражод , извънградско с 100-110 около 9/100 , градско (Пловдив) 11-12 .
сега в момента този изпарител 140kw е на една Мазда 323 C-extra 1.5 88коня и нашия човек го настрой както той си знае, без газанализатор , без нищо... само гледа как работи на празен ход, как работи на 3000 оборота, настройва "кранчетата" и колата върви като пушка, като е настъпиш , отговаря веднага и динамичността се запазва.
ражод градско (Пловдив) около 9-10 , извънградско - 7.5-8

наливаме газ само от ОМВ , веднъж баща ми на зор наля на 5лв от няква друга и после колата едвам вървеше , но като сипахме пак от ОМВ , сичко се оправи , проблема е бил че другата газ не била толкова обогатена и въздуха и идвал в повече .... така че като е настроена колата гледайте да наливате от едно и също място, газта е раылична навсякъде и ще трябва след всяко наливане да се настройва ....

(миналата година докато си правих практиката бях при този човек два дена и съм помагал за слагането на 3 газови , освен това и за слагането на нашата газова и после за преместването й на Маздата ....)
БМВ

ПредишнаСледваща

Назад към E36