Външен шарнир от е30 на е36 - мнения?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Външен шарнир от е30 на е36 - мнения?

Мнение от Dirty M5 driveR » 29 Юли 2013, 10:27

От сервиза под омекнал вероятно имат предвид, че демпфера е започнал да мръдва. Това омекване на шарнирния болт няма как да се види при монтиран такъв. Вижда се единствено дали има луфт или не, което реално е показателя дали е за смяна. Но в случая с тези шарнири с демпфери това им омекване води до промяна в поведението на колата. Наскоро слагахме на един колега усилени шарнири и после като я карах не усетих разлика. Даже монтирахме плътни тампони на носачите. Колата стана супер стегната и отвизчива, без да друса и прочие. За мен разликата идва от качеството на самата стока. Което е и да избереш ако е качествено ще те изкара дълго време. Разбира се ако не караш във Враца :mhihi: За 1 седмица два пъти минах през града и направо ви съчувствам как карате ежедневно на такова място...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Външен шарнир от е30 на е36 - мнения?

Мнение от b00st » 29 Юли 2013, 12:46

Щото аз като сменях, смених там външни и вътрешни накрайници, плътни тампони и шарнирите с усилени. Като седнах после наистина имаше разлика, управлението беше много директно и много отзивчиво. Колата не е тропала и преди и след, но след като че ли 1-2 месеца каране не е баш същото като непосредствено след смяната, но аз мисля е нормално.

Предишна

Назад към E36