DIY : Монтаж на VDO уреди от ауди 90 в е36.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: DIY : Монтаж на VDO уреди от ауди 90 в е36.

Мнение от Jordana » 04 Юни 2013, 14:19

Още един вариант макар и не в 36 ца
30092012113.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 04 Юни 2013, 21:14

Супер е Ога, чакаме да видим как се вързват датчиците за маслото, за да управим тези дупчения и аргонови заварки които са при мен... :mhihi: :mhihi: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 04 Юни 2013, 22:23

Браво колега :D Евала за ентусиазма :clap: :clap: :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката

Мнение от Vozq_bez_pari » 07 Юни 2013, 10:53

ето моя вариант за монтаж
малко блести кожата ама на живо изглежда по добре трябва да ги снимам на колата ся 8) alumin облечен с кожа

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 07 Юни 2013, 11:21

Хубаво е станало :clap:
Аз търся като за начало капака номер 1 на схемата , някой ако има да драска :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 07 Юни 2013, 19:12

ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 08 Юни 2013, 19:28

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 08 Юни 2013, 20:51

Успокоителната новина е, че и там изгрубяват ;)
Виж едно от последните мнения на първа страница :)

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 09 Юни 2013, 16:14

Този мод е известен от доста време за Е36, но всеки къде тръгне да го прави трябва да знае, че така затваря conviniet hole дупката в отсега за централната конзола. Така ако имате работа по централната конзола напрактика си лопвате сам кепенците и става мноого трудно да извадиш борд, климатроник или копче от там, което лично мен не ми допада. Иначе в бея се продават такива панели готови с размер 1din за уредите и не се скъпи.
http://www.ebay.com/itm/BMW-E36-VDO-Gau ... 27b8e22381

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 09 Юни 2013, 17:32

b00st написа:Този мод е известен от доста време за Е36, но всеки къде тръгне да го прави трябва да знае, че така затваря conviniet hole дупката в отсега за централната конзола. Така ако имате работа по централната конзола напрактика си лопвате сам кепенците и става мноого трудно да извадиш борд, климатроник или копче от там, което лично мен не ми допада. Иначе в бея се продават такива панели готови с размер 1din за уредите и не се скъпи.

Дани, не съм съгласен с теб ,че като направиш този мод неможеш да извадиш борда или климатроника, аз моя съм го направил така че да може да се маха. вързал съм го със свинска опашка за бялата макина на парното и в краищата на конзолата малко силиконец и работата е супер :yes: моожеш да го махаш и слагаш когато ти трябва без проблем :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 09 Юни 2013, 19:32

По-добре да мълчиш, отколкото да гълчиш.
Народна мъдрост.

Линка е даден в първия пост, а относно кънвиниънт хола и невъзможността/затрудненият достъп зад таблото е все едно да коментираш поведението на кола която никога не си карал.

За информация само ще кажа, че борда си се вади първо, абсолютно без затруднения. Начина ще го опиша като дойде времето за 2ра глава ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Юни 2013, 20:09

b00st написа:Този мод е известен от доста време за Е36, но всеки къде тръгне да го прави трябва да знае, че така затваря conviniet hole дупката в отсега за централната конзола. Така ако имате работа по централната конзола напрактика си лопвате сам кепенците и става мноого трудно да извадиш борд, климатроник или копче от там, което лично мен не ми допада. Иначе в бея се продават такива панели готови с размер 1din за уредите и не се скъпи.

Давал съм пари за кви ли не глупости за колата ама 30лв за тая глупост наистина са много пари. Одъртявам ли, кво става не знам :mhihi:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 09 Юни 2013, 21:57

Херкулес написа:...

Тоя начин със свинските опашки и силикона няма да го коментирам, знаеш :D

ogata написа:По-добре да мълчиш, отколкото да гълчиш.
Народна мъдрост.

Линка е даден в първия пост, а относно кънвиниънт хола и невъзможността/затрудненият достъп зад таблото е все едно да коментираш поведението на кола която никога не си карал.

За информация само ще кажа, че борда си се вади първо, абсолютно без затруднения. Начина ще го опиша като дойде времето за 2ра глава ;)

Освен, че съм карал колата ами и съм разглабял доста повече по нея, нещо не ти разбрах съпоставката. Само стърчащата връв от бимерфорумс е бърз достъп, но пък стърчи.
Ама щом си казал нека видим какво ще да е твоето решение за "бърз достъп" без цигании

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Юни 2013, 23:39

Вие тва на баси въпроса го направихте. Аз за толкова години не съм вадил борда ни един път. Колко пък често да ти се налага да го вадиш? :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 10 Юни 2013, 13:24

Момци , по принцип тая шукарийка не е лоша , хубаво е човек да има тия джаджи , не отричам ... ама занимавката около тях , пък и реалната полза от тях е малко как да кажа ..... абе напрактика това , дето тия уреди ще покажат , не е нищо , което да не може да се усети или разбере от един шофьор , който добре си познава колата ....
Какво имам предвид ...
Ако случайно налягането на маслото е ниско или недостатъчно , то лампата на таблото ще го индицира , пък и поведението на мотора се променя веднага , не може да не го усетиш .... ...
За температурата на маслото .... еми ако мотора е работил е достатъчна около минута , че маслото да догони оптимална температура , а ако не е работил , тогава са достатъчни около 4-5 минути при около 2000 об/мин. , за да стане оптимална температурата(при студено време може малко повече) ... и може да давате газ яко :mhihi:
За напрежението на алтернатора също може да си треснете един прост волтметър (било дигитален или аналогов, има ги с различен дизайн по всички магазини за електроника ) , връзвате го към запалката и воала - имате измерване на напрежението в реално време ... ама и това ако ме питате мене си е бош лаф ... Реално като почне да пада заряда или алтернатора не зарежда добре , ще го усетите при палене , ще има по мудно въртене на стартера ( тоест акумулатора е паднал) , което е сигнал , че трябва да обърнете внимание на токовете ....

Не искам да умаловажавам ползата от тези уреди , напротив , полезни са и няма спор за това , но въпреки всичко не е нещо на което бих отделил време ! Иначе евала за труда на ogata ! :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E36