Изчезва ми антифриза?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Изчезва ми антифриза?
paxtara написа: ................
п.с. за шърви път като го разрах и се беше мокро точно до мъркуча който излиза от казанчето и си мислех че самото казанче там е било спукано но след това спря да капе и сигурно е било от капачката и се е стичало(но пък аз душманската я стягам и сигурно има извънземни)![]()
![]()
![]()
![]()
Да ти кажа честно няма смисъл да я затягаш силно, тя капачката си има "клапанче" (или там каквото му се вика) и като достигне определено налягане изпуска, така че ако не ти е в ред капачката може да изпуска на по-малко налягане и пак да губиш течност, независимо колко я стягаш.
Не съм 100% сигурен но мисля че на Е36 капачката беше на 2 бара.
- invader1978
- Потребител
-
Kris написа:paxtara написа: ................
п.с. за шърви път като го разрах и се беше мокро точно до мъркуча който излиза от казанчето и си мислех че самото казанче там е било спукано но след това спря да капе и сигурно е било от капачката и се е стичало(но пък аз душманската я стягам и сигурно има извънземни)![]()
![]()
![]()
![]()
Да ти кажа честно няма смисъл да я затягаш силно, тя капачката си има "клапанче" (или там каквото му се вика) и като достигне определено налягане изпуска, така че ако не ти е в ред капачката може да изпуска на по-малко налягане и пак да губиш течност, независимо колко я стягаш.
Не съм 100% сигурен но мисля че на Е36 капачката беше на 2 бара.
Правилно! Максималното налягане . е 2 бара
- владо4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б25 e46 320d
и аз имам същиа проблем губи те4ност, на 2 седмици доливам 1 литър. но без да искам разбрах от къде, има два мърку4а над скоростите и като запаля колата само студена те4е от там при топъл мотор не те4е. но е много студено и ме мързи да лягам от долу даги претегна да видя дали ще спре да те4е 

http://www.vbox7.com/play:489ee371
лудите сме на изчезване
лудите сме на изчезване
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

слагаш едно такова в казанчето на радиатора и караш докато отвори термостата и развъти големия кръг на охлаждането! Ако има дребен теч ще се оправи, ако ли не то щесе види от къде тече. Дано не е тогава гарнитура на глава!
Някой ще ти каже че прахчето запушва радиатора на парното - не е вярно, освен ако не сложиш 4 / 5 патрончета

Пробвал съм и на предишната кола и на баварчето сега - действа! Късмет!

Каква може да е главната причина за намаляването на антифриза, аз също съм забелязал, че на кратък период антифриза ми намалява.
Също да Ви попитам, през зимата нормално ли е, двигателят да използва повече антифтиз за охлаждане отколкото през лятото?
Също да Ви попитам, през зимата нормално ли е, двигателят да използва повече антифтиз за охлаждане отколкото през лятото?
- владо4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б25 e46 320d
1. антифриза не е охлаждаща те4ност (anti freeze)- против замръзване,
2. ако караш колата лятно време само с антифриз (4ист) ще загрее много барзо и няма да може да се охлади. И не изразходва пове4е антифриз през зимата.
2. ако караш колата лятно време само с антифриз (4ист) ще загрее много барзо и няма да може да се охлади. И не изразходва пове4е антифриз през зимата.

http://www.vbox7.com/play:489ee371
лудите сме на изчезване
лудите сме на изчезване
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
при мен на около 10 дни нивото падеше почти до доло на казанчето и се налагаше да доливам 300-400 г. ,след смяна на капчката всичко си дойде на мястото.
- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW-to nastrani
и аз да се присъединя към клуба на исчезваштия антифриз само че аз разбрах от каде е и тука четох че един колега каза за някяква гарнитурка точно кадето казанчето се съединява със радиатора на мен от тука ми исчезва
http://diqnn.snimka.bg/auto-racing/bmw.459418.17257923а
http://diqnn.snimka.bg/auto-racing/bmw.459418.17257923а
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
diqn_bs написа:някои ще каже ли нещо по моя въпрос
Колегата е говорел за същата гарнитурка, смени я и не би трябвало да имаш проблем.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
И аз се присъединявам към клуба на губещите антифриз.Мисля че е от тапата на казанчето,ама незнам за дизела на колко бара трябва да е!?Май не беше 2,а 1,4-ако не се лъжа де!? 

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Може да погледнеш (приЕ36- М43) отзад на главата има едно гадно тройниче , което свързва парното.
Мисля ,че даже имаше тема по въпроса. Все пак погледни!
Мисля ,че даже имаше тема по въпроса. Все пак погледни!

- diqn_bs
- младши ентусиаст
-
а някои може ли да каже как се сменя тази гарнитурка.според мен отгоре се развиват два болта и после трябва да се махне казанчето но как се маха самото казанче за да сменя гарнитурката.
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3