Bosch projector cutoff shield mod + HID + CCFL

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Re: Bosch projector cutoff shield mod + HID + CCFL

Мнение от Wierdo » 12 Окт 2012, 1:08

Coulthard написа:еми принципно черният рефлектор стои добре, но иначе как мислиш инженера Гюнтер или инженера ти сте с по-добри технически познания в областта на автомобилостроенето?

Не се сравнявам с никого, мерак !

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 12 Окт 2012, 1:50

Постигнал си разлика при бош-а. Това си е подобрение. Тоя лъч накрая / е много дразнещ особено като си с ксенон. На 1 приятел на а4-ката е така на десния фар и заслепява като завива пред някой, а са фарове с лупа. Добре, че депото ми го няма тоя гаден ъгъл и няма кво да му ръчкам.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 12 Окт 2012, 2:00

Всъщност ако прочетете статия в чуждестранния форум, освен тази ивица светлината е пръсната много по добре, а забележете дори на колегата Wierdo как светлинния сноп е събран доста концентрирано в средата. Другото което забелязах и доколкото разбрах е светлинния поток наляво, но той не заслепява идващите коли но помага на левите завои на които точно в момента най-много мразя тъмнината :no: . Точно поради не добрата осветеност от страна на фара искам да направя това. Но цаката е някъде другаде и може би пак в щита. Интересно ми беше как кара фара да е с повече разпръсната светлина и дали са виновни стъклата пред фара, на които ЗКВ има оребрения точно пред лупата за разпръскване.
ИзображениеИзображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 12 Окт 2012, 8:45

Не, врътката е във фокусното разстояние (това между пъпката на ксеноновата крушка и рефлектора). Т.е. в момента китайски ХИД свети на фар, пригоден за нажежаема жичка, но не на 100%.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 12 Окт 2012, 10:29

err0r написа:Не, врътката е във фокусното разстояние (това между пъпката на ксеноновата крушка и рефлектора). Т.е. в момента китайски ХИД свети на фар, пригоден за нажежаема жичка, но не на 100%.

Това е самата истина. Ксенон крушкатае по-дълга и съответно фокуса и е на различно място в Прожектора. Все пак имайте предвид че това са проби с халогенна крушка, с ксенона става още по-приятно :)
Утре слагам фаровете на колата и ще постна още снимки с реалния ефект

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 17 Окт 2012, 14:14

До къде стигна с фаровете, снимки няма ли вече? Как е осветеността. Тази форма _/ винаги съм мислел че е направена така, за да осветява банкета както и обстановката до пътя. Вечер излизат животни (и хора прибирайки се от кръчмата в съседното село) които мисля че с формата която искаш по-трудно ще се забелязват при липса на улично осветление :dunno: защото с тази _ _ форма ще трябва да си по-близо до обекта за да се види по същия начин... Това са мои размишения, нека някой запознат да сподели.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 17 Окт 2012, 19:33

rhase написа:До къде стигна с фаровете, снимки няма ли вече? Как е осветеността. Тази форма _/ винаги съм мислел че е направена така, за да осветява банкета както и обстановката до пътя. Вечер излизат животни (и хора прибирайки се от кръчмата в съседното село) които мисля че с формата която искаш по-трудно ще се забелязват при липса на улично осветление :dunno: защото с тази _ _ форма ще трябва да си по-близо до обекта за да се види по същия начин... Това са мои размишения, нека някой запознат да сподели.

Резултат има и то много добър според мен. Банкета е осветен идеално, дори знаците. Снимката е с малко кофти качество, но все пак се вижда как светлината е само в платното. Също така искам да кажа, че определено съм се справил по-добре със щита на десния фар. В този на левия има малки имперфекции и затова се губи известно количество светлина. Формата не е _ _ а е
_- _- ;)

Като цяло да обобщя какво е мойто впечатление:
1- сравнение с предишните фарове не може да се прави
2- не мисля, че заслепявам по какъвто и да било начин другите участници в движението (вижда се до къде реално светлината е директна и откъде вече е само отражение)
3- ако левия фар нямаше тая имперфекция осветеността в лявата част на платното щеше да е малко по-добра
4- за тези пари (20 лева за ламарина и ножици от циганина на женския пазар + 15лв лепило и 10лв спрей, ~100лв. ксенон) разликата в осветеноста на пътя е огромна.
5- не се искат върховни познания, трябва само малко мерак и сръчност :)

Изображение

Ще гледам скоро да направя и снимки срещу стена за да разберете какъв е дефекта, за който говоря и как всъщност се реже светлината. Надявам се да съм бил полезен и ще се радвам да отговарям на въпроси ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 18 Окт 2012, 1:04

Wierdo написа:
rhase написа:До къде стигна с фаровете, снимки няма ли вече? Как е осветеността. Тази форма _/ винаги съм мислел че е ...........................................................
...........................................................
2- не мисля, че заслепявам по какъвто и да било начин другите участници в движението (вижда се до къде реално светлината е директна и откъде вече е само отражение)
3- ако левия фар нямаше тая имперфекция осветеността в лявата част на платното щеше да е малко по-добра
4- за тези пари (20 лева за ламарина и ножици от циганина на женския пазар + 15лв лепило и 10лв спрей, ~100лв. ксенон) разликата в осветеноста на пътя е огромна.
..............................................
Ще гледам скоро да направя и снимки срещу стена за да разберете какъв е дефекта, за който говоря и как всъщност се реже светлината. Надявам се да съм бил полезен и ще се радвам да отговарям на въпроси ;)

Направи ли снимки какво точно си правил на щита !?
Как е изрязан, допълнителния 'тунинг' !?
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 18 Окт 2012, 1:25

Cosworth написа:
Wierdo написа:
rhase написа:До къде стигна с фаровете, снимки няма ли вече? Как е осветеността. Тази форма _/ винаги съм мислел че е ...........................................................
...........................................................
..............................................

Направи ли снимки какво точно си правил на щита !?
Как е изрязан, допълнителния 'тунинг' !?

Изображение

Това едното, другото е това:

Изображение

За съжаление не се съобразих да си оставя по един шаблон от двата елемента. С малко мерак и търпение обаче всеки би могъл с лист хартия или картон да си направи сам шаблон, а ако има нужда съм готов и да помагам :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 21 Окт 2012, 12:39

Добре изглежда :yes:
Другия месец може и аз да се захвана, дано не забравя да оставя шаблоните за да може да се ползват и от други
:bchug:
п.п - колко К е този ксенон?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 21 Окт 2012, 21:57

4300 е ксенона ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 22 Окт 2012, 18:02

Dpy написа:а това дали е _ _ или _/ се регулира на стенд.

Как става това нещо колега? :dunno: При положение,че формата на репера се определя именно от пластинката :roll:
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 22 Окт 2012, 18:25

Jang1r написа:

Как става това нещо колега? :dunno: При положение,че формата на репера се определя именно от пластинката :roll:

Явно става, точно от къде не знам, понеже ходя на стенд и не ги човъркам аз, но е факт, който не вярва мога да му демонтрирам.
В момента са ми точно така _/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wierdo » 22 Окт 2012, 18:41

Dpy написа:
Jang1r написа:

Явно става, точно от къде не знам, понеже ходя на стенд и не ги човъркам аз, но е факт, който не вярва мога да му демонтрирам.
В момента са ми точно така _/

Интересна ще ми бъде демонстрацията, но те уверявам че Бош с лупа само на стенд не можеш да го направиш от _/ на --. Това зависи само и единствено от щита, който реже светлината!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 22 Окт 2012, 18:49

Не знам как е при бош, моите са ЗКВ. След поредното им разглобяване преди някой друг месец, като разкарвах енджълите, след това ест. ходих на реглаж и ми ги направиха така.

ПредишнаСледваща

Назад към E36