Пак за Мотроника

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Фев 2006, 16:03

lowdriver написа:...

мерси за поправката, аз знаех само за М моделите...
БМВ винаги са били мнооого напред с технологиите и това беше едно от нещата, което ме грабна в тази марка :D

виждам, че си писал за Е30. те имат ли 'check engine' лампа? това под мигачите ли е?

bam-bam няма да я задавиш, защото когато е спрян двигателя педала на газта не прави абсолютно нищо :D . а и ако става въпрос за дизела ти не си с мотроник горивна система... твоето е с DDE - digital diesel electronics.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 20 Фев 2006, 16:33

А ако не мига нищо значи ли , че няма грешки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 20 Фев 2006, 16:54

Мом4ета, моного се извинявам, ама кво ли не пробвах и нищо не става. Може ли някой да обясни по-подробно стъпка по стъпка кажо трябва да се прави защото аз явно съм тъп и не мога да го направя, т.е. давам на контакт ключа, натискам педала 5 пъти и нищо. Как ли не пробвах - бързо, бавно, силно, слабо и ключа във всички позиции с пак всякакъв вид натискане и нищо мама му стара. И да кажете къде се намира тази лампа check engine, щото при мене нищо такова не свети. Светят си нормалните неща преди да запали - акумулатора, маслото, АБС-а изгасва, това за коланите и то изгасва, и толкова май. Други лампи не са ми светили. Между другото мотора ми е 316 с М40, което би трябвало да зна4и, че мотроника трябва да бъде М1.3 или 1.7 доколкото успях да прочета и разбера.

Ще съм ви благодарен да ми помогнете

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 20 Фев 2006, 17:19

[steeN] написа:..виждам, че си писал за Е30. те имат ли 'check engine' лампа? това под мигачите ли е?

При е30 сигналите се (би трябвало) изпращат към inspection light-овете.
Но нека някой да сподели,ако/ще го е прави/л, за да е по-меродавно.

slitter, ето това е въпросната лампа :

Изображение
Изображение
Driver's Racing Team

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 20 Фев 2006, 17:58

На мойта 525tds като напомпа 5 пъти педала и започва да мига ритмично оранжевата лампа с изрисувана дюза.След около 30 сак. изгасва и нищо друго не излиза освен да светят стандартните лампи.Това какво значи :?: Да не би да имам някакъв проблем :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BayHoy » 20 Фев 2006, 21:41

Aбе аз ли нямам такава джаджа или немога да броя до 5, помпах го тя педал във всички положения на ключа даже и запалена нищо не светва :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 20 Фев 2006, 22:01

Явно не става на всяка кола, аз даже разглобявах километража сетих с фенерче и се оказа ,че нямам Check Engine на това място дадено на снимката там ми е черно поле и на другите места няма такова нещо, даже сложих лампи на всичките празни места и ръчкам тоя ПЕДАЛ сякак :evil: , ама няма резултат :bcry: , смятам, че съм направил всичко възможно и ако не светне веднага не се мачете такъв е модела явно работи перфектно и не праи грешки ДВГ-то :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BayHoy » 20 Фев 2006, 22:21

Ми де да знам там на този линк пише че всички модели на BMW от 1989 до 1994 имат такива :roll:

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 20 Фев 2006, 23:48

BayHoy написа:Ми де да знам там на този линк пише че всички модели на BMW от 1989 до 1994 имат такива :roll:

мда ама в америка им закачат лампите за чек енджин, в европа - не , значи на наще коли нищо не става, или поне не без външна намеса..

аз на мойта светках :mhihi: 1444 - no fault found . на едно от крачетата на ECU-то се закача лампа към " + " и лампата мига като дадеш на контакат и 5 пъти педала на газта до ламарината за колко там секунди беше....
от autodata-та извадих инфо-то , и там си пише че чек енджин лампата е само за моделите направени за USA
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 21 Фев 2006, 0:51

lowdriver написа:Всъщност,поправям се - М40 при е36 се управлява от М1.7, а при е30 -от М1.3...

сигурен ли си че М40 при Е36 е 1.7 нали ония ден като ти дадох номера на компа каза че е 1.3?....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bimmer » 21 Фев 2006, 11:35

mitak_o написа:
BayHoy написа:Ми де да знам там на този линк пише че всички модели на BMW от 1989 до 1994 имат такива :roll:

мда ама в америка им закачат лампите за чек енджин, в европа - не , значи на наще коли нищо не става, или поне не без външна намеса..

аз на мойта светках :mhihi: 1444 - no fault found . на едно от крачетата на ECU-то се закача лампа към " + " и лампата мига като дадеш на контакат и 5 пъти педала на газта до ламарината за колко там секунди беше....
от autodata-та извадих инфо-то , и там си пише че чек енджин лампата е само за моделите направени за USA

:yes:
Пък нека си помпат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 21 Фев 2006, 15:16

и са кво, нищо не може да се прави с тая джаджа с тия педали и така нататъка.... Никой ли не го е правел това и преди? При някой все пак не е ли сработило? Аз така се зарадвах, викам си то това си е още една екстра...:)

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 21 Фев 2006, 18:37

///M Power написа:сигурен ли си че М40 при Е36 е 1.7 нали ония ден като ти дадох номера на компа каза че е 1.3?....

Да, абсолютно сигурен съм...Явно съм се отнесъл нещо и съм те подвел неумишлено с грешна
информация...Сори, за което. :uups:

А в случая, mitak_o се оказа много прав...Току-що проверих в АутоДата-та и нещата са така,
както ги спомена той. :yes:
Изображение
Driver's Racing Team

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 21 Фев 2006, 22:36

lowdriver написа:
///M Power написа:сигурен ли си че М40 при Е36 е 1.7 нали ония ден като ти дадох номера на компа каза че е 1.3?....

Да, абсолютно сигурен съм...Явно съм се отнесъл нещо и съм те подвел неумишлено с грешна
информация...Сори, за което. :uups:

А в случая, mitak_o се оказа много прав...Току-що проверих в АутоДата-та и нещата са така,
както ги спомена той. :yes:

няма проблем ;) ;)
да и в ЕТК-то пише 1.7 :D :D
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 22 Фев 2006, 10:01

dinozab написа:На мойта 525tds като напомпа 5 пъти педала и започва да мига ритмично оранжевата лампа с изрисувана дюза.След около 30 сак. изгасва и нищо друго не излиза освен да светят стандартните лампи.Това какво значи :?: Да не би да имам някакъв проблем :?:

Някой може ли да каже нещо по моя случай :?: Ако има евентуален проблем да го реша навреме да не стане по-лошо :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към E36