Нашите и очите на нашите красавици.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Re: Нашите и очите на нашите красавици.

Мнение от Biogame » 24 Авг 2011, 15:04

Аз съм с фар Бош без лупата и на къси и дълги съм с крушки марка Завод "Светлина" Сливен
светят изкрящо бяло и осветеността е повече от добра.
Но нали ксенона е на мода май ще се слага някакъв китайски ксенон.
:driving: :dunno: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 24 Авг 2011, 18:14

Макар и на мен да ми се иска ксенон от време на време все си мисля,че не е редно :dummy: Не случайно в белите страни това е НЕЗАКОННО!е36 си има прекрасни фарове поне сравнена с болшинството от коли :)
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 24 Авг 2011, 20:51

Jang1r написа:Малък ъпдейт по темата....днес се сдобих с лукс метър(уред който мери осветеността) и направих малък тест измежду крушките в наличност които имам...но тъй като два от 3те вида крушки бяха по 1 теста бе извършен с по 1 крушка.

1во направих реглажче на фаровете благодарение на тази тема: http://forum.bmwpower-bg.net/viewtopic.php?f=10&t=97485

Измерването бе изцяло любителско и аматьорско и бе проведено по следния начин-срещу колата на неизвестно разстояние поставих уреда в центъра на автомобила и подменях крушките на левия фар.Важни бяха процентните съотношения в качествата на крушките а не добиването на някакви сурови цифри ;)

В крайна сметка резултатите са следните:
Xenon effect-600lx
Auto practic(обикновенна халогенна крушка)-700lx
Philips Premium +30%-900lx(Която всъщност е с 50% по-ярка от ксенон ефекта и наистина с около 30% по-ярка от обикновенната крушка(28 всъщност))

Ако има колеги от Варна които желаят да отслужат с 1 крушка за час-два за да допълним списъка няма да е зле :)

Надявам се някой от Варна и околностите да реагира и да се сберат още няколко крушки, че да се види коя какво може... ще е добре да се добави и OSRAM Night Breaker (PLUS), както и Philips Xtreme...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 24 Авг 2011, 21:21

Мога да съдействам с един Найт брейкър H7 :yes: Ще ми е интересно и разликата с китайски ксенон каква е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 24 Авг 2011, 21:41

И аз съм навит за експеримент, имам ЗКВ с лупи, които съм ги почистил преди година и то с минерална вода да не остават следи от варовика. Искам да кажа, че дългите ми са Филипс и на магистралата направо ми палят веждите като карам срещу големи табели....Късите мисля че бяха Осрам, ама и те много силно светят, майтап няма...Колега пиши на лично да организираме, хем да видя как върви седана ис-ка, че ми е мечта :)
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 24 Авг 2011, 21:58

Влади, със същите фарове съм почистени(моите обаче със светена вода от Рилския манастир :mhihi:), с китайски ксенон, мисля да ти накажа осрама лошо :mhihi: Пишете кога да се срещнем :yes: На ЛС да не цапаме повече.

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: e36 coupe 2.8 megasquirt

Мнение от brooklyn » 27 Май 2012, 15:05

аз съм с фарове бош с лупа , имам ксенон китайски на 8000 келвина , колата я карам година и половина с него , нямал съм ядове , мисля да си купя още един комплект за резерва да сменям като изгори нещо , преди това съм пробвал всякакви крушки и си е чиста загуба на време и пари , кой както иска да ме разбира

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 23 Юли 2012, 22:47

Колеги, ще мерим ли фаровете последно ? Предложение - петък след 17 ч на паркинга между Бриколаж и Пикадили.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 23 Юли 2012, 23:12

Bosh с лупа ксенон на къси,ксенон на халогени на дългите още не съм разбвал с какви съм :lol: .Доволен съм,ксенона добре свети на Bosh-а,дори не ми се налага да карам на дълги и досега никои не ми е присвяткал,че му преча. :yes:
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 23 Юли 2012, 23:51

малко офф. по повод новия закон за целогодишно каране на фарове или на деилайт.имали някви от второто които да седят добре на е36?еинджъли и нещо подобно както на новите модели бмв фабричния деилайт но кит за е36 например?

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 24 Юли 2012, 0:12

kiko написа:малко офф. по повод новия закон за целогодишно каране на фарове или на деилайт.имали някви от второто които да седят добре на е36?еинджъли и нещо подобно както на новите модели бмв фабричния деилайт но кит за е36 например?

най-близко до фабричното депо +ае

минава за дейлайт през зимата ма за лете още не съм пробвал :mhihi:

darko1 написа:И аз се присъединявам с Китайски ксенон на 6000К на късите,с фарове HELLA без лупа съм и светят много добре.На дългите съм с SYLVANIA(сток),няма такава крушка :bowdown:

яз си знаех, че и в тая тема ще има пернишки изцепки :clap:
Последна промяна b00st на 14 Авг 2012, 11:51, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 24 Юли 2012, 0:18

Само ЛЕД очички вършат работа за дневни дори при слънчево време, на здрачаване пък да не говорим. Направо очите ти изпиват тия 4 кръга и 240 диода като ги видиш :mhihi: Аз не седя отвън да си гледам колата, но засичам колегите из София и по техни думи са много силни дори за през деня.
Иначе да не съм офф
от зимата съм вече с Бош с лупа със затъмнен паразитен рефлектор около лупата и отново жълти с диодни ЛЕД. Крушките са Osram Night Breaker на късите и някакви обикновенни на дългите, че с тях само примигвам на хората дето ме заслепяват. :winky:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 24 Юли 2012, 9:19

batvlady79 написа:Колеги, ще мерим ли фаровете последно ? Предложение - петък след 17 ч на паркинга между Бриколаж и Пикадили.

Зарибен съм Влади. Звънни да се разберем, тъкмо кафенце да пием, аз съм все още отпуска :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 25 Юли 2012, 1:44

Dpy написа:
batvlady79 написа:Колеги, ще мерим ли фаровете последно ? Предложение - петък след 17 ч на паркинга между Бриколаж и Пикадили.

Зарибен съм Влади. Звънни да се разберем, тъкмо кафенце да пием, аз съм все още отпуска :yes:

Леле бях забравил за темата! :shock: Живот и здраве четвъртък ще рециклирам рефлекторите и петък съм на линия(как така ми оцелихте почивката :D ) с Осрам Ориджинъл,Филипс +30%,ксенон 6000к и 4300к пред изгаряне(започнали леко да розовеят).Всичко на H1.Ще нося и луксметъра за някаква реална представа,а не на "око".Само трябва да измислим някакъв принцип на мерене за достоверни резултати.Всякакви вариации на крушки Осрам и Филипс са добре дошли.

П.П:17ч няма ли да е малко рано за подобни измервания? :dunno:
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 25 Юли 2012, 9:45

Рано е, трябва поне 21:00. Ако искате уговорката да остане в петък, 21:00, на паркинга между Пикадили и Бриколаж?

ПредишнаСледваща

Назад към E36