при студен мотор давам газ не ускорява-решен проблем!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Re: при студен мотор давам газ не ускорява-решен проблем!!!

- iliev21
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60
- Мечтае да кара: по асфалт
В началото като прочетох темата и ,чесно казано не мислих,че е от бензина.Казах вече че имам проблем като при колегата,а досега не бях слагал 100 октана.Днеска сложих на колата OMB carerra100 и всичко при мен се оправи колата си върви много добре както студена така и когато е загряла..Може и да си внушавам ,но имам чуството че и по добре работи с този бензин.
- Neeky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го на М3мицин
- Мечтае да кара: Е36 М3
Не е внушение колеги. Аз лично карам с 100 октана от около 8000 км, и от както съм с него нито катализатора ми мирише като я изръчкам, нито се чува или усеща че двигателя работи. 

- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Ехххх,ако ви чуят шефовете на ОМВ ще скочат два метра и ще ви сипят догоре за почерпка 

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
слагам 100 октана от еко елда ,не съм слагал от омв но ще го пробвам.едва ли всички ще си решат проблема от бензина но вече съм сигурен че 95 обикновен не е каквото трябва да е!!! 

Rad_maniak написа:delas_328 написа:Колега,няма начин да ти слагат по малко бензин,просто е невъзможно
не знам колко слагат но онзи ден като пълних до горе резервоара хвана 62 литра(лампата за резервата не светеше) а пък целия резервоар ми е 60 .....сами си правете изводите
Абе малко повече ти е от 60 литра резервоара, но пък резервата ти трябва да е 8л., но пък няма как да сипеш 68л все пак.
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
Относно това колко сипват - винаги си проверявам горивото(подменюто с борда) преди и след зареждане. Честно казано не ми се е случвало да ме ударят, но...
Преди карах М50Б20 и такива проблеми с вървенето докато е студен НЕ съм имал. Напротив - вървеше съвсем малко повече когато е студена! Бензиновите мотори са по опростени и не би трябвало да дава голяма разлика от горивото. Така че едва ли проблемите ви са само в бензина. Освен, ако по вашите бензинаджихници за 95 ви сипват вода
Но това лесно може да се провери. Накарайте няколко ваши познати с подобен бензинов матор да сипят от проблемния за вас бензин и ако при тях всичко е ОК, значи проблемът не е в горивото.

Преди карах М50Б20 и такива проблеми с вървенето докато е студен НЕ съм имал. Напротив - вървеше съвсем малко повече когато е студена! Бензиновите мотори са по опростени и не би трябвало да дава голяма разлика от горивото. Така че едва ли проблемите ви са само в бензина. Освен, ако по вашите бензинаджихници за 95 ви сипват вода

Still Speedin
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Аз все пак съм на мнение,че горивото ИМА значение.На няколко пъти в Лукойл ми сипаха такава гадост.Колата не върви прекъсва,гори като ламя...баща ми и той зареди от там...бедна ви е фантазията какво присецане беше
Напоследък зареждам от Ромпетрол и една квартална от която гори и върви прилично(все още не са усрали бензина).
Ще взема и аз днеска да налея малко 100 октана!Гледам голямо хвалене е

Напоследък зареждам от Ромпетрол и една квартална от която гори и върви прилично(все още не са усрали бензина).
Ще взема и аз днеска да налея малко 100 октана!Гледам голямо хвалене е

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
То и без тва е скъп бензина и вие още по скъп го правите
от 2.20<2.50 

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
delas_328 написа:То и без тва е скъп бензина и вие още по скъп го правитеот 2.20<2.50

На маймуни ни направиха!То и газта е същата: преди карах асконка - сипа на лукоил , трагедия! Сипа на ОМВ излита!
Вече не знам какво да сипваме!?!

- VENI_E30
-
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: каруца с два коня
Колега,не че искам да кажа че горивата ни са много качествени,но то хем скъпи хем кофти качество

От бургас съм колеги и имам познат в нефтозавода който взима проби от готовия бензин.Казвал ми е че всички бензини са с по 2-3 октана надолу т.е. ако искаш да караш с 95 трябва да зареждаш 98 и т.н.Незнам дали ме лъже но и аз имам наблюдения от бензин от други държави и от нашата ,и разликата се усеща.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Едва ли само в бензина е проблема, зареждам къде ли не, само 95 при това, разход 10 градско лятото и 11-12 пак градско зимата. Колата се кара на разстояния 2 до 4 километра. Двигател М43В18 с мотроник 1.7.3, абсолютен сток, с катализатор.
only rear wheel drive
аз така на мойта чистих дюзи че трудно палеше и глъхнеше след като запали, след чистенето на дюзите почна по малко да глъхне но все така трудно си палеше, откакто почнах да и слагам 100 октана бензин и двата проблема са в миналото, аз затова и българския антифриз концентрат не го разреждам с вода хич, предпочитам да ми се скапе водната помпа(което се съмнявам че ще стане) вместо да ми замръзне водата 

www.bmwпрофесори-bg.net
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2