проблем е 36 губи вода постоянно

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Re: проблем е 36 губи вода постоянно

Мнение от Monoid » 11 Дек 2010, 3:38

Значи лично моита кола е с изпардяна гарнитура на главата и излиза бял дим отзад доста , когато е загряла но не изгаря толкова много антифриз. Примерно за 3 месеца да изгаря малко повече от литар.Ако губиш повече от 0.5 за седмица то проблема не е в гарнитура :yes: а по скоро някъде другаде.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 11 Дек 2010, 13:29

tekabg написа:колега хай-лесно ще разбереш дали е от гарнитурата,като я запалиш студена и след като поработи от 2-5мин и като пипнеш маркучите ако са много твърди или като развиеш капачката на разширителният съд и "изсъска" много (има образувано голямо налягане) може да бъдеш сигурен че е гарнитура. :yes:

аз имам питане колко твърди трябва да са маркучите на мен също ми тече от тройника и като е работила 30мин дебелия маркуч е твърд доста може би като краставица твърд :mhihi: съвсем леко пружинира и през аспуха не дими бяло.сложих си ръката на ауспуха не беше мазна и миришеше на нещо като нафталин гарнитурата ли е? докато работеше за 5мин леко наду и като я загасих беше както преди да я запаля

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-65 730D

Мнение от POYO » 11 Дек 2010, 15:12

Колега, ако е сменян термостата, може да не е сменен фланеца пред термостата и от там да тече, аз го имам същия проблем, но при мен изчезва много вода на моменти. Погледни го и този фланец, защото е на около 20-тина години и е бакелитов, и погледни да не тече от него
Успех!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 11 Дек 2010, 17:51

Начи има един филм с капачката на разширителния съд , ако я натегнете тя не изпуска налягането аз така бях направил и маркучите ми бяха , като камък , като я отхлабих малко почна да изпуска на 2 бара и се оправиха маркучите.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 11 Дек 2010, 23:24

Monoid написа:Начи има един филм с капачката на разширителния съд , ако я натегнете тя не изпуска налягането аз така бях направил и маркучите ми бяха , като камък , като я отхлабих малко почна да изпуска на 2 бара и се оправиха маркучите.

като я отхлабиш не ти ли тече изпод нея :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 13 Дек 2010, 0:53

Еми при мен не тече от никъде колега , капачката е съвсем леко стегната , а пък ако я затегна здраво не отваря и надува.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

Аватар

Мнение от absolutlover » 13 Дек 2010, 1:06

тва за капачката и на мен ми го обясняваха щото нямало разширителен съд и от тва улейче на капачката уж си изхварляло квото не му е нужно.и м/у другото ако някой продава болтчето за обезвъзушаванетонека ми пише :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 13 Дек 2010, 12:10

хора сигурни ли сте че не трябва да е затегната максимално щото на мене ми течеше изпод нея като не беше затегната сега откакто е на мах не ми тече ама маркучите са на камък

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 13 Дек 2010, 12:28

nazo1976 написа:хора сигурни ли сте че не трябва да е затегната максимално щото на мене ми течеше изпод нея като не беше затегната сега откакто е на мах не ми тече ама маркучите са на камък

Момчета , тази капачка е хубаво да се сменя с купуването на колата , тя е консуматив и е изключително важна ! Ако капачката е повредена , може да ви съсипе чисто нов радиатор (понеже налягането няма от къде да се освободи и тогава то търси "най-слабото място" на системата , обикновено това е основата на преливника , от където започва да тече .... ).
Много лесно всеки от вас може да разбере дали капачката му работи нормално .....
Карата колата , така че двигателя да достигне нормална работна температура , форсирате няколко пъти стабилно до към 4000 - 4500 об /мин (може малко да задържите на тия обороти примерно около 10-15 секунди) , изчаквате след това малко и когато двигателя е сравнително тих (не се е включила перка/виско и няма каквито и да било странични шумове ) , доближавате ухо много, ама много близо , почти до капачката (като внимавате да не се изгорите естествено) и ако капачката е изправна ще чуете леко съскане или "бълбукане" от нея ..... Ако го имате това , значи капачката е изправна , ако не чувате нищо то или е повредена или не функционира съвсем нормално .... Пак казвам ухото трябва да е много близо до капачката (почти на нея ) ...
Капачката се стяга на ръка , без да се пренатяга ..... Стягате с една ръка докато усетите прилично съпротивление и спирате , не е нужно да се пренатяга с две ръце , но също не е хубаво и да е хлабава ... То си е до усет ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 4ервено/4ерна е36-ца

Мнение от makabeo » 14 Дек 2010, 12:30

аз имам м43б18 96-та на мен ми надуваше маркучите и харчеше вода оказасе че ми е заминала гарнитура на главата но също така ми тече от радиатора има едни гумени уплатнения и там си личи как сълзи като се покара повечко а също и от тройника :Д А за тапата за обезвъздушаването тя е 5 лв от камор
само нинджа може да убие друга нинджа и само BMW може да изпревари друго BMW!!!

Предишна

Назад към E36