Боя за естествена кожа и лак за кожа!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Re: Боя за естествена кожа и лак за кожа!
Ето това е трайно боядисване на салон - боя + лак
http://www.youtube.com/watch?v=OkIXY_ODCZQ&feature=related
Иначе моя салон не съм го боядисвал целия а само там където беше протрито
Аз използвах боя за кожени изделия на Терано и стана доста добре , нито цапа , нито се вижда че е боядисван но си мисля че няма да е трайно защото не съм му сложил лак както би трябвало да се направи но пък времето ще си покаже
Боите на Терано имат най различни цветове и можете да си ги поръчате от нета директно както направих аз
http://www.scholl-clarks-ara.com/-scholl/shop.product_details/29/flypage_images.tpl/314.html
Но ме интересува къде могат да се намерят качествени бои и лакове за кожа в БГ.Гледам аерографите рисуват по якета,абувки и салони и използват точно специална боя и лак за кожа
http://www.youtube.com/watch?v=OkIXY_ODCZQ&feature=related
Иначе моя салон не съм го боядисвал целия а само там където беше протрито
Аз използвах боя за кожени изделия на Терано и стана доста добре , нито цапа , нито се вижда че е боядисван но си мисля че няма да е трайно защото не съм му сложил лак както би трябвало да се направи но пък времето ще си покаже
Боите на Терано имат най различни цветове и можете да си ги поръчате от нета директно както направих аз
http://www.scholl-clarks-ara.com/-scholl/shop.product_details/29/flypage_images.tpl/314.html
Но ме интересува къде могат да се намерят качествени бои и лакове за кожа в БГ.Гледам аерографите рисуват по якета,абувки и салони и използват точно специална боя и лак за кожа
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Какъв лак? Искаш лачен кожен салон ли
Боята си има в нея восъци за да е лъскава и за защите. Т.е. многокомпонентна или както там се казва. Тези, които боядисват професионално кожи с разни професионални бои боядисват първо с боята, а после я запечатват с восъка и разните там други препарати. Тази си има всичко вътре. Вероятно не е на същото качество, като професионалното боядисване, но за 3-4лв ефекта е повече от добър.
Е този боядисваше преди време салони, който се интересува да пита, но цената преди 2-3 години беше около 200лв.
http://www.bobi97.net/index.html

Е този боядисваше преди време салони, който се интересува да пита, но цената преди 2-3 години беше около 200лв.
http://www.bobi97.net/index.html
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Значи аз искам да попитам,дали може да се нанесе само лак върху салона повторно?Понеже моя си е наред и искам да го запазя.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не се нанася лак, а тия кремчета с разни вакси и восъци, които го предпазват. Дали от 5 или от 50лв вече имаш избор 

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Кажете нещо което сте ползвали и сте доволни от него!? 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Търтъл от всяка бензиностанция. Астониш или квото там беше от Метро за кожени мебели или тия, които се виждат на снимката от чужбинско.
Наско бате, не че нещо, ама кат тебе досадник няма в тоз форум. Ясно и точно са ти написали хората какво са ползвали и дали са доволни, а ти пак тва питаш
Отделно си наспамил половината форум с едни и същи въпроси за боядисване на едни джанти, представям си ако тръгнеш да боядисваш цялата кола какво ще е 

- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
моля не обръщайте темата в спор!мисля да се обадя на автоинтериор там боядисват и запечатват с нещо салона за да не се захабява!и ще ги питам дали може да ми продадат от препаратите им!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Боядисай си го по-добре сам и разликата в парите дай за добри препарати за поддръжка после. Тия бездарници ако ти покажа как са ми сложили тавана ще паднеш от смях.
- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Лесно става с тая боя сам, ако мислех, че ония за парите, които ще ти вземат ще предложат нещо кой знае какво по-по.. бих ти ги препоръчал. Ама и те ползват някакви подобни бои вероятно. Има в Ибей разни Leather Dye, но мисля, че ще свършат същата работа. Просто тая за якетата си е достатъчно добра според мен.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Dpy написа:Наско бате, не че нещо, ама кат тебе досадник няма в тоз форум. Ясно и точно са ти написали хората какво са ползвали и дали са доволни, а ти пак тва питашОтделно си наспамил половината форум с едни и същи въпроси за боядисване на едни джанти, представям си ако тръгнеш да боядисваш цялата кола какво ще е
Абе братле ми не ги чети.Аз се разбрах за темите.вече едната е заключена!

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Тва с боята от Метро върши ли работа ако имам напукване по кожата на воланя? Че точно в момента не ми е до претапициране... аз така или иначе ще го взема и ще опитам, но все пак да знам какво да очаквам и какво да целя като резултат 
Иначе тва с боядисването на салона ме заинтригува... имам един бордо салон, дето в този си цвят няма да пасне много на синята кола... и може и да го плясна в друг цвят... само че има 2-3 цепнатини за оправяне... тва с боя нема да стане

Иначе тва с боядисването на салона ме заинтригува... имам един бордо салон, дето в този си цвят няма да пасне много на синята кола... и може и да го плясна в друг цвят... само че има 2-3 цепнатини за оправяне... тва с боя нема да стане

В моя случай кожата беше като изшкурена, не нацепена, все едно около 0.1-0.2мм от повърхността липсваха, но нямаше дълбоки цепки. Боядисването заличи напълно този дефект. Предполагам би запълнило и малко по-дълбоки резки...
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Mollov написа:Тва с боята от Метро върши ли работа ако имам напукване по кожата на воланя? Че точно в момента не ми е до претапициране... аз така или иначе ще го взема и ще опитам, но все пак да знам какво да очаквам и какво да целя като резултат
Иначе тва с боядисването на салона ме заинтригува... имам един бордо салон, дето в този си цвят няма да пасне много на синята кола... и може и да го плясна в друг цвят... само че има 2-3 цепнатини за оправяне... тва с боя нема да стане![]()
Напукването по кожата се оправя с шкрука 500 800 1200 1500 водна след това се нанася боята и става като нова кожата
Ако пък напукванията са много дълбоки се ползва кит за кожа , но със водна шкрука ще ги заличиш почти до минимум