Вибрации в преднцата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- zxsport
-
Re: Вибрации в преднцата
sonny написа:///M Power написа:sonny написа:Писал си, че е рециклирана рейката, много често оттам идва гредата като се износи гребена, къде ти е правена рейката и обърнато ли е внимание на гребена и кога е правена рейката? Измери кривина на дискове и на главини. Мери се лесно, има тема по въпроса във форума
В Мей-то е правена , преди около 1 седмица , казаха че е ОК , аз и да го гледам гребена ми е трудно да преценя дали е ОК .
Ужким си разбират от работата там и щом са ти казали, че е ок, мисля,че може да им се довериш.Измери си кривините на главините и на дисковете, може би да е оттам гредата
Имайте едно наум, че пичовете от МЕИ-то (Катедра Хидравлика) в последно време са занижили качеството на предлаганите услуги и е почти изключено към края на работния ден да е останал някой от тях трезвен ... това го пиша, защото преди 2 месеца се бях засилил да ми ремонтират секторната кутия, но след последователен разговор с двама души (единия бил инженер - после разбрах, че това бил шефа), и двамата "дръво" пияни, трудно говорещи и забравящи мисълта си ... се отказах.
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
zxsport написа:...
Не бъркайте катедрата " ХАД и ХМ" с тези пичове, които работят долу. Познавам ги горе долу, 3-4 дни в седмицата съм в този блок.
Поркат си момчетата, в края на работния ден

- olymp
- Потребител
-
- Кара: e36 318i '97
- Мечтае да кара: BMW
С подобен проблем се боря откакто съм купил моята Е36 '97 318. Смених какво ли не като се почне от спирачните дискове и накладки през окачване и даже джанти и гуми. Проблема си остана с вибрации по време на спиране. При спиране с ниска скорост се усеща спирането като на тласъци.
Та, скоро случайно се разприказвах с един съсед, който работи в сервиз и му споменах за проблема с вибрациите. Обясни ми, че най-вероятно се дължи на захабяване/износване на едно гумено уплътнение в спирачния механизъм (номер 12 от схемата). Получавало се луфт и при спиране спирачният механизъм се усуквал. Това водело до вибрации.
Мисля скоро време да го сменя и да видя какъв ще е ефекта.
Та, скоро случайно се разприказвах с един съсед, който работи в сервиз и му споменах за проблема с вибрациите. Обясни ми, че най-вероятно се дължи на захабяване/износване на едно гумено уплътнение в спирачния механизъм (номер 12 от схемата). Получавало се луфт и при спиране спирачният механизъм се усуквал. Това водело до вибрации.
Карам леко, внимателно с повече газ
- zxsport
-
SummonedToDIe написа:zxsport написа:...
Не бъркайте катедрата " ХАД и ХМ" с тези пичове, които работят долу. Познавам ги горе долу, 3-4 дни в седмицата съм в този блок.
Поркат си момчетата, в края на работния денВ София са малко местата, които работят на тези цени
Не бъркам ни най-малко ... мога да ти напиша и телефоните на които съм звънял. Поркат момчетата и в средата на работния ден (лошо няма, ама аз колата там няма да я оставя). Цените не са им чак толкова добри ... всъщност взимат колкото и на други места ... рециклиране на секторна кутия 240 лв и сваляне/качване 100 = 340 лв!
Аз намерих в Орландовци едни пичове, които свършиха ПЕРФЕКТНО работата за 80 лв - ремонт на кутията и 80 лв сваляне/качване и 15-20 лв за масло ...
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
olymp написа:С подобен проблем се боря откакто съм купил моята Е36 '97 318. Смених какво ли не като се почне от спирачните дискове и накладки през окачване и даже джанти и гуми. Проблема си остана с вибрации по време на спиране. При спиране с ниска скорост се усеща спирането като на тласъци.
Погледнах да видя колко струват тези неща , 37 лв в дарукар , ако ги смениш пиши дали има ефект да знам дали и аз да се занимавам

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Днес смених тампоните ,сложих м-кови с изместен център ,вибрацията намаля , остана само едно леко биене във волана (трябва сега да разбера то откъде идва) , старите тампони бяха здрави , но бяха се износили при захващането към носача.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Сега вземи,зачисти и смажи водачите на спирачните апарати...

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Колега и аз го имах тозй дерт.Шарнирите ми бяха на 50км от смяна и се оказа че на единия нему бяха затегнали болтовете както трябва и вибрациите от там
Провери ги за да си сигурен
Поздрави 

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2