Джанти за е36 от е60

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Re: Джанти за е36 от е60

Мнение от grudev » 16 Окт 2010, 21:46

Cobb написа:Колко повече да ти споделяме ? Казахме ти - 205/55 ет20 в стоково е36 опира, тва е.
Ти вече дали ще я правиш на джип с тампони, или ще купуваш нови гуми, или ще раздуваш калници си е лично твоя работа. Както се и вижда вече, още от първоя пост си си наумил какво да правиш и сега си търсиш глупави оправдания. Щял да ти се намали комфорта от 55 на 50. :bowdown: :bowdown: И кооооолко разлика ще ти даде километража ? 0.5 или 1 км ? Не знам как ще го преживееш чесно !

Колега тук е място да споделяме не се сърди но и на теб ще ти отговоря като на другия колега - Тампоните втвърдяват задницата не я повдигат! А и ако няма какво да споделиш повече недей пиши. тук търся някой който ще ми каже дали ще стане или няма да стане не е нужно да се повтаряш все едно си единствения който има какво да каже. Поздрави
Drift machine ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 16 Окт 2010, 23:50

Еми само се чуй...от 55 на 50 ще ти се развали комфорта, ма като си сложиш тампоните да ти се втвърди задницата - няма :dunno:
Повтарям ти защото вече трима човека ти отговорихме, а ти почваш да разправяш за шансове и какво ти изнася и какво не. Не разбирам какво повече очакваш да ти каже някой ?
Да, с тампони ще стане, обаче уточни какво искаш последно. Да си запазиш комфортното возене, или как да си събереш джантите щото вече се бъркам.
Интересно защо германците слагат на някои седмици гуми с профил 30...или на тях не им пука за комфорта ?

Без лоши чувства, просто се опитвам да помогна, но явно не мога те разбера. Поздрави и на теб :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 17 Окт 2010, 10:54

grudev написа:
nakoone написа:
grudev написа:Точно 55 гума търся да сложа, 50 - 45 не ме устройва защото ще си изгубя конфорта на возията и километража няма да отчита правилно, проверил съм на калкулатора, а и по тези неравни пътища не мерси, не ми се изправя точно тази джанта ;) отзад решението е в тампоните на пружините - по 2 тампона на пружина и проблема с опирането е решен. На предното ми е46 точно така бях направил. Джанта от 5-ца, но 17ка с 225/45 гуми и тампони на задните пружини, при пълен багажник и две кифли на задните седалки веднъж не опря. Колата изглеждаше много агресивна с по-стърчащите джанти, но не повече от калниците, беше много добре. В този случай мисля че няма да е по различно но ако имате мнение споделете, все пак е46 е малко по различна от е36.

Отпред няма да има проблем така излиза така че мисля че ще стане? Още по добре ще е ако намеря такава джанта с по-голямо ЕТ, например 25 - 35, но мисля, че точно този модел няма такава.

При два тампона на пружина както си писал,няма ли много да се вирне задницата на колата и да замяза на Москвик. :dunno:

Тампоните не повдигат задницата, а я втвърдяват колега. просто все едно съм със спортно окачване без да променям клиренса 8) :yes:

Освен че я втвърдява аз съм сигурен че и ще се вдигне задницата,може да е малко но ще се вдигне.
Направи го и ще видиш.
А какво ще направиш ти си знаеш(решил си го отдавна).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 17 Окт 2010, 11:55

има доста теми за това ЕТ20...
личното ми мнение е че стои грозно ако няма промяна в калниците...
ако направиш това става. каквито и гуми да слагаш стоиката на колата си е като с нещо чуждо на нея ако не си раздул калника.
пробвано е много и на нормален калник опира..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Мнение от grudev » 17 Окт 2010, 13:40

просто исках да разбера дали разстоянието между мястото на закрепване на джантата и калника на Е36 и Е46 е същото
какво препоръчвате като минимално ЕТ за е36 ?

само ще ви покажа на другата красавица как стоят без да ви убеждавам в нещо - 17ка с ЕТ20 отпред 225/45, отзад 245/45 седи прекрасно, но на 320-ката отзад е с гумени тампони на пружините и нищо повече, не опира не стърчи, не изглежда повдигната - много стабилна и всеки я заглежда
IMG_0065.JPG

IMG_0066.JPG

IMG_0070.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Drift machine ....

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Окт 2010, 13:52

grudev написа:просто исках да разбера дали разстоянието между мястото на закрепване на джантата и калника на Е36 и Е46 е същото
какво препоръчвате като минимално ЕТ за е36 ?

само ще ви покажа на другата красавица как стоят без да ви убеждавам в нещо - 17ка с ЕТ20 отпред 225/45, отзад 245/45 седи прекрасно, но на 320-ката отзад е с гумени тампони на пружините и нищо повече, не опира не стърчи, не изглежда повдигната - много стабилна и всеки я заглежда
IMG_0065.JPG

IMG_0066.JPG

IMG_0070.JPG

На Е46/Е36 джантите са с почти еднакво ЕТ.
С малката разлика, че при Е46 има повече място отзад и по-лесно се слагат джанти с ЕТ20 отколкото при Е36.
Ще ти го напиша и аз, както няколко колеги по горе, ще опира ако не раздуеш задните вежди ;)
Карал съм с джанти с такова ЕТ и е много кофти, общо взето под ЕТ30 е проблем при Е36 без модификации по веждата и окачването.
Осве това има много теми по-въпроса даже със снимков матерял.
Има хора които карат и с ЕТ10, но с цената на какво се пита в загадката? :idea: ;)
То е ясно, че си се мераклисал, взимай ги и сам ще се убедиш.
Заключвам я темата защото е дискутирана многократно и не е неоходимо да се получава поредната тема с мнения от "кол и въже" как ставало или неставало...
Изображение

Предишна

Назад към E36