Относно носенето на 18" джанти
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Относно носенето на 18" джанти
vld написа:Колега конито е най-добрия избор, поне според мен аз съм си пристрастен![]()
Ако са читави амортесьорите и няма луфтове по окачването и кормилната уредба, не би трябвало да имаш проблем.
Рейката се води детска болест, но незнйно как аз досега несъм правил рейка на Е36цитеми, доста километри ги карам вече в БГ.
И да е тръгнала рейката, ако я хванеш на време можеш да я оправиш.
Иначе за регулажа има няколко теми в които е обсъждан въпроса, аз немога да ти помогна по въпроса, изчакай да се включи някой с повече опит в нестандартния регулаж.
Но на крив асвалт ще ти дърпа волана това е неизбежно.
Аз съм със кони-спорт и 17" джанти, 225 гуми, шарнирите и кормилните накрайници са сменени и дърпането си остана.
Много неприятно, но на магистралата си държа волана с двете ръце, защото дори пасажерите ми усещат дърпането.
chalafa написа:Аз съм с 17" и 225/45 и на мен ми бяга кормилото.Кво да се прави "Красотата иска жертви".
Ами колега записвайсе в зала,прави мускули и дръж волана Яко :}}}}}.
Това, с залата е добра идея, но как да го кажа на девойката преди да и дам колата

Junkie написа:на ниска скорост не се усеща чак толкова(е, освен ако не вляза в б*си коловоза). ама пък от 100 нагоре понякога го намирам за опасно даже...

- pep0
-
-
- Кара: BMW E36 320i
- Мечтае да кара: M5 Touring
Колеги аз съм с 17 / 225 / 40 и трябва да ви кажа, че си дарпа при по големи коловози и т.к колкото до колегата пуснал темата незнам къде ходиш на стенд честно казано не искам и да знам
незнам дали са ти проверили колата за луфтове и за разбити щанги ама при положение, че казваш, че ти бил обеснявал за регулажа на предницата... за отваряне и т.к пък не казваш да си сменял нещо...
Моят съвет: отиди на диагностика да ти видят има ли нещо разбито по окачването (макар, че ме самнява да не си поддаржаш колата с точно тези части които ти имаш ) моята кола беше с разбита щанга (тази която върви от реиката) и ми влачеше доста след смяната и дърпането коренно намаля , обезателно да ти проверят реиката, колкото до чалъмите за настроиване на предницата ще ти отвори предните колела с 0. и нещо от градуса и колата ще заспи на пътя..(съответно ти олекваш по често за гуми
) няма да ти влаче на никаде на правото... колкот до кривите пътища... с големи джанти и ниски гуми трябва да стискаш волана иначе... 15'' 55 височина и си караш работата
Поздрави

Моят съвет: отиди на диагностика да ти видят има ли нещо разбито по окачването (макар, че ме самнява да не си поддаржаш колата с точно тези части които ти имаш ) моята кола беше с разбита щанга (тази която върви от реиката) и ми влачеше доста след смяната и дърпането коренно намаля , обезателно да ти проверят реиката, колкото до чалъмите за настроиване на предницата ще ти отвори предните колела с 0. и нещо от градуса и колата ще заспи на пътя..(съответно ти олекваш по често за гуми

Поздрави

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
ако човек все е карал на 15ки и после сложи 17ки или 18ки,ще усети осезаемо разликата.(говоря от личен опит).доколкото до слагане на м-части,не мисля че ще се промени нещо 

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Когато минах от 15-ки към 18-ки, в началото това дърпане много ме дразнеше, но свикнах и вече не ми прави впечатление. При мен така нареченото дърпане се проявява до 50-60км/ч, иначе на магистрала няма проблем... 

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36

- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
Задницата?
колега, задницата в момента не я намесваме, няма нищо общо... предницата е бетон, няма нищо разбито (освен рейката, сълзи си..) относно стендаджията, човека е един от най-добрите из града, или поне така разправят хората които ходят при него..
Нямам лични наблюдения, и за това и питам тук... май обаче като гледам, никой не предлага решение, само догатки.. сега зимата ще карам с малки обувки, 15-16", пък като дойде лятото, ще го мислим пак

Нямам лични наблюдения, и за това и питам тук... май обаче като гледам, никой не предлага решение, само догатки.. сега зимата ще карам с малки обувки, 15-16", пък като дойде лятото, ще го мислим пак

Красота е с 18'' но тва точно в бг не си го представям...тря на 2-3 месеца да се сменят 4астите
Аз за това си и карам на 15 и ме боли к*ра 

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Много голямо значение има пътната настилка, понякога неравностите са дори незабележими с просто око, аз така смених половината предница и два пъти ходих на изправяне на джанти и баланс докато разбера че всъщност тресе от пътя
(говоря за магистралата във Варна в участъка от изхода на бизнес парка към светофара на технополис, който е минавал 100% знае за какво става въпрос, а пътя изглежда направо писта).
Иначе наистина в началото като минеш на 17,18 с ниски гуми се усеща дърпане ама се свиква

Иначе наистина в началото като минеш на 17,18 с ниски гуми се усеща дърпане ама се свиква

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
vicho написа:
ела да покараш из Враца и пак ще си говорим за сериозни и несериозни неща...
Нема две мнения по въпроса... минах с 18" през Враца и не е истина просто... иначе ако на 17" джанти се сложи по-широка гума си дърпа баш като с 18"... а с 18" ми тегли волана понякога просто нетърпимо... особено в осезаеми "коловози"..
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Само да вметна,че от значение е шарката,ширината, и марката на гумите.
Преди бях с тези и волана "дърпаше" доста сериозно.

Сега съм с такива и почти не "дърпа".

Преди бях с тези и волана "дърпаше" доста сериозно.

Сега съм с такива и почти не "дърпа".

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320ci
- Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo
Junkie написа:Колеги, имам следното питане..
както повечето от вас знаят, със 18" джанта предницата не е особено стабилна... литка си у лево и десно при най-малката неравност...
Въпроса ми е, може ли това нещо да се оправи, и ако да - как?Момчето от стенда каза, че има шанс това нещо да се оправи, ако сложим М рейка+ М окачване.. обаче пък знам ли.. да не стане така, че да ги купя, и ефекта да е нулев...
Дайте някакви препоръки... какво да правя?
Намали цолажа 17'' М окачване за нормално даже е много но се понася.Оригинално е 15'' нали......Карам с 16'' добре е. За 18'' 17'' задължително разпънки отпред и отзад.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
vicho написа:DirtySouth написа:Не мисля че при 17ките със стандартни гуми трябва да има проблем , все пак М3 е с този цолаж и ако там дърпа е крайно несериозно
ела да покараш из Враца и пак ще си говорим за сериозни и несериозни неща...
с 18"-ски дърпа МНОГО
с 17"-ски почти незабележимо, НО дърпа
с 15"-ски всичко е наред![]()
195х65х15 рлз![]()
по темата: не мисля, че нещо ще се поправи с рейка и т.н.

- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Аз съм с 18ки и също ми дърпа .... в началото като ги сложих помислих, че защото са криви джантите и т.н.... но не беше това причината
След като прочетох тази тема се успокоих 

215-35R18 и 255-35R18
и не ми дърпа
и не ми дърпа

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- F*natic
- Потребител
-
- Кара: ше E36 325i
това е ефекта от спортното окачване и големите джанти и гуми - по директно се усеща пътя, което в Бг условията не е +
Нормално е да усещаш неравностите но в рамките на някакви граници - до 50 - 60 км/ч.
И аз съм със спортно окачване и 17ки, но досега не съм усетил дърпане на магистрала или на извънградско. Ако наистина усещаш дърпане с над 100 км/ч това си е направо опасно, както за теб така и за останалите участници в движението.
Ако баланса на колата ти отпред е наред, може би трябва да се провери така наречения camber ъгъл, т.к. с поставянето на по-ниско (спортно) окачване той се променя, което променя поведението на колата.

Нормално е да усещаш неравностите но в рамките на някакви граници - до 50 - 60 км/ч.
И аз съм със спортно окачване и 17ки, но досега не съм усетил дърпане на магистрала или на извънградско. Ако наистина усещаш дърпане с над 100 км/ч това си е направо опасно, както за теб така и за останалите участници в движението.
Ако баланса на колата ти отпред е наред, може би трябва да се провери така наречения camber ъгъл, т.к. с поставянето на по-ниско (спортно) окачване той се променя, което променя поведението на колата.
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3