Гумено каре кардан - > желязо ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Гумено каре кардан - > желязо ???
LiTtLeRoCk написа:ръб написа:Да, тече ми семерингата на кутията, и не съм сменял тампони. А и не виждам логика от тампони да се къса това каре - то си се върти, без значение под какъв ъгъл е мотора.
Това е голяма глупост,която каза,като се промени ъгъла,карето става под напрежение,и се къса по лесно.По твоите думи и под 90градуса да е мотора,на карето пак няма да му има нищо.
Опашката на скоростната кутия влиза много плътно в кардана. Гуменото каре поема само тангенциални сили, спрямо оста на въртене, т.е. само се усуква. Няма как предната част на кардана да застане под ъгъл спрямо опашката на скоростната кутия, освен ако не е разбит отвора на кардана. Гуменото каре може да се замести с железен (алуминиевия няма да издържи) фланец. Всички камиони и тежкотоварни автомобили са без гумено каре.
Вибрациите се поемат от съединителя или от двумасовия маховик. Гуменото каре е допълнение към "системата за комфорт".
sonny написа:Не е проблема само в марката, защото комбито го карам със съюото каре, вече 3 месеца няма ядове, просто беше неделя следобяда и взех каквото имаше и бях убеден, че ще изкара малко, но е факт, че му няма нищо, но пък като го сменях него си смених и тампоните на мотора и на кутията.не се лъжете само по вида на тампоните, че са здрави, особено тези на ктията, ако тече семеринга на кутията, те се разлагат от маслото, а и от маслото се разпада и самото каре.
И според мен проблема не е в марката. На първо място е стила на каране. Маслото наистина скапва гуменото каре.
Колегата, "ръб", да вземе да си оправи течовете.
DirtySouth написа:Че на руските машини е жилязо , а с тая твърда гума мислиш че няма вибрации ?
Кои руски машини визираш?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе какъв стил на каране трябва да имаш за да го съсипваш на няколко месеца.. а желязното няма ли да е тежко? Идеята на целия механизъм там е да се олекотява, а не да се отежнява мисля. Пък и ако не му е добрър баланса на тва парче желязо може да стане мяу.
bum_bum написа:Абе какъв стил на каране трябва да имаш за да го съсипваш на няколко месеца.. а желязното няма ли да е тежко? Идеята на целия механизъм там е да се олекотява, а не да се отежнява мисля. Пък и ако не му е добрър баланса на тва парче желязо може да стане мяу.
Рязко пускане на съединителя, дрифтене на асфалт, включване на първа-задна, първа-задна, претоварване на автомобила и др.
За баланса си прав. Може да се пробва да се махне карето и с по-къси болтове да се свърже тройника на скоростната кутия директо с тройника на кардана.
Най-добрия вариант си остава оригинално каре.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
MotorsportPower написа:Като си купувате части от евро 07 така ще е.
Миналата година сложих на един компот каре от еврото, точно същата марка Birth. Кара месец и половина и се скъса.
Сложих му после оригинално, 90 кинта мисля че го плаща тогава. Вече почти година си кара и няма проблем.
Ако пак се скъса, провери тампоните на мотора може да има някой скъсан и мотора да седи накриво, на моята кола беше станало така, и от там да ти къса карето.

Аз като си взех колата стартирах с този проблем. Купих си втора употреба гумено каре за 30лв. висящия лагер беше дроп че и тампоните на кутията ми бяха заминали ( 2-та малки тампона за вибраций ) и колата не я карам пенсионерската и проблеми нямам. Майстора тогава ми беше казал че заминалият висящ лагер яде карето а мойто беше разпрано като парцал БУКВАЛНО 

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Добре е лагера, да стила ми на каране предразполага попринцип към трошене
Заинтересува ме колегата с металните фланци...да сподели малко повече ?

Заинтересува ме колегата с металните фланци...да сподели малко повече ?
- madrus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 60 - 218 ка
- Мечтае да кара: V 10 5.0
моето също се скъса за около 4 месеца но като го сменях не смених двете семери на кутията а от там течеше масло , което по късно разложи новото ми каре подмених семерините + ново каре и сега няма проблеми .
- ръб
- младши ентусиаст
-
Е как стига това масло до карето ??? Моето нямаше даже мазно петно по него като го свалих, а кутията ми определено тече 

ръб написа:Е как стига това масло до карето ??? Моето нямаше даже мазно петно по него като го свалих, а кутията ми определено тече
Ако ти изпуска семеринга на първичния вал от задната част на кутията какво се получава?
Гуменото каре е на една ос със изпускащия семеринг и то много близо до скоростите. Дори изходящия фланец влиза около 10мм в скоростната кутия. Маслото за да излезе трябва да мине през карето.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Все пак ще се погрижа и за течовете и за тампоните.
Малко пояснения относно железния заместител ?
Незнам за останалите, но моята има около фланеца на кардана нещо като гумен баланс
желязна основа и като гумен тампон ли е нз какво е, представлява все едно голям пръстен около фланеца на кардана широк 3 пръста
баланс ли е в същност незнам, но съм гледал доста снимки на други кардани и го е нямало. какво трябва да представлява ?
Незнам за останалите, но моята има около фланеца на кардана нещо като гумен баланс

баланс ли е в същност незнам, но съм гледал доста снимки на други кардани и го е нямало. какво трябва да представлява ?
ръб написа:Все пак ще се погрижа и за течовете и за тампоните.
Незнам за останалите, но моята има около фланеца на кардана нещо като гумен балансжелязна основа и като гумен тампон ли е нз какво е, представлява все едно голям пръстен около фланеца на кардана широк 3 пръста
то това като маховик, монтира се на 4 цилиндровите варианти, по спомен без м42, дефакто за въртящ момент, обаче и най-първите 20ки, со лето 90то се оказа, че са с тоз тубуз, той не те бърка.
- ръб
- младши ентусиаст
-
без него няма ли да се развърта по-лесно ? не че ефекта ще е кой знае какъв, но попринцип гледам с малко да изтискам колкото може (от типа махане на отоплението на дроселите, картерна вентилация, смяна на виско с ел. перка и т.н.)
Ако го махна нещо с баланса на кардана ще се промени ли ? Това ми е притеснението. Да не говорим колко МНОГО пречи при смяна на гуменото каре (щото до сега поне 5 пъти вече слагах и махах и кво ли не правих, и е страхотно неудобство с тоо топуз
)
Ако го махна нещо с баланса на кардана ще се промени ли ? Това ми е притеснението. Да не говорим колко МНОГО пречи при смяна на гуменото каре (щото до сега поне 5 пъти вече слагах и махах и кво ли не правих, и е страхотно неудобство с тоо топуз

- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
" Отново е разпрано и колата тресе, та дори при ускорение се разпъва карето и ми опира в щангата на ск. лост "
има ли вероятност баланса на предната част на кардана да ти се е отлепил и в първите дни новото каре да издържа и после да се къса от вибрациите и за това да опира в скоростния лост - вилка
моя "топуз" съм го махнал и нямам проблеми
има ли вероятност баланса на предната част на кардана да ти се е отлепил и в първите дни новото каре да издържа и после да се къса от вибрациите и за това да опира в скоростния лост - вилка
моя "топуз" съм го махнал и нямам проблеми
- ръб
- младши ентусиаст
-
Ако т.нар. баланс са пластинките по кардана - не, всичко си е на мястото. То карето изкара месец и половина някъде.
Ама дори старото, което свалих преди т'ва, дето беше останало на конци, си имаше гумен материал по втулките, а при това втулките се бяха отлепили и бяха влязли вътре в гумата
как съм го свалял не е истина, то камъка не влиза на главата на болта, щот главата беше в средата на карето (навътре в гумата). Да не говорим, че "конците" на това каре, което скъсах бяха все едно от прежда (на ръка се късат), докато на старото бяха някви тънки, много сплетени и като количество бяха адски много.
Ще го махам и аз тоо топуз. Сподели колега има ли няк'ва специфика на махане ? Че и фланеца на кардана ми не е с болт..шпилки уж, ама имат глава и то плоска (откъм кардана), и минават и през "топуз"-а
Ама дори старото, което свалих преди т'ва, дето беше останало на конци, си имаше гумен материал по втулките, а при това втулките се бяха отлепили и бяха влязли вътре в гумата

Ще го махам и аз тоо топуз. Сподели колега има ли няк'ва специфика на махане ? Че и фланеца на кардана ми не е с болт..шпилки уж, ама имат глава и то плоска (откъм кардана), и минават и през "топуз"-а
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Що не земете да го заварите бре? 

53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4