проблеми с охлаждането
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
Re: Кофти проблем
viewtopic.php?f=8&t=218858 разгледаи тая тема 

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Разгледах е темата и е много полезна
Утре за последно ще се опитам да и долея вода.. и да е обезвъздуша и ако пак ми прави проблеми незнам ще е карам в някои сервиз. Някои може ли да немри темата за обезвъздушаване само, че аз немога да е намеря 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Колеги да се поправя..- водата не се губи от радиатора ами по надоло от казанчето.. 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Еми тогава сменяш въпросния течащ елемент
Но загряването според мен не се дължи на това, предвид количеството вода, което каза че доливаш, и периода през който го правиш.

- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Bецо точно тва мислех да направя , само някои да каже откаде да взема капачка и темата за обезвъздушаване някои ако намери обещавам да черпя!

- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 323ti compact
- Мечтае да кара: M3 E46 CSL; S42B20
Radoslav318i написа:Здревейте колеги , откакто взех колата си БМВ 318и М40 , постоянно имам проблеми с охлаждането. Още като е взех и на втъщане от дупница на байра на Боровец подмина малко средата. След това си е карах така - не съм е прегрявал
но и забелязах, че понякой път тече от радиатора . После смених виското , което си замина за 6 месеца и сложих пак друго. Колата се опраи губеше г/д по 100 200 грама за 2 семици , но имайте предвид , че е карам всеки ден. Та миналия ден бащами и сложи вода малко над макса и карах е около 5 10 км слезнах до един магазин и връщам се гледам, отдоло на радиатора водата тече яко
. Закарах си я до нас и като казах на бащами пак , че е станало така той полудя
и вика е ся ще и сложа една добавка , скарахме се, но все пак и сложи. Карах е първия ден и нищо, но днес тръгнах на дълго карах си с около 80/90 и гледам стрелката за градусите пак подминава средата
карах е и грацко пак така,,, на място също загрява , според вас какво може да е ,че направо ми писна
![]()
![]()
Моля ви помагайте!
![]()
![]()
Виското е на няма и месец 100% не е от него
Колега, и аз си карам колата всеки ден ама не тече от никъде, тук има нещо дето не е добре (не че искам да те плаша)...Я си задръстил нещо радиатора, я кой знай...Най-добре виж цялата система - термостат, маркучи, радиатор, водна помпа...Това най-добре да го види някой професионалист, че така с догадки...А иначе не се предоверявай на добавки от всякакъв тип, че знаеш ли...
Последна промяна Thebimmerfan на 17 Сеп 2010, 22:35, променена общо 1 път
"...Родната милиция ни пази..."
Веско Маринов

Веско Маринов
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Знам , че тея добавки не са работа , ама бащами настояваше, пък аз неисках и накрая се скарахме и ся не си говорим.. 

- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
обезвъздушаване -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5&start=30
А щом тече отнякъде,значи и смучи въздух от там,доде истива....
А щом тече отнякъде,значи и смучи въздух от там,доде истива....
- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 323ti compact
- Мечтае да кара: M3 E46 CSL; S42B20
Radoslav318i написа:Знам , че тея добавки не са работа , ама бащами настояваше, пък аз неисках и накрая се скарахме и ся не си говорим..
Имай впредвид, че тези боклуци (болшинството, били те за масло, радиатор или за бензин) даже вместо да помагат пречат. Моторът би трябвало да се справя идеално без тях, мисля че истинският проблем е в друго. Забелязал ли си дали маркучите след радиатора са горещи? Ако не,(или ако от самото запалване преди радиатора и след него са леко топли) значи термостатът ти е заминал, също така може да ти е запушен радиатора...Най-добре си закарай колата на сервиз, дето разбират и имат апаратури...
"...Родната милиция ни пази..."
Веско Маринов

Веско Маринов
- ivan mitev
- Потребител
-
смени си радиатора наи напред и тогава гледаи кво 6те стане 4е в един момен както си те губи по 100грама вода 6те се прецака о6те не6то и 6те си исте4е си4ката и 6те се 4уди6 как стрелката е ути6ла в 4ервеното ами наи добре сменяи си4ко радиатор водна помпа и термостат тва са 400 лв и не зимаи втора рака
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Ами снощи преди да ида на дискотека ходих на един баир да е обезвъздуша
И доста въздух си имаше сиг 3 4 мин излизаха балони от болта за обезвъздушаване и сега колата е ок ама до кога..

- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Radoslav318i написа:Ами снощи преди да ида на дискотека ходих на един баир да е обезвъздуша![]()
И доста въздух си имаше сиг 3 4 мин излизаха балони от болта за обезвъздушаване и сега колата е ок ама до кога..
![]()
![]()
Само внимавай като затягаш болта, че тази тема ми е лЮбима

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Radoslav318i написа:Здревейте колеги , откакто взех колата си БМВ 318и М40 , постоянно имам проблеми с охлаждането. Още като е взех и на втъщане от дупница на байра на Боровец подмина малко средата. След това си е карах така - не съм е прегрявал
но и забелязах, че понякой път тече от радиатора . После смених виското , което си замина за 6 месеца и сложих пак друго. Колата се опраи губеше г/д по 100 200 грама за 2 семици , но имайте предвид , че е карам всеки ден. Та миналия ден бащами и сложи вода малко над макса и карах е около 5 10 км слезнах до един магазин и връщам се гледам, отдоло на радиатора водата тече яко
. Закарах си я до нас и като казах на бащами пак , че е станало така той полудя
и вика е ся ще и сложа една добавка , скарахме се, но все пак и сложи. Карах е първия ден и нищо, но днес тръгнах на дълго карах си с около 80/90 и гледам стрелката за градусите пак подминава средата
карах е и грацко пак така,,, на място също загрява , според вас какво може да е ,че направо ми писна
![]()
![]()
Моля ви помагайте!
![]()
![]()
Виското е на няма и месец 100% не е от него
Колегите вероятно са прави, че радиатора ти е за смяна, но не защото тече, а защото може да е запушен и заради това да загрява. Капачката на разширителния съд играе роля на предпазна клапа, в случай че налягането в системата се качи (когато колата прегрее). Т.е. това, което си видял да "тече яко" не е от радиатора, а по-вероятно от капачката. Няма как да имаш дупка в радиатора, която да са разширява, когато си иска... Искам да кажа, че дори да смениш радиатора с чисто нов, вероятно ще продължи да прегрява. Аз лично мисля, че виското, което си сложил не е читаво (ако е някое менте или 2-ра употреба), можеш да провериш, когато колата загрее, дали се увеличава съпротивлението при въртене на перката (гледай да не ти отреже пръста!!!). Ако не е това, остава да е водната помпа... Но не бързай да сменяш радиатора! Успех и пиши какво е станало!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4