Скърца педала на съединителя

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Re: Скърца педала на съединителя

Мнение от michev » 14 Сеп 2010, 23:29

точно при педала си скърца, помпата си шурва и без скърцане
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 15 Сеп 2010, 10:10

tubisa написа:
~Мишо~ написа:Свали кората над педалите,пръсни с ВД40 където се движи и си готов.

Можете ли да ни разясните какво е това?От къде мога да си купя този спрей предполагам.

Значи аз скоро се справих с този проблем.Просто си смених маншона на буталото на горната помпа който е пълен с грес(бяла за предпочитане). ;)
Разглобяването на педала е лесно,но после има малко проблем с пружината.Ама и на нея и намерих лесното де,понеже не можеше да се свие достатъчно,за да съвпадне с отвора за закрепването се наложи да я привържа с 2 яки свински опашки(кабелни превръзки) и я монтирах така.След което отрязах опашките и всичко си дойде на мястото. ;)
И маншончета знам къде има в Пловдив обаче. ;) 5 лв беше за мойта.
А и от такива спрейчета няма смисъл,само си давате парите! :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 16 Сеп 2010, 2:02

Можете ли да кажете нещо повече...каква е тая помпа!? :conf: моя педал също скърца понякога :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело в парка
Мечтае да кара: E34 Alpina
Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2

Мнение от Бай Семо » 16 Сеп 2010, 12:26

Моя педал скърца само при натиск.Дайте съвет колата е Е36 '99 Тоуринг
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 16 Сеп 2010, 18:30

Savy написа:Можете ли да кажете нещо повече...каква е тая помпа!? :conf: моя педал също скърца понякога :roll:

Има две хидравлични помпи, които заместват жилото на съединителя, но както казаха колегите, те си заминават тихомълком :mhihi: Това, което скърца е коляното на педала под таблото.
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 16 Сеп 2010, 21:46

BFM написа: ..... но както казаха колегите, те си заминават тихомълком :mhihi: Това, което скърца е коляното на педала под таблото.

Помпата може да си заминава "тихомълком " , но може и да се разскърца ....
Педала на съединителя е пластмасов (не знам за какви "колена" става дума) , в горанта част има едно като "тампонче" , което ако заминава , трябва да се смени (смазване не помага). Мазал съм със грес по всички връзки на съединителя , самата помпа също , пружината също , пръскал съм със силиконови спрейове , ефекта - "гола вода". Всичко казано е от ЛИЧЕН ОПИТ !

Потребител
Аватар

Мнение от Fichkata » 16 Сеп 2010, 22:31

При мен колата е карана на диагностика и ми казаха че самия съединител си заминава! Та от там е скърцането!
Всеки луд си има номер ....Казал фичо и се фралил у копривите.............

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS + 330ci
Детайли за колата: черни :)

Мнение от tosho_72 » 16 Сеп 2010, 23:18

И моя съединител скърца и то здравата,чува се от към двигателя,но се съмнявам да си заминава съединителя и затова да скърца.Все пак ако някой знае нещо да каже че да не отварям нова тема.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 17 Сеп 2010, 0:16

metodi80 написа:
BFM написа: ..... но както казаха колегите, те си заминават тихомълком :mhihi: Това, което скърца е коляното на педала под таблото.

Помпата може да си заминава "тихомълком " , но може и да се разскърца ....
Педала на съединителя е пластмасов (не знам за какви "колена" става дума) , в горанта част има едно като "тампонче" , което ако заминава , трябва да се смени (смазване не помага). Мазал съм със грес по всички връзки на съединителя , самата помпа също , пружината също , пръскал съм със силиконови спрейове , ефекта - "гола вода". Всичко казано е от ЛИЧЕН ОПИТ !

И къде е този тампон? ;) Да не искаш да кажеш маншон,понеже тампони няма по педала братле!Виж и схемата някъде на педала и начина му на закрепване и действие.Има маншон на горната помпа който върви заедно с ремонтния комплект на помпата.Целия комплект е 6 лв. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Сеп 2010, 0:33

Nasko_325TD написа:И къде е този тампон? ;) Да не искаш да кажеш маншон,понеже тампони няма по педала братле!Виж и схемата някъде на педала и начина му на закрепване и действие.Има маншон на горната помпа който върви заедно с ремонтния комплект на помпата.Целия комплект е 6 лв. ;)

Наско , нема ми се сърдиш , ама до оня ден ми задаваше въпроси , кое къде и как на лични , а сега ми казваш , да гледам схеми .....
Мислиш ли , че не съм видял схемата или ,че не съм разглобил тоя педал на съставните му части , че да коментирам на "версия" ...!
Щом съм казал тампон , значи е тампон :arrow:
За тези които не са стигали до там , ето за какво иде реч :
http://www.unofficialbmw.com/e36/drivet ... _slop.html

П.С. Чисто информативно и от там също скърца ...! Та ако ще слагате грес е те там е мястото където трябва да слагате (освен че трябва да смените тампона , ако е скапан) ...!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 17 Сеп 2010, 0:53

Ххахахха,ама тва ти ли си оле не съм обърнал внимание! :bowdown:
Съжалявам.
При мен горе имаше пластмасови втулки,ама тампон нямаше.Може и гумата да е станала на пластмаса хахахах.Това е там където педала се закрепя най-горе нали.Е там нямах тампон!? :bchug:
Незнам може да има разлика някаква в годините на производство.
Както и да е де,при мен проблема се оправи със сменяне на маншона на помпата.Стария се беше скъсал и нямаше смазка вътре и от там при плавно отпускане на педала скърцаше много досадно.Като някоя 123-ка :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 17 Сеп 2010, 3:11

Ех, и ако ми кажете от кое място е най-вероятно да скърца грешка няма да имате :confused: или как да разбера ако си отиват 2-те помпи..... простете ама не разбирам много :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 17 Сеп 2010, 8:36

Моята като я взех поскърцваше леко, един ден както си карах почна да скърца МНОГО та чак и отвънка се чуваше и на другия ден спря..иди я разбери. Сега съм абсолютно без интериор и битумни изолации и дунапрени, та вече и да поскърцва няма да го чуя, така че като си отиде - ще го сменим :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 17 Сеп 2010, 10:11

Значи колегата Методи също може да е прав.При мен проблема беше от маншона на помпата.Лесно може да се напипа дали е скъсан някъде.Но ако има тампонче на по-новите Е36,може и от там да е. :yes:
Разгледайте схемата на колегата.
А междо другото маншона на помпата е същия като на мерцедес бусовете,ама незнам кой модели.Понеже бяха свършили тези на БМВ(забравих марката на горната помпа),мадамата в магазина ми изкара едно комплектче и аз викам о я чакай ми то тва си е същото бре,ахахаах.Я дай насам едно такова и така си реших проблема.От тогава не е скърцал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 17 Сеп 2010, 16:45

Сега остава автора да каже какво е било... :D

ПредишнаСледваща

Назад към E36