Скърца педала на съединителя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Re: Скърца педала на съединителя
точно при педала си скърца, помпата си шурва и без скърцане
only rear wheel drive
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
tubisa написа:~Мишо~ написа:Свали кората над педалите,пръсни с ВД40 където се движи и си готов.
Можете ли да ни разясните какво е това?От къде мога да си купя този спрей предполагам.
Значи аз скоро се справих с този проблем.Просто си смених маншона на буталото на горната помпа който е пълен с грес(бяла за предпочитане).

Разглобяването на педала е лесно,но после има малко проблем с пружината.Ама и на нея и намерих лесното де,понеже не можеше да се свие достатъчно,за да съвпадне с отвора за закрепването се наложи да я привържа с 2 яки свински опашки(кабелни превръзки) и я монтирах така.След което отрязах опашките и всичко си дойде на мястото.

И маншончета знам къде има в Пловдив обаче.

А и от такива спрейчета няма смисъл,само си давате парите!

Можете ли да кажете нещо повече...каква е тая помпа!?
моя педал също скърца понякога 

- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
Моя педал скърца само при натиск.Дайте съвет колата е Е36 '99 Тоуринг
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Savy написа:Можете ли да кажете нещо повече...каква е тая помпа!?моя педал също скърца понякога
Има две хидравлични помпи, които заместват жилото на съединителя, но както казаха колегите, те си заминават тихомълком

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
BFM написа: ..... но както казаха колегите, те си заминават тихомълкомТова, което скърца е коляното на педала под таблото.
Помпата може да си заминава "тихомълком " , но може и да се разскърца ....
Педала на съединителя е пластмасов (не знам за какви "колена" става дума) , в горанта част има едно като "тампонче" , което ако заминава , трябва да се смени (смазване не помага). Мазал съм със грес по всички връзки на съединителя , самата помпа също , пружината също , пръскал съм със силиконови спрейове , ефекта - "гола вода". Всичко казано е от ЛИЧЕН ОПИТ !
При мен колата е карана на диагностика и ми казаха че самия съединител си заминава! Та от там е скърцането!
Всеки луд си има номер ....Казал фичо и се фралил у копривите.............
- tosho_72
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS + 330ci
- Детайли за колата: черни :)
И моя съединител скърца и то здравата,чува се от към двигателя,но се съмнявам да си заминава съединителя и затова да скърца.Все пак ако някой знае нещо да каже че да не отварям нова тема.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
metodi80 написа:BFM написа: ..... но както казаха колегите, те си заминават тихомълкомТова, което скърца е коляното на педала под таблото.
Помпата може да си заминава "тихомълком " , но може и да се разскърца ....
Педала на съединителя е пластмасов (не знам за какви "колена" става дума) , в горанта част има едно като "тампонче" , което ако заминава , трябва да се смени (смазване не помага). Мазал съм със грес по всички връзки на съединителя , самата помпа също , пружината също , пръскал съм със силиконови спрейове , ефекта - "гола вода". Всичко казано е от ЛИЧЕН ОПИТ !
И къде е този тампон?

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Nasko_325TD написа:И къде е този тампон?Да не искаш да кажеш маншон,понеже тампони няма по педала братле!Виж и схемата някъде на педала и начина му на закрепване и действие.Има маншон на горната помпа който върви заедно с ремонтния комплект на помпата.Целия комплект е 6 лв.
Наско , нема ми се сърдиш , ама до оня ден ми задаваше въпроси , кое къде и как на лични , а сега ми казваш , да гледам схеми .....
Мислиш ли , че не съм видял схемата или ,че не съм разглобил тоя педал на съставните му части , че да коментирам на "версия" ...!
Щом съм казал тампон , значи е тампон

За тези които не са стигали до там , ето за какво иде реч :
http://www.unofficialbmw.com/e36/drivet ... _slop.html
П.С. Чисто информативно и от там също скърца ...! Та ако ще слагате грес е те там е мястото където трябва да слагате (освен че трябва да смените тампона , ако е скапан) ...!
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ххахахха,ама тва ти ли си оле не съм обърнал внимание!
Съжалявам.
При мен горе имаше пластмасови втулки,ама тампон нямаше.Може и гумата да е станала на пластмаса хахахах.Това е там където педала се закрепя най-горе нали.Е там нямах тампон!?
Незнам може да има разлика някаква в годините на производство.
Както и да е де,при мен проблема се оправи със сменяне на маншона на помпата.Стария се беше скъсал и нямаше смазка вътре и от там при плавно отпускане на педала скърцаше много досадно.Като някоя 123-ка

Съжалявам.
При мен горе имаше пластмасови втулки,ама тампон нямаше.Може и гумата да е станала на пластмаса хахахах.Това е там където педала се закрепя най-горе нали.Е там нямах тампон!?

Незнам може да има разлика някаква в годините на производство.
Както и да е де,при мен проблема се оправи със сменяне на маншона на помпата.Стария се беше скъсал и нямаше смазка вътре и от там при плавно отпускане на педала скърцаше много досадно.Като някоя 123-ка

Ех, и ако ми кажете от кое място е най-вероятно да скърца грешка няма да имате
или как да разбера ако си отиват 2-те помпи..... простете ама не разбирам много 

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Моята като я взех поскърцваше леко, един ден както си карах почна да скърца МНОГО та чак и отвънка се чуваше и на другия ден спря..иди я разбери. Сега съм абсолютно без интериор и битумни изолации и дунапрени, та вече и да поскърцва няма да го чуя, така че като си отиде - ще го сменим 

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Значи колегата Методи също може да е прав.При мен проблема беше от маншона на помпата.Лесно може да се напипа дали е скъсан някъде.Но ако има тампонче на по-новите Е36,може и от там да е.
Разгледайте схемата на колегата.
А междо другото маншона на помпата е същия като на мерцедес бусовете,ама незнам кой модели.Понеже бяха свършили тези на БМВ(забравих марката на горната помпа),мадамата в магазина ми изкара едно комплектче и аз викам о я чакай ми то тва си е същото бре,ахахаах.Я дай насам едно такова и така си реших проблема.От тогава не е скърцал.

Разгледайте схемата на колегата.
А междо другото маншона на помпата е същия като на мерцедес бусовете,ама незнам кой модели.Понеже бяха свършили тези на БМВ(забравих марката на горната помпа),мадамата в магазина ми изкара едно комплектче и аз викам о я чакай ми то тва си е същото бре,ахахаах.Я дай насам едно такова и така си реших проблема.От тогава не е скърцал.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Сега остава автора да каже какво е било... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3