След смяна на накладки спира само с предните

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: След смяна на накладки спира само с предните

Мнение от dangerous » 27 Юли 2010, 11:22

vanka7a написа:
shengi написа:А ако имаш кантар на задния мост го изхвърляй.Мойта с обслужена система и не спираше така както ми се искаше, но като го махнах и си спира много много добре, макарче неможе да се засилва много м40-тката :mhihi: Зимата не съм имал проблеми с неочаквани засуквания и прочие, но аз съм с барабани и без абс фабрично.Пробвай да покараш и после ако не си доволен дерзай :)

Това, че ти си самоубиец не значи, че и другите трябва да са като теб...
Една кола отпред трябва да спира най-добре, след това отзад. Когато човек натисне спирачките 1вите гуми които заковават това са предните, след това са задните. Предпочитам колата ми да спира отпред на 70%, отколкото на 50%(когато нямаш кантар), защото колата ти спира благодарение на спирачната система отпред, а не отзад. Ако разчитахме само на спирачките на задните колела, щяхме да спираме с ръчната просто :mhihi:

мда не може да е 50/50 защото предните спирачни апарати са по-близо до помпата отколкото задните=разлика в налягането=разлика в "захапването"на апаратите пък и отзад ако е барабанлия аз съм за.

Та къде е кантара и има ли го въобще в е36?
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!

-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 27 Юли 2010, 12:23

Аз мисля че кантар има само колите БЕЗ ABS за да регилира усилието.
При 36 ците с АБС - тои си върши така или иначе тая работа и не блокира никое колело ;)
И вса пак това са предположения, да каже някои на 100%, но аз на моита така или иначе не виждам кантар , така че ... :mhihi:
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 27 Юли 2010, 13:57

Изрода написа:Аз мисля че кантар има само колите БЕЗ ABS за да регилира усилието.
При 36 ците с АБС - тои си върши така или иначе тая работа и не блокира никое колело ;)
И вса пак това са предположения, да каже някои на 100%, но аз на моита така или иначе не виждам кантар , така че ... :mhihi:

:yes: Прав си колега, на мойта също не съм видял да има кантар.

А на колегата дето пише, че не трябва да се маха кантара искам да му кажа, че аз преди на Ладата ми го бях махнал и не съм имал никакви проблеми, просто започна да спира по-добре.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 27 Юли 2010, 14:32

CTORH написа:
Изрода написа:Аз мисля че кантар има само колите БЕЗ ABS за да регилира усилието.

:yes: Прав си колега, на мойта също не съм видял да има кантар.

А на колегата дето пише, че не трябва да се маха кантара искам да му кажа, че аз преди на Ладата ми го бях махнал и не съм имал никакви проблеми, просто започна да спира по-добре.

Сигурен съм, че са ти го махнали, защото е бил прецакан :mhihi: След което е нормално да спира по-добре :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 27 Юли 2010, 14:38

Колега, vladi4ko1, когато се сменят накладките трябва да се ревизират апаратите.
Сваляш и четирите апарата и ги разглобяваш. Почистваш ги хубаво, ако гумичките са износени (скъкани-малко вероятно) ги подменяш с нови. След това сглобяваш и слагаш нови спирачни маркучи.
Обезвъздушаваш и си караш спокоен.

А дисковете колко са износени? Мерили им депелината?

Потребител
Аватар
Кара: E38,E36

Мнение от vladi4ko1 » 27 Юли 2010, 17:22

bmw325tds написа:Колега, vladi4ko1, когато се сменят накладките трябва да се ревизират апаратите.
Сваляш и четирите апарата и ги разглобяваш. Почистваш ги хубаво, ако гумичките са износени (скъкани-малко вероятно) ги подменяш с нови. След това сглобяваш и слагаш нови спирачни маркучи.
Обезвъздушаваш и си караш спокоен.

А дисковете колко са износени? Мерили им депелината?

Мерси колега тези процедури съм ги направил,а относно дисковете имат много малък ръб при следващата смяна на накладки ще ги сменя.

Както спомена колега с времето се напасват и почва да спират добре.

Предишна

Назад към E36