Re: M 40 318i играят оборотите-Решено

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио

Re: M 40 318i играят оборотите

Мнение от lop_88 » 18 Май 2010, 13:33

мммм незнам и не съм разбирач ,но не ми се вярва да играят оборотите заради сондата.Значи и аз карам м40б18 .Миналата година и на мен ми заиграха (но след kaто дърпах един малумник приятел които бил дръпнал ръчната за да обере луфта ,които се получавал между двамани на моменти)оборотите и е карах на диагностика.От там ми казаха проблем с вездушния тръбопровод имаш :kuku: .Нищо друго не казаха от какво може да е това .Както и да е. Обадих се на майсторчето ми и той дойде да е погледне. С идването си ми каза запали колата да е чуя и след 10 сек ми каза стъпков мотор(а аз бях го чистил предишния ден с вд-40).Свалиго и с една отверка размърда леко клапана вътре които е и се оправи.После ми каза заради това некадърно дърпане дето е било е блокирал клапана и от тогава нямам проблеми.Сега наистина ми тресе и на мен леко като е на свободна ,но ми държи ниски обороти към 650-700 .Защото ми дърпа въздух от някаде ,кадето никои неможе да открие :dummy: .Другото което е карам от година и нещо с изгоряла сонда .Но не ми се вярва да е от нея играенето на оборотите.аз поне нямам такъв проблем .значи сутрин като е студено се опитва да загасне първите 10 сек но се оправя .имам изгорял датчик за температура но незнам кои е за компа за да го сменя те са 2 .такаче и на мен ми намирисва на стъпков мотор но не искам да говора.лично мнение :ok: .неискам да подведа колегата после като ме срещне да ме бие :mhihi: ,Просто казвам при мен как е работата.
може всичко да е ,да ама не е бмв :)

Потребител
Аватар
Кара: Е 36 318i M40

Мнение от B_M_W » 18 Май 2010, 21:10

ned_gm28 написа:Айде пак към вечния безмислен спор-за и против газта :banghead: Колега,я сложи един ГИ да видиш BMW-тата не понасят ли газ :idea:
А към автора на темата-провери ли регулатора на налягане на горивото? (да не е спукана мембраната и да вкарва бензин в смукателните колектори).Издърпай мъркучето за вакуума от регулатора (както работи мотора на бензин).Ако от там църка бензин-нов регулатор.

Колега май ще се окажеш прав за регулатора,като запалих колата извадих маркуча и оттам направо си течеше бензинеца,запуших го с ръка и мъркуча за вакума и колата си заработи като часовник.Та значи трябва да се смени този клапан.Трудна ли е смяната му?Видях че има един болт отзадната му страна :clap:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 19 Май 2010, 15:08

отвиваш гайката на скобота която го държи и с 2 отвертки го вадиш . Ако не е ваден излиза трудничко , но не се притеснявай няма какво да му стене . има 2 гумички , които вероятно ще се повредят . аз моята я повредих с отвертката като я вадих . Първо си вземи такива гумички след това сменяй , да не стане като при мен прокапа бензина от регулатора и то в събота в 5 часа когато всичко беше затворено , а и неможеш да ползваш колата .

Потребител
Аватар

Мнение от B_M_W » 19 Май 2010, 16:11

Купих си нов Bosch 3 bar и след малко го монтирам, ще пиша после резултата.
Мерси за инфото :yes:

Потребител
Аватар
Кара: e36 M44 318is compact М-пакет
Мечтае да кара: 850i :)

Мнение от stefoto85 » 20 Май 2010, 0:51

Колега виж тук, ще добиеш представа за симптомите на счупената ламбда сонда! viewtopic.php?t=109677 и http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... a_spec.htm Ако тя е аут, виж и катализатора за всеки случай.
Изображение

Потребител
Аватар

Re: M 40 318i играят оборотите-Решено

Мнение от B_M_W » 22 Май 2010, 17:04

след смяната на регулатора оборотите заспаха :driving:

Предишна

Назад към E36