М44Б19 прекъсва само на място!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: М44Б19 прекъсва само на място!
Бе то и аз имам такъв проблем на Мерцедеса... едно като прекихване е. Иначе всичко й е наред.
Сондите работят нормално, температурните датчици също. 2 комплекта свещи смених, бобините удрят правилно, или поне по живите данни не виждам проблем при тях (а и щях да имам грижи при високи обороти), мерих кабелите и лулите, перфектни са. Седях и се цъклих 5 минути в един гараж на абсолютна тъмнина дали няма утечка от лулите към тиквата... няма да го еба. Щях да се задуша
Свалих и почистих всичките пътища на въздуха, разглобих и дросела и малкия дросел на въздушния филтър... йок.
И с много консултации имаме 3 варианта:
Датчик на колянов вал: само че е наврян на странно място и направо не ми се вярва да е от него (а и не мога да го стигна без да разглобя половината кола)
Зацапани дюзи... що да не
И нещо по тиквата да има нужда от ревизия.
Поне до там се свеждат идеите в момента
Сондите работят нормално, температурните датчици също. 2 комплекта свещи смених, бобините удрят правилно, или поне по живите данни не виждам проблем при тях (а и щях да имам грижи при високи обороти), мерих кабелите и лулите, перфектни са. Седях и се цъклих 5 минути в един гараж на абсолютна тъмнина дали няма утечка от лулите към тиквата... няма да го еба. Щях да се задуша

Свалих и почистих всичките пътища на въздуха, разглобих и дросела и малкия дросел на въздушния филтър... йок.
И с много консултации имаме 3 варианта:
Датчик на колянов вал: само че е наврян на странно място и направо не ми се вярва да е от него (а и не мога да го стигна без да разглобя половината кола)
Зацапани дюзи... що да не
И нещо по тиквата да има нужда от ревизия.
Поне до там се свеждат идеите в момента

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Бе то и аз имам такъв проблем на Мерцедеса... едно като прекихване е. Иначе всичко й е наред.
Тази част от поста ти описва точно и моята борба с проблема досега!:)
Мисля си и аз за няколко варянта:
1.Нали на дюзите има някакви разпръскватели накрая някой да е развален, защото преди като ходих на диагностика имаше стара грешка на дюзата на втори цилиндър!
Мисля си дали се ремонтират знам че някъде в София все ще го правят това нещо но в realoem-a не мога да видя номера на самоите разпръскватели въобще ако има такова нещо.
2.Датчика на коляновия вал, но все си мисля че щеше да даде грешка на диагностиката ако е от него!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Да де, въпроса е дали М44ките люлеят оборотите или просто прекихват през няколко секунда на idle.
Дюзите ги чистят на няколко места, но сега не ми се занимава да разглобявам по мотора насляпо така.
Иначе пробвай да почистиш датчика на вала, поне при БМВ е на лесно място. Ако се оправи, задължително ще пробвам и при мен.
Няколко доста надеждни източника казват, че е много вероятно това да е причината.
Дюзите ги чистят на няколко места, но сега не ми се занимава да разглобявам по мотора насляпо така.
Иначе пробвай да почистиш датчика на вала, поне при БМВ е на лесно място. Ако се оправи, задължително ще пробвам и при мен.
Няколко доста надеждни източника казват, че е много вероятно това да е причината.
- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Трите букви да крещят
колега за ниски обороти играе наи голяма роля стъпковия мотор по4истете него аз също карам м44б19 и искам да попитам на кое то4но викате маф 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Да де, въпроса е дали М44ките люлеят оборотите или просто прекихват през няколко секунда на idle.
Интересна насока ми даде за датчика, но 1-2 месеца съм си казал че няма да пипам нищо по-колата, че толкова пари хвърлих напоследък, като сменям маслото ще купя и един датчик да видим дали е от него!
колега за ниски обороти играе наи голяма роля стъпковия мотор по4истете него аз също карам м44б19 и искам да попитам на кое то4но викате маф
На първа страница където съм показал снимката на спрея, под нея има филмче как се чисти и там се вижда какво представлява!
Иначе се намира след въздушния филтър, точно преди гофрирания маркуч!
Под стъпков мотор предполагам имаш предвид дроселовата клапа или т.нар. throttle body.///ALPINA\\\ написа:колега за ниски обороти играе наи голяма роля стъпковия мотор по4истете него аз също карам м44б19 и искам да попитам на кое то4но викате маф

Аз съм го почистил, убеден съм че Nukem също е почнал от там.
МАФ-а е т.нар. дебитомер, което от английски е Mass AirFlow.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mass_flow_sensor

МАФ или още наречен МАС, обикновено се заменя с нов

- Nukem
- старши ентусиаст
-

- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
колега наи добре да я закара6 на диагностика защото може да е от много неща и така да гадаем само от какво е мисля 4е няма смисал 

99% oт случаите, едва ли диагностика ще хване точно този проблем. 

- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
съгласен сам с теб колега но 4ак пък 99% но е по добре отколкото ние тука да му даваме савети и тои да се 4уди само кво да прави 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Момчета днес я карах цял ден след интервенцията и когато спирам и я оставям на свободна го няма това падане на оборотите до 500 и стабилизирането им после, оправи се, явно нищо че е видимо беше чист МАФ-а има някакъв ефект от почистването все пак, сега остана само скапаното тресене да го оправя някак!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Оправи се друг път пак го прави и и падат оборотите на свободна, другия месец ще и купя датчика на коляновия вал, явно ще се наложи да го разглобиме това двигателче и да му смениме всички маркучлета и датчици явно по друг начин не става, интересното е че тази сутрин като запалих не тресеше двигателя, обаче за сметка на това му падаха оборотите в движение като давах на свободна
!

- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
при мен сичко се оправи само гадното тресене което го има на място!усеща се мн леко но ме дразни адски много!колегата НУКЕМ мисля да сменям и кабели ама няма да зимам нови дет са некви ментета, а тука имаме един румен оригиналния използва оригинални само кабелите без лулите и така нататък и са на БЕРУ!взима около 50 лева и ги сменя!остават си оригиналните лули и сичко но сменя кабелите с оригинални!ще кажа къв е ефекта съвсем скоро!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Аз си поръчах бубини от щатите от М3 и сега ги чакам да пристигнат!Ще видим ефекта като ги сложа, трябва и една планка да се реже ама няма да имам време да се занимавам скоро, пиши като смениш кабелите дали се е променило!
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Май на всички М44 двигателите ни прекъсват
Да спомена само, че мойта е на реални 163 000км. и така си прави от както я взех от Германия
Колата върви да си такова мамата, разхода е нормален, оборотите са стабилни, но това прекъсване дразни... 

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3